به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی این جشنواره؛ حسین محباهری بازیگر نام آشنای تئاتر، تلویزیون و سینما با اشاره به اینکه فرهنگ سازی در زمینه عناصر هویتی چون پرچم ملی باید از طرق پوشش افراد نیز صورت بگیرد، گفت: مردم بسیاری از کشورها که به پرچمشان علاقه مندند پیراهنی به همان رنگ برتن می کنند یا آرمی از پرچمشان را در گوشته لباسشان طراحی می کنند چنین تولیداتی باید در ایران نیز صورت بگیرد.
محب اهری در گفتگو با ستاد خبری نخستين جشنواره پرچم گفت: گاه مشاهده می کنیم که یک ایرانی پیراهنی پوشیده که پرچم کشور دیگری است؛ باید تولید کنندگان برای تولید لباس ملی با آرم یا نماد پرچم ایده پردازی کنند یکی از اهداف برپایی جشنواره پرچم نیز همین می تواند باشد که ایده پردازان را برای فعالیت مناسب دراین زمینه راهنمایی کند.
وی با بیان اینکه آموزش نکته های جدید و ایده های نو می تواند از نتایج برپایی جشنواره پرچم باشد، اظهار داشت: جشنواره ها با هر موضوعی که باشند، زمینه شناخت مناسب برای مخاطب فراهم می کنند. هر ملت و کشوری برای خود یک نشانه دارد که در تمام دنیا اهالی آن کشور را به آن نماد می شناسند. در دنیای امروز، پرچم چنین کاربردی دارد. وقتی ما پرچم های مختلف را می بنیم، متوجه می شویم که مربوط به کدام کشور است، مردم آن چگونه ملتی هستند، چه خصوصیات شخصیتی دارند، آب و هوای آن کشور چگونه است و اطلاعاتی از این دست که به مخاطب شناخت بیشتر می دهد.
محب اهری بيان داشت: تغییرات پرچم ها در تاریخ یک ملت فراز و فرودهای تاریخی آن را نشان می دهد جشنواره پرچم می تواند این اطلاعات را منتقل کند و همینطور تعلق خاطر همه اقشار خصوصا جوانان و کودکان را به پرچم ملی افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه پرچم های برافراشته در گوشه و کنار شهر ها یک امتیاز مثبت برای ما به عنوان یک ایرانی، یادآور شد: هر کشور و ملتی وقتی در هر رشته ای موفقیتی در دنیا پیدا می کند، پرچمش را نشان می دهند و این کار باعث غرور ملی هموطنانش می شود. کشور ایران هم از این قاعده مستثی نیست، هم چنانکه وقتی در عرصه های ورزشی پرچم ایران بالا می رود، اشک در چشم ایرانیان حلقه می زند.
گفتنی است، نخستین جشنواره پرچم در سه رشته) عکس، پوستر و نقاشی کودک و نوجوان) به همت سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران برگزار میشود و علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره تا سوم خرداد ماه همزمان با سالروز آزادسازي خرمشهر فرصت دارند تا آثار خود را به نشانی تهران، فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات، فرهنگسرای فروس، دبیرخانه جشنواره پرچم ارسال و یا براي كسب اطلاعات بيشتر به سایت جشنواره به نشانی parcham-farhangsara.com مراجعه کنند .
***پرچم یادآور وحدت و انسجام ملی است
پرچم نقش مهمی در ایجاد همبستگی، وحدت ملی، یکپارچگی و انسجام ملی دارد بنابراین نامگذاری خیابان ها و اماکن شهر به نام «پرچم» اقدام پسندیده ای است و می تواند عاملی باشد تا وحدت را به اقوام مختلف در کشور یادآوری کند.
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ستاد خبری جشنواره پرچم گفت: در شرایط کنونی که دشمن به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف در بین ملت است، همه اقوام ایرانی باید زیر سایه یک پرچم و در چارچوب قانون اساسی، اهداف و منویات نظام را پیگیر باشند و جلوی هرگونه تفرقه ای بایستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بيان داشت: در این شرایط همه اقوام ایرانی اعم از کرد، عرب، لر، ترک، بلوچ و ... باید نسبت به احترام به پرچم شکوهمند کشور عزیزمان اهتمام ویژه ای داشته باشند تا شاهد نقش بر آب شدن اهداف دشمن و پیشرفت روزافزون ایران اسلامی باشیم.
وی با بیان اینکه هر کشوری را با یک بیرق و پرچمی می شناسند،تصريح كرد: پرچم جمهوری اسلامی ایران با سه رنگ سبز، سفید و سرخ معنای رفیع و بلندی دارد.
آصفری در ادامه افزود: رنگ سبز آن نماد امید و انتظار و مزین به پرچم مقدس گنبد ملکوتی امام رضا(ع) است، رنگ سفید آن نشانه صلح و دوستی، وحدت و یکپارچگی و یکرنگی است و رنگ سرخ آن نشان از مکتب ایثارگری، شهادت طلبی و ازخودگذشتگی و همچنین نشان از استراتژی ناب امام حسین(ع) دارد.
نماینده مجلس شورای اسلامی اذعان داشت: پرچم ایران گویای این است که کشور و ملت ما دنبال صلح در جهان و مخالف هر جنگ و دشمنی است و به طبع احزاب و گروه های سیاسی نیز باید معانی مستتر در پرچم کشور را همواره در فعالیت های خود مدنظر قرار دهند و اینگونه اهداف را به پیش ببرند.
آصفري در پايان خاطر نشان كرد: مزین شدن پرچم کشورمان به نام اعظم «الله» نیز این پیام را می رساند که همه اهداف و برنامه های مردم باید برای اسلام باشد و غیر از آن چیزی نخواهند.
گفتنی است، نخستین جشنواره پرچم در سه رشته( عکس، پوستر و نقاشی کودک و نوجوان) به همت سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران و فرهنگ سراي فردوس برگزار میشود و علاقهمندان برای شرکت در این جشنواره تا سوم خرداد ماه ۹۲ فرصت دارند تا آثار خود را به نشانی تهران، فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه مخابرات، فرهنگسرای فروس، دبیرخانه جشنواره پرچم ارسال و یا براي كسب اطلاعات بيشتر به سایت جشنواره به نشانی www.parcham-farhangsara.com مراجعه نمايند.