کتاب خاطرات ایثارگر زن از مقاومت آبادان منتشر شد
کتاب خاطرات ایثارگر زن از مقاومت آبادان منتشر شد
 
تاريخ : شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۱
کتاب خاطرات فاطمه جوشی با عنوان «شماره پنج، نقش زنان در مقاومت آبادان به روایت فاطمه جوشی» توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شد. 

«شماره پنج، نقش زنان در مقاومت آبادان به روایت فاطمه جوشی» به تازگی به عنوان کتاب جدید مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس منتشر شده است.

فاطمه جوشی در ابتدای جنگ فرماندهی بسیج خواهران سپاه پاسداران آبادان را عهده‌دار بود و در دوران دفاع مقدس، به‌خصوص در طول یک سال محاصره آبادان نقش مهمی در سازماندهی خواهران این منطقه داشت. وی قبل از شروع جنگ نیز فعالیت می‌کرد اما با حمله ارتش عراق به مرزهای جنوبی کشور، حضور زنان آبادانی در دفاع مقدس شکل تازه‌ای پیدا می‌کند. این کتاب، تنها بیان خاطرات جوشی نیست، بلکه فعالیت‌ها و نقش زنان منطقه آبادان در سال‌های ابتدایی دفاع مقدس را نیز بازگو می‌کند.

نحوه مقاومت مردم آبادان تا پیش از عملیات ثامن‌الائمه و شکست حصر آبادان، زنان شهیده آن دیار، نحوه تدارک و پشتیبانی از برادران رزمنده، چگونگی سازماندهی خواهران و شیوه‌های فرماندهی بسیج خواهران و... ازجمله موضوعات مورد توجه این اثر بوده است که در ۱۴ جلسه گفت‌وگو در آبادان و تهران پیاده سازی و تدوین شده است.

گروه مطالعات جامعه‌محور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس از سال ۱۳۸۹ دو پروژه کلی را درباره نقش زنان در دفاع مقدس تعریف و اجرایی کرده است:

الف: تدوین تاریخ شفاهی زنان مقاومت: این پروژه دربرگیرنده زنانی است که در طول جنگ با عناوین مختلفی مانند پزشک، امدادگر، نیروی پشتیبانی و... در مناطق جنگی حضور داشته‌اند.

ب: تاریخ شفاهی همسران فرماندهان ارشد جنگ: این پروژه دربرگیرنده روایت همسران برای شناخت بهتر ویژگی‌های شخصیتی فرماندهان ارشد جنگ به‌عنوان هدایت‌گران اصلی صحنه نبرد است. علاوه بر این، نقش پنهان این زنان را در پشتیبانی روحی و روانی فرماندهان جنگ بازگو خواهد کرد.

هدف از این دو پروژه، شناخت گوشه‌ای از تاریخ جنگ در گفت‌وگو با کنشگران و فعالان مستقیم یا غیرمستقیم صحنه نبرد است تا دستیابی به یک فهم و ادراک زنانه از سختی‌ها، فداکاری‌ها و حوادث جنگ تحمیلی را سهولت ببخشد.

بر این اساس، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس جدیدترین اثر خود را با عنوان «شماره پنج، نقش زنان در مقاومت آبادان به روایت فاطمه جوشی» که حاصل گفتگوهای سمیه حسینی با یکی از زنان فعال در صحنه نبرد و شاهد عینی وقایع آن دوره است - و به همت مرتضی قاضی تدوین شده است، طی روزهای اخیر منتشر کرده است.

این کتاب در ۶ فصل نوشته شده که اسامی آن ها به ترتیب عبارت است از: تولد تا انقلاب، باشگاه اروند، آبادان در حصر، ارتش بیست میلیونی، شکست حصر آبادان، آزادی خرمشهر

در انتهای کتاب نیز تصاویری از حضور فاطمه جوشی و دیگر زنان مبارز آبادانی در دوران دفاع مقدس درج شده است.
کد خبر: 82423
Share/Save/Bookmark