به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی این جشنواره ؛ دکتر خالد محمد شوکات که برای بررسی آثار انتخاب شده در بخش تولیدات تلویزیونی چهارمین جشنواره اتحاد در ایران به سر می برد، با بیان این که ضرورت های بسیاری برای گرد هم آمدن تولیدکنندگان آثار تلویزیونی شبکه ها و موسسات اسلامی در قالب یک اتحادیه و برگزاری جشنواره ای با این رویکرد وجود دارد،گفت: از جمله این الزامات، تنوع و تکثر خاستگاه های برنامه سازان مسلمان، وجود مدارس و دانشگاه های مختلف و رشد روزافزون تکنیکی و حرفه ای برنامه سازی تلویزیونی درجهان است .
وی افزود: لازم است اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی با ایجاد زمینه های ارتباطی و رقابتی ، روزآمدی و سرآمدی برنامه سازان تلویزیون های اسلامی را تضمین نماید زیرا به عنوان نمونه در هر یک از دانشگاه ها و مدارس هنر و رسانه ، اساتید و خبرگان فن، به شیوه خود تدریس میکنند و جمع این افکار برای صاحب نظران ضروری است، زیرا هر هنرمند و هررسانه برای خود نظر و خط فکری مشخصی دارد که می تواند در یک فضای ارتباطی سازنده ، به رشد و هم افزایی مطلوب منجر شود و یکی از وظایف اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی تجمیع این افکار ، آرا و نظرات است.
این فیلمسازتونسی اضافه کرد: همچنین باید در نظر داشت که همواره نه تنها در میان تولیدات شبکه های اسلامی بلکه در میان تولیدات کشورهای برتری که به امکانات پیشرفته مجهز هستند نیز ضعف هایی وجود دارد ، به همین خاطر لازم است تبادل آرا و تبادل اطلاعات وجود صورت پذیرد تا بتوان از این نظرات در حل برخی مشکلات و رفع ایرادها کمک گرفت.
شوکات با اشاره به این که برگزاری دوره های آموزشی به منظور ارتقای کیفیت تولیدات اعضا ضروری است گفت: اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی می تواند در راستای تولید مشترک برنامه و انتقال تجربیات میان کشورهای عضو گامهای موثری بردارد.
مدیر جشنواره فیلم های عربی رتردام در پایان در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان پیام جنبش های اسلامی و مقاومت ضدصهیونیستی را از طریق تولیدات رسانهای به گوش مردم جهان رساند، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون ایران، رهبری امت اسلام را بر عهده دارد بایستی کشورهای اسلامی را در زمینه بیداری اسلامی نیز گرد محوری واحد جمع آورد؛ بویژه اینکه معتقدیم برخی کشورهای اسلامی که در جریان این نهضت قرار گرفته اند توسط غرب و کشورهای اروپایی به انحراف کشیده می شوند به گونه ای که شاهد دور شدن آن ها از پدیده بیداری اسلامی هستیم.
بر اساس این گزارش، «جشنواره اتحاد» را اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که مقر اصلی آن در تهران است برگزار می کند و طی آن آثار تلویزیونی ، رادیویی و پایگاه های اینترنتی شبکه ها و موسسات عضو این اتحادیه که سازمان صدا و سیمای ج.ا.ا. نیز یکی از اعضای فعال آن است، به رقابت با هم می پردازند.
چهارمین دوره این جشنواره بین المللی ، امسال از تاریخ دوم تا چهارم مهرماه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و همزمان با ششمین مجمع عمومی اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی، با شرکت شبکه ها و موسسات عضو از بیش از سی کشور جهان ، چهارمین بازار فیلم اسلامی و سومین نمایشگاه تجهیزات و فن آوری رسانه ای با شعار رسانه های مقاومت، بیداری اسلامی تا پیروزی ، برگزار می شود.