محسن علی اکبری در گفتگو با هنرنیوز:
فضای مساعدی برای تولید فیلم وجود ندارد
یک تهیه کننده پیشکسوت سینما گفت: متاسفانه در طول یکسالی که از عمر دولت تدبیر و امید سپری شده نه تنها اتفاق خاصی در حوزه سینما رخ نداده بلکه چرخه تولید نیز متوقف شده و فضای مساعدی برای تولید مشاهده نمی شود.
تاريخ : يکشنبه ۲۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۵۰
محسن علی اکبری تهیه کننده با سابقه سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد عملکرد یکساله سازمان سینمایی افزود: معتقدم از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم ، نهادهایی مثل بنیاد سینمایی فارابی، مرکزگسترش سینما مستند و تجربی و دیگر سازمان ها که قبلا پویاتر بودند تقریبا تعطیل شدند و این درحالی است که امسال از سوی مقام معظم رهبری سال«فرهنگ» نام گذاری شده است اما متاسفانه ما در مدیران فرهنگی کشور، حرکت و تحولی را در این راستا مشاهده نکردیم.
وی اضافه کرد:
از سال جدید چهار ماه گذشته است. پس چه زمانی ما باید شاهد تحقق شعار رهبری در خصوص فرهنگ باشیم؟ با این عملکرد آقایان، من نمی دانم مشکل کجاست؟ اگر بخواهیم مدیران فرهنگی کشور را مقصر بدانیم این امر نمی تواند درست باشد چرا که در میان مدیران فرهنگی کشور؛ ما شاهد افراد باتجربه هم هستیم. اگر بخواهیم فضا را ناشی از عدم درک درست مطلب بدانیم باز هم این فرضیه نادرست است چون افرادی در عرصه فرهنگ حضور دارند که سالیان سال، مسئولیت فرهنگی داشتند. اما من واقعا نمی دانم منشاء این فضای بلا تکلیفی که بر کُل سینما حاکم شده از کجاست؟ اما امیدوارم این افسردگی و تعطیلی ها سرانجام به یک تولید فعال و پویا مبدل شود و ما هر چه زودتر تا پایان سال ۹۳ شاهد تولید آثار فرهنگی مد نظر رهبری از سوی سازمان سینمایی باشیم.
تهیه کننده فیلم سینمایی « استرداد» با بیان اینکه به نظر می رسد دوستان سازمان سینمایی بازی کودکانه ای را به راه انداختند تا برخی از سینماگران در این دوره فعال نباشند. تصریح کرد: اتفاقی که برای خود من از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم افتاده این است که من را به بهانه ساخت کلیپ « بانوی بی نشان» که مربوط به حضرت زهرا(س) بود و در افتتاحیه جشنواره فیلم کودک در سال ۹۱ هم پخش شد را سین جین می کنند که چرا هزینه این کلیپ ۶۰ میلیون تومان شده است؟ الان نزدیک به دو ماهه که دوستان وقت من را گرفتند که چرا من بابت این کلیپ ۶۰ میلیون تومان هزینه کردم درحالی که اگر هر کسی دیگری این کلیپ را می ساخت حداقل ۱۰۰ میلیون تومان هزینه می کرد. لذا احساس می کنم
آنان می خواهند با این بهانه ها، سرِ ما را گرم کنند. متاسفانه آنان بازی کودکانه ای را شروع کردند که نه برای فرهنگ و نه برای دوستان سازمان سینمایی و فارابی؛ پیامدهای خوبی نخواهد داشت و زمان آن رسیده است که آنان از این مباحث کودکانه خارج شوند و به این فکر باشند که برای سال فرهنگ، چند فیلم با اهداف فرهنگی تولید کنند.عضو پیشین شورای عالی سینما تاکید کرد:
دوستان بدانند که ما اگر بخواهیم کار فرهنگی انجام دهیم هیچ یک از مسئولین نمی توانند جلودارمان باشند و ما کاری را که فکر کنیم درست است و در راستای رهبری و نظام مقدس جمهوری اسلامی است را حتما انجام خواهیم داد و کوچکترین اهمیتی هم به نظرات دوستان نخواهیم داد و سعی می کنیم فقط مطیع اوامر ولایت و رهبری باشیم.این تهیه کننده سینمای ایران با بیان اینکه بحث اصلی دوستان جدید این است که در دولت یازدهم ، بعضی از سینماگران کار نکنند گفت: احساس می کنم دستانی در کار است که نمی خواهند فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد فرهنگ محقق شود. در حالی که باید امسال نسبت به سال های قبل متفاوت باشد به گونه ای که ما شاهد نمادهایی از فرهنگ انقلاب، فرهنگ دفاع مقدس، فرهنگ بیداری اسلامی و فرهنگ تاریخ معاصر در حوزه فرهنگ باشیم.
محسن علی اکبری ادامه داد:
اگر بازی ای که دولت یازدهم برای ممانعت از فعالیت قشری از سینماگران شروع کرده است ادامه یابد من آدمی نیستم که ساکت بمانم. حتما طی یکی دوماه آینده آنچه را که فکر می کنم درست باشد را انجام خواهم داد و آن زمان شاید برای آقای ایوبی و دیگر دوستان خیلی دیرباشد که بخواهند جلوی من را بگیرند. من هر زمانی که احساس کنم در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری، حرکتی لازم باشد را انجام خواهم داد.تهیه کننده سریال «نردبان آسمان» خاطرنشان کرد: اینکه دوستان، کُل تولید سینما را تعطیل کنند تا بعداً فکر کنند که کدام تولیدات خوب است و کدام بد است، روش غلطی است. الان دوستان همه نشسته اند تا فکر کنند که باید چه کاری بکنند. در حالی که اول باید کار کنند وآنگاه آنالیز کنند که کدام کارها خوب وکدام کارها ضعیف بوده است.
وی اضافه کرد:
دولت جدید در حوزه سینما هیچ طرح و برنامه ای ندارد وگرنه باید تا الان که ۴ ماه از سال ۹۳ گذشته حداقل ۵ تا ۱۰ فیلم سینمایی با مضامین انقلاب و بیداری اسلامی شروع می شد. متاسفانه این دولت برخلاف شعارهایی که سر داده مبنی بر اینکه در دولت گذشته رانت خواری می شده و ما آمده ایم تا این روش را پس بزنیم. خودشان اخیراً فیلمی را تصویب کردند که بودجه آن چند برابر فیلم« استرداد» است و این فیلم را به این علت به این فیلمساز اختصاص دادند چون معتقدند این کارگردان در زمان آقای شمقدری کمتر کار کرده – درحالی که وی درهمان زمان هم دوفیلم سینمایی و سه سریال کار کرده بود- آیا اختصاص چنین بودجه ای به یک فیلم نامش رانت خواری نیست؟