به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «گناهکاران» با حضور «فرامرز قریبیان» کارگردان فیلم ، «سام قریبیان» فیلمنامهنویس، «محمد متوسلانی»، «قطب الدین صادقی»، «بهاره کیان افشار» بازیگران فیلم و«محمدرضا شهیدی فر» مجری برنامه در سالن سعدی مرکز همایشهای میلاد برگزار شد.
در این نشست فرامرز قریبیان بازیگر و کارگردان فیلم سینمایی «گناهکاران» اظهارداشت: فیلم سینمایی «گناهکاران» در ژانر پلیسی و معمایی ساخته شده و اینگونه فیلم های سینمایی به عقیده من باید ریتم تندی داشته باشند و به همین دلیل در فیلم شاهدیم که اتفاقات پشت سر هم قرار میگیرند و حتی ما در بیان فلاشبکها هم تلاش کردیم که با استفاده از مونتاژ ریتم تندتری به کار فیلم تزریق کنیم.
قریبیان افزود: ساخت این فیلم تجربه متفاوتی برای من بوده است و من پس از ساخت فیلم سینمایی «چشمهایش» و اکران آن به فیلمنامه خوبی به دستم نرسید تا بسازیم . ازطرفی چون دریگر بازیگری بودم در چند فیلم و سریال به بازیگری خودم ادامه دادم پس از بازگشت سام (پسرم) از آمریکا که برای ادامه تحصیل در آنجا به سر میبرد چند فیلمنامه از جمله «گناهکاران» به من ارائه داد و من نیز فیلمنامه را که قبلا نام آن قصاص بود برای دریافت پروانه ساخت به وزارت ارشاد ارائه دادم که نام فیلم دچار ممیزی شد و به نام «گناهکاران» تغییر نام یافت و ما فیلمی که را که دیدید ساختیم.
این بازیگر و کارگردان سینما درادامه یادآورشد: حضور بازیگران در هر فیلمی می تواند برای فیلم فاکتور مهمی باشد و کارگردان بتواند از توانایی های او به نحو درستی استفاده کند . در این فیلم هم ما بازیگرانی داشتیم که خودشان کارگردان هستند مانند رامبد جوان و محمد متوسلانی، که باعث شدند کار راحتتر به جلو پیش رود . از سویی من معتقدم باید فیلمنامه را درست بررسی کرد و بازیگران مناسبی برای کاراکترها انتخاب کرد تنها به دلیل کارگردان بودن بازیگران آنها را انتخاب نکردم هر یک مناسب نقشهایشان بودند همانطور که در فیلم میبینیم و به نظرم برای مخاطب قابل باور است و هر کدام توانسته اند به خوبی از پس نقش خود برآیند.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: در سینمای ایران زانرهای پلیسی و معمایی برای مخاطب جذابیت نداشته است تا ماندگار شوندو همان گونه که گفتم ژانر فیلم پلیسی اجتماعی است، متأسفانه رسم شده در فیلمهای پلیسی تیراندازی و اکشن زیادی مخاطب می بیند و اما این فیلم پلیسی معمایی است و در آن قتلی اتفاق افتاده که پلیس به دنبال قاتل است و ما هدفمان به هیچ عنوان نقد اجتماعی نبوده و مکان و جغرافیای خاصی برای فیلم در نظر نگرفتیم چون اگر میتوانستیم از تابلوها نیز استفاده نمیکردیم
در ادامه این نشست «سام قریبیان» فیلمنامه نویس این فیلم هم اظهارداشت: فیلمنامه فیلم سینمایی «گناهکاران» سالها قبل به نگارش درامده و تصمیم ما این بود که فیلم در ایران ساخته نشود چون نیاز به تغییرات عمده داشت. به همیمن دلیل هدف ما از ساخت این فیلم به هیچ عنوان نقد اجتماعی نبوده، بلکه دوست داشتیم فیلمی معمایی پلیسی و نوار در ایران بسازیم.
وی ادامه داد: تلاش کردیم که فرمولهای داستانهای معمایی پلیسی و نوار در آن رعایت شود. در چنین شرایطی باید مخاطب را تا به انتها فیلمساز با خوداش همراه کند و قاتل آخرین کسی باشد که هر فردی ممکن است حدس بزند.
قریبیان تصریح کرد: بله حرف منتقدان و خبرنگاران را قبول دارم که ما از فیلم هفت الهام گرفتیم وبه همین خاطر است که از پوستر فیلم هفت در فیلم استفاده کردیم و این عامدانه بود. چون می خواستم ادای دینی به سینمای پلیسی جهان در این فیلم داشته باشم و و علاوه بر این فیلم هفتاد و سه مورد از فیلمهای پلیسی دنیا را در این فیلم آوردهام که ادای دینم کامل شود وهمه این ها با فکربوده وبه صورت اتفاقی نبوده است.
در ادامه این نشست «محمد متوسلانی» بازیگر و کارگردان سینما هم در خصوصص حضور در این فیلم عنوان داشت: یکی از فاکتورهای مهم قبول نقش در این فیلم برای من حضور فرامرز قریبیان بوده است که کاملا مؤثر و مشوق من برای حضور در فیلم بود. ازسویی فیلمنامه جذابیت لازم و چفت و بست محکمی داشت. چیزی که کمتر در سینمای امروز میتوان آن را یافت.
وی یادآورشد: شخصیتهای فیلم به درستی معرفی میشوند با کلیت فیلمنامه کاملا موافق بودم و سعی کردم به شخصیت مورد نظر نزدیک شوم با کمک کارگردان بتواند نقش را برای مخاطب قابل باور اجرا کنم.
در ادامه این نشست «قطبالدین صادقی»بازیگر و کارگردان تئاتر هم در خصوص حضور خود در فیلم «گناهکاران» ابرازداشت: بازیگر حرفهای سینما نیستم اگر از فیلمنامهای خوشم بیاید سعی میکنم آن را انتخاب کنم که همین اتفاق افتاد البته علاقه من به شخص فرامرزقریبیان یکی از عوامل مهم حضورم در فیلم بوده است.
صادقی افزود: طراحی نیرومند شخصیت های فیلم دقیق و خوب نیز از عوامل دیگر انتخاب فیلمنامه از سوی من بوده است و فیلم یک لایه اجتماعی نیرومند تحلیلگر دارد که شرف فیلمهای پلیسی است همانگونه که ما در فیلمهایی مثل «سگ هار» میبینیم که از طریق آن فساد و تباهی و انحرافات جامعه به نمایش گذاشته میشود.
وی تاکید کرد: فیلم به راحتی قصه خوداش را برای مخاطب تعریف می کند و لایههای فساد جامعه را نیز به نمایش میگذارد علاوه بر اینکه کارگردانی یک دست، فیلمبرداری مناسب و مونتاژ خوب از دیگر نقاط قوت کار گروه فرهنگی و محترمی بود که با آن همکاری کردم و برایم بسیار لذتبخش بود .امیدوام فیلم در اکران بتواند برای مخاطب جذاب باشد.
در ادامه نشست «بهاره کیان افشار»بازیگر این فیلم هم اظهارداشت: حضور آقای فرامرز قریبیان برایم در انتخاب فیلمنامه بسیار مهم بوده است، فکر میکنم زمانی که ایشان مرا انتخاب کردند از لایههای چرکین شخصیت فرازمند کم کردند. من باید به این شخصیت نزدیک میشدم و به عقیده من او یک قربانی است و قابل دلسوزی است.
وی ادامه داد: مرجان فرازمند شرایط خانوادگی نامناسبی داشته، در خارج از ایران زندگی کرده و بحرانهای متعددی را پشت سر گذاشته، بیهویتی و سردرگمی در این شخصیت وجود داشت که باید به آن می رسیدم و وظیفه من به عنوان بازیگر این بوده که این نقش را همانطوری که در فیلمنامه نوشته شده است، ایفا کنم و لایههای درونی شخصیت را بشناسم.