اسحاق صلاحی: بومی سازی شاخص ها توان مقابله ما را در تقابل فرهنگی با غرب افزایش می دهد
گزارش هنرنیوز از نشست مطبوعاتي اعلام برنامه‌هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران؛
اسحاق صلاحی: بومی سازی شاخص ها توان مقابله ما را در تقابل فرهنگی با غرب افزایش می دهد
 
تاريخ : سه شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۵۹
نشست مطبوعاتي برنامه‌هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با حضور دكتر اسحاق صلاحي، رييس اين سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دكتر حبيب‌الله عظيمي، معاون مركز اسناد سازمان، صبح امروز در سالن كنفرانس این سازمان برگزار شد.

به گزارش هنرنیوز اسحاق صلاحی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با اهالی حوزه کتاب نکاتی را در این باب ارزشمند دانست و گفت: 1/ هيچ چيز جايگزين كتاب نمي‌شود و در آینده پژوهشگران ما به دنبال اسناد و مدارک کتبی خواهند بود. 2/براي ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني همه نهادها و سازمان‌ها مسئول هستند، 3/ضرورت انجام حرکتی فراگیر که سازمان های جدید وارد این حوزه بشوند 4/ سهم كتاب در سبد كالاي مصرفي خانواده‌ها پايين پس بايد همه تلاش كنيم اين سهم افزايش يابد 5/نهاد و سازمان های متولی امر موظف نیستند هر كتابي که تولید کردند را در دسترس عموم قرار دهند.

وی در ادامه نکته اصلی را التزام سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران بر به کار بستن مطالبات مقام معظم رهبري در حوزه فرهنگ كشور دانست و این بیانات را همچون یک سند راهبردی مفید و موثر ارزیابی کرد.

صلاحی بنیاد تغییر الگوها را در کشور مبتنی بر معیارهای بومی دانست و خاطر نشان نمود: تاكنون شاخص‌ها و استانداردهاي كتابداري و آرشيو اسناد از كشورهاي غربي وارد مي‌شد در حالیکه باید تلاش های ما بر الگوهای داخلی و بومی استوار باشد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، رويكرد اصلي كرسي نظريه‌پردازي و نیز اطلاع رسانی كتابخانه را استخراج شاخص های دانست و گفت: رويكرد ما در عرصه تقابل با دشمنان فرهنگی است زیرا در گذشته پارادايم‌هاي حاکم معطوف به عوامل فيزيكي بودند و تنها چندسالي است كه اين روند با توجه به مباحث فرهنگي تغییراتی داشته است.

رئیس کتابخانه ملی اظهار داشت: در مباحث خاورمیانه، آمریکا به دنبال این بود که الگوی موفقیت جمهوری اسلامی را نگذارند که معرفی شود.

وي طی آماری كتابخانه ملي ايران را در رتبه یک منطقه دانست و گفت: کتابخانه ملی ایران داراي بيش از دو ميليون و 300 هزار كتاب، دو ميليون نسخه نشريه، يك ميليون منبع غير كتابي است و به صورت كلي پنج ميليون و 300 هزار منبع در كتابخانه ملي ايران وجود دارند كه در مقايسه با ديگر كشورهاي منطقه، رتبه نخست را كسب كرده است.

وی افزود: در بخش اسناد نيز 227 ميليون و 500 هزار برگ سند در معاونت اسناد و ساختمان گنجينه قرار دارند، از اين ميزان، 25 ميليون و 510 هزار برگ سند در دسترس محققان و پژوهشگران است، 85 ميليون برگ سند نيز به صورت اماني از سازمان‌ها و نهادها دريافت شده و 117 ميليون برگ سند نيز غيراماني اند.

رئیس کتابخانه ملی از افزایش ساعات استفاده مراجعیت به بخش کتاب خبر داد و گفت: خدمات‌دهي تالارهاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي براي مراجعان كتابخانه از اين پس تا ساعت 22 خواهد بود و خدمات‌رساني در ماه مبارك رمضان نيز متفاوت با سنوات قبل، تا ساعات 22 ادامه خواهد داشت.

وی تصریح نمود: پس از ماه مبارك رمضان كتابخانه ملي ايران به صورت شبانه‌روزي فعال خواهد شد و محققان و پژوهشگران مي‌توانند در شيفت شبانه هم از این تالار ها و کتب استفاده کنند.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین از رونمایی اثر بزرگ کمال الملک «نقاش باشی» در استان فارس خبر داد.



کد خبر: 30213
Share/Save/Bookmark