مسئولان از نمایشگاه «محمد رسول الله» حمایت نکردند!
ستارپور در گفتگو با هنرنیوز؛
مسئولان از نمایشگاه «محمد رسول الله» حمایت نکردند!
اسفندیار ستارپور هنرمند خوشنویس و یکی از اعضای گروه حلقه وصل درباره عدم حمایت مسولان فرهنگی کشور از نمایشگاه پیامبر گفت:نمی‌خواهم از لفظ کوتاهی استفاده کنم اما در اعتراض به حتک حرمت پیامبر اعظم غفلت کردند.
 
تاريخ : سه شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۴۳
 
نمایشگاهی با نام «محمد رسول الله جلوه گاه ارادت به ساحت پیامبر رحمت» از سوی گروه خوشنویسی حلقه وصل در واکنش به هتک حرمت به ساحت رسول خدا شکل گرفته است.
حرکتی که خوشنویسان مبادرت به انجام آن کردند؛ رسالت تمام هنرمندان مسلمان بود، اما اعضای حلقه وصل بدون هیچ گونه حمایت مادی و معنوی از سوی ارگان های متولی فرهنگ و هنر‌ این فعالیت را سامان دادند. همین موضوع و چرایی عدم حمایت مسولان از یک موضوع حیاتی برای اسلام، سبب شد تا با ستارپور یکی از اعضای حلقه وصل گفتگو کنیم.
 
جامعه خوشنویسی با وجود تمام اختلافات درونی توانست یکپارچه در اعتراض به حتک حرمت به ساحت پیامبر اعظم قدم بردارد. اما به چه علت هیچ‌یک از متولیان فرهنگ و هنر چنین حرکتی را ساماندهی نکرد و چرا از شما به سبب آغاز‌این حرکت ارزشمند حمایت نکرد؟
 
به طبع حرکت‌های فرهنگی گوناگونی که در طول سال توسط ارگان هایی چون وزارت ارشاد و حوزه هنری برنامه ریزی و ساماندهی می‌شود؛ مورد تأکید آن‌هاست و تمام تمرکز خود را صرف اجرای آن برنامه‌ها می‌کنند. اما متأسفانه  بسیاری از مسائل که ممکن است سهم گسترده‌ای از آن چهره‌ای بین المللی داشته باشد؛ از کانون توجه آن‌ها به دور می‌ماند. نمی‌خواهم از لفظ کوتاهی استفاده کنم اما در‌این میان گاه غفلت هایی صورت می‌گیرد؛ که چندان خوشایند نیست. 
 
به یقین گرد آمدن آثار خوشنویسانی که با یکدیگر اختلافات کلیدی دارند؛ در یک مکان کار ساده‌ای نیست.چه عاملی سبب شد که‌این حرکت عظیم از سوی خوشنویسان اتفاق بیافتد؟ 
 
گروه حلقه وصل با توجه به نوع نگاهی که به هنر خوشنویسی دارد و خوشنویسی را در ارتباط با ارزش‌های انسانی مورد تأکید قرار می‌دهد. ما انسان هستیم و با توجه به‌این که سابقه مذهبی هم داریم و پیرو رسول اکرم هستیم؛ نسبت به اخلاق و ارزش‌های اخلاقی واکنش نشان می‌دهیم. در دین ما اخلاق مورد تأکید است و به همین سبب در واکنش به حتک حرمت به ساحت‌این پیامبر عظیم؛ امسال  حرکتی را در‌این حوزه سامان دادیم. ما  بیشتر مایل بودیم خوشنویسی پس از ارزش‌های اخلاقی مطرح شود. چراکه خوشنویسی هنری‌ست؛ که به اخلاق زینت یافته و  همواره و در طول تاریخ با مضامین اخلاقی،‌ایات و احادیث و اشعار عرفانی قرین بوده و هست. شاید به همین سبب از همان بدو امر، آن‌کس بدین هنر ورود پیدا می‌کرد که انسانی با اخلاق و عارف باشد. متأسفانه پس از سالیان درازی که بر‌این هنر گذشته است؛ در روزگار معاصر تا حدی چهره اخلاقی هنر خوشنویسی مخدوش شده است.‌این موضوع سبب شد تا به سبب یادآوری اخلاق چنین حرکتی را سامان دهیم.
 
پس می‌توان گفت حرکت شما یک فعالیت اخلاقی برای‌ایجاد وحدت میان هنرمندان بوده باشد؟
 
شاید حتی‌این اتفاق نقطه تلنگر‌ این اختلاف باشد. اذهانی که به‌ این سمت گرایش دارند؛ به هر روی در چنین رخدادی اختلافات را کنار خواهند گذاشت. حرکت هایی دیگر نیز که بدان سامان دادیم با محوریت‌ ایجاد وحدت و یادآوری آن بوده‌است.
 
چه عاملی سبب شد هنرمندان به حرکت شما اعتماد کنند و با شما در‌ این حرکت همراه شوند؟
 
طی سال‌هایی که با هنرمندان هم طریق خویش فعالیت کریم و به ویژه از آغاز شکل گیری حلقه وصل، به هر روی و به مرور زمان اعتمادی در‌این راستا شکل گرفته و توانسته‌ایم هنرمندان خوشنویس را به سمت و سویی سوق دهیم که نسبت به عملکرد ما دغدغه‌ای نداشته باشند و به همین سبب آثارشان را با آسودگی خاطر به دست ما می‌سپارند. 
 
برنامه‌ای برای فروش آثار و تأمین حزینه برای چاپ کتاب‌این حرکت ارزشمند دارید؟
 
سمت و سوی مادی هدف ما در‌این نمایشگاه نبوده؛ بلکه می‌خواستیم به عنوان مسلمان حرکتتی سامان دهیم که به لطف خدا‌ این حرکت اتفاق افتاد. آثاری که به دست ما رسیده‌اند؛ نزد ما امانت هستند. 
 
موسسه صبا و فرهنگستان هنر از شما مطالبه پولی در ازای نمایش‌این آثار داشتند. به چه سبب فرهنگستان هنر به عنوان یک نهاد فرهنگی برای چنین حرکت ارزشمندی آن‌هم به صورت خود جوش طلب اجاره بها کرد؟
 
موسسه صبا در ابتدای امر هزینه‌ای را به عنوان اجاره بها طلب کرد. اما ما نتوانستیم چنین هزینه‌ای بپردازیم. پس از گفتگو درباره‌این موضوع که ما مورد حمایت سازمان یا نهاد خاصی نیستیم؛ قرار بر‌این شد که آثار به فروش گذاشته شود و 30 درصد از فروش آثار به موسسه صبا تعلق گیرد. البته در جلسه‌ای که با علی معلم داشتیم؛ او قول داد که‌ این هزینه را از ما دریافت نکند. 
 
برنامه دیگری در راستای‌این حرکت دارید؟
 
قصد داریم در صورت امکان آثار‌این نمایشگاه را در چند کشور اسلامی و در صورت حمایت سر کنسول های کشورهای اروپایی، در چند کشور اروپایی به نمایش بگذاریم.  اما‌ این قضیه دشواری های خاص خود را دارد. اکنون در‌ این فکر هستیم که نمایشگاه را به نحو درستی برگزار کنیم و در صورت بضاعت و حمایت مالی کتاب‌این نمایشگاه را به انتشار برسانیم.
 
به نظر شما کنسولگری های‌ایران در کشورهای مختلف اروپایی و امریکایی چنین همکاری با شما خواهند کرد؟
 
این موضوع در وسع مالی ما نیست؛ به هر روی در صورت همکاری وزارت امور خارجه خواهیم توانست‌این امر را جامه عمل بپوشیم. چرا که‌این حرکت نیاز به شرایط و اماناتی دارد که تأمین آن از عهده ما خارج است.
کد خبر: 55063
Share/Save/Bookmark