به كوشش انتشارات نگارستان
«سرزمين جاويد» به چاپ بيست و سوم رسيد
تاريخ : سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۵
کتاب تاريخي و چهار جلدي «سرزمين جاويد» نوشته ماريژان موله، هرتسفلد و گيرشمن با ترجمه و اقتباس از ذبيحالله منصوري به كوشش انتشارات نگارستان به چاپ بيست و سوم رسيد. اين كتاب تاريخي بسياري از شبهات تاريخ ايران باستان را با دليل، اثبات و يا رد ميكند.
به گزارش هنر نيوز به نقل از ايبنا، ناشران كتابهاي تاريخي هفته گذشته 42 عنوان كتاب در حوزه تاريخ و جغرافيا منتشر كردهاند. در بين آثار منتشر شده، 34 عنوان تأليف و هشت عنوان ترجمه مشاهده ميشود. همچنين 26 عنوان كتاب چاپ نخست و 16 عنوان تجديد چاپ بوده و 35 عنوان اين كتابها در تهران و هفت عنوان در شهرستان منتشر شدهاند. شمارگان متوسط اين كتابها 1840 و متوسط صفحات آن 295 صفحه بوده است.
«آب انبارهاي شهر يزد: درآمدي بر پيشينه تاريخي»، «بزرگان كاشان»، «تاريخ ايران كمبريج: ساسانيان»،«تاريخ جهانگشاي: در تاريخ چنگيزخان»، :تاريخ جهانگشايي: در تاريخ خوارزمشاهيان»، «تاريخ جهانگشايي: در تاريخ منگوقاآن»، «تاريخ و آثار تاريخي ايوانكي»، «چگونه هيتلر بخوانيم»، «راز ماندگاري كوروش»، ريشههاي قومي قبايل سوادكوه»، «فرهنگ و تمدن اسلامي» و... از جمله كتابهاي تاريخي است كه در هفته گذشته منتشر شده است.
در بين آثار منتشر شده تنها يك كتاب جغرافيا به چشم ميخورد. «جغرافياي آفريقاي جنوبي» نوشته حسين حميدينيا به كوشش انتشارات فواد منتشر شده است. انتشار يك كتاب در زمينه جغرافيا در هفته گذشته نشان ميدهد كه نويسندگان و اساتيد دانشگاه به اين حوزه توجه كمتري دارند.
نگاهي به مجموعه چهار جلدي «سرزمين جاويد»
در اين مجموعه كتاب از تهاجمها، اساطير و تاريخي که مربوط به دوران پيشداديان و کيانيان، مادها، هخامنشيان، پارتها و ساسانيان ميشود، سخن رانده شده است. پس از آن نشان ميدهد كه تازيان و اقوام گوناگون ترک به ويژه مغولها پس از هخامنشيان به ايران آمدهاند و هميشه اين فرهنگ و تمدن و زبان ايراني بوده که ملل و اقوام مهاجم را ايرانيمآب کرده است. عنصر قالب در اصول بنيادي تفکر و بينش ايراني پويايي، سازندگي و بالندگي بوده و همواره بهصورتي ذاتي در پس هر تهاجمي روند دوبارهسازي و زنده شدن و رونق دوباره را در پيش گرفته و همواره چون کوهي استوار بر بلنداي تاريخ بر جاي مانده است.
در اين كتاب تاريخي آمده است: بيگمان فرهنگ و تمدن ايراني، از آغاز تاکنون استمراري بنيادي، پرتوان و پيوسته داشته است. اين فرهنگ و نمودارهاي فکري و معنوي آن، مانند حلقههاي به هم پيوسته يک زنجير است. هر حلقه يا چند حلقه اين زنجير، توسط پادشاهان، دانشمندان، هنرمندان و حکيمان و عارفان و ... به فراخور زمان، مکان، ذوق و سليقه آنان ساخته و پرداخته شده است. به ترتيبي که اين دانهها و حلقهها پيراسته و آماده شده است.
سازندگان هر عصر و دوراني، ميراثدار تجربهها، آموختهها و دادههاي پيشينيان خود بودهاند و نميتوانستهاند از آن گنجينه بينياز باشند، اما هميشه برابر با زمان و مکان و در برخورد با فرهنگها و تمدنهاي ديگر و در بازار پر رونق داد و ستدها، بر آنچه که از پيش به آنان رسيده، افزوده است. همين پويايي و ايستايي است که فرهنگي هميشه در حال تحول، زنده و نو را براي نسل بعدي بر جاي نهاده است.