به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست نقد و بررسی وضعیت اخلاق، قانون و معنویت در سینما با عنوان «سینمای پاک» با حضور «جمال شورجه» کارگردان، تهیهکننده و نویسنده سینمای ایران و نیز «جهانگیر الماسی» بازیگر تلویزیون، سینما و تئاتر با حضور خبرنگاران از سوی جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش خدمتگزار برگزار شد.
در این نشست جمال شورجه نویسنده وکارگردان سینما اظهارداشت: هرچقدر نویسندگان، کارگردانان و تهیهکنندگان به عنوان سه ضلع تاثیرگذار سینما به سمت اخلاقمداری و کارهای حسنه پیش بروند، از ناپاکیها در سینما کم میشود و اگر بتوانیم با یک سیاستگذاری اصولی جریانی فرهنگی ایجاد کنیم که این ۳ ضلع منافع اجتماع، کشور و نظام و اعتقادات مردم را در کار در نظر بگیرند، سینما به سمت اخلاق و پاکی حرکت میکند.
وی افزود: برنامهریزان فرهنگی ما در ایجاد جریانات سالم فرهنگی کمکاری کردهاند باید در این عرصه تلاش بسیاری کنند تا بتوانیم به نوعی در عرصه هنر و فرهنگ جریان سازی کنیم چون متاسفانه بعد از جنگ خواص کشورمان از مردم خود را جدا کردند و روی به اشرافیت آوردند و این تبدیل به حسن شد و به مرو بین روشنفکران و خواص ما و مردم فاصله افتاد.
شورجه تصریح کرد: سینماگران و هنرمندان ما باید با علما ارتباط داشته و به این ارتباط اشتیاق داشته باشند چون با راهنمایی این بزرگان کشورمان وضعیت سینما بهتر میشود. از طرفی حوزه هنری در این زمینه هم میتواند تاثیربسیارخوبی داشته باشد.
وی ادامه داد: در دانشگاهها و مدارس فقط به فن و تکنیک توجه میشود نه به تربیت اهیمت چندانی داده نمی شود و اگر همه ما از سینما مراقبت نکنیم ، سینما به انحراف کشیده می شود چون سینما قطعا مراقبت میخواهد و اگر کسی نتواند مراقبت کند، به انحراف می رود . به عنوان مثال مافیا در سینما وجود دارد و مساله دریافت پول و چهرهسازیها هم واقعیت دارد واگر این مسائل حل نشود نمس توانیم انتظار داشته باشیم که سینمای پاک شکل بگیرد .از طرفی این گونه نیست که فقط مسولین ما باید در جهت حل این معضلات تلاش کنند باید در درجه اول خود سینماگران هنرمندان ما نیز در جهت حل مشکلات و معضلاتی از این دست کمک کنندو تلاش کنند تا سینمای پاک شکل بگیرد.
شورجه تصریح کرد: اگر هدف اصلی سینماگران خدمت باشد و اعتقادات و باورهای مردم را درنظر بگیرند، ناپاکیها در سینما کمتر میشود دوری از مردم، روی آوردن به اشرافیگری و کمکاری مسئولان در ایجاد جریانات سالم فرهنگی، از عوامل تشکیل نشدن سینمای پاک واسلامی است و همه اگر می خواهیم سینمای پاک داشته باشیم باید در جهت هرچه بیشتر نزدیک شدن به دغدغه های مردم تلاش کنیم .
این کارگردان سینما خاطرنشان کرد: به نظرم برای هر تاثیرگذاری باید بسترهای لازم آن فراهم باشد و این گونه نیست که سینمای اخلاق یک دفعه ظاهر شود بلکه نیاز به سیاست گذاری و رعایت یک سری اصول دارد . ازطرفی تا زمانی که سینماگران و هنرمندان ما دغدغه ها و ارزش ههای دینی نداشته باشند نمی توانیم انتظار داشته باشیم که سینمای اخلاقی و دینی شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه نوع دغدغه های هر هنرمندی متفاوت است ، یادآورشد: نوع دغدغه های هر هنرمندی با دیگری متفاوت است و هنرمندی که دغدغه و مباحث دیدن را داشته باشد مباحث اخلاق ودین را مدنظر قرار داده و سعی می کند ناپاکی ها را پالایش کند و به شرطی این اتفاق می افتد که اعتقاد داشته باشد وبا سینما و فیلم به ترویج معارف دین بپردازد پرا که امکان دارد با یک پیام کوتاه هم یک هنرمند بتواند تمام مشکلات را بیان کند.
شورجه در پایان گفت: جامعه ما جامعه پاک واخلق مداری است و ما همه باید با ناپاکی ها وپلشتی ها مقابله کنیم و مخاطب را به سمت اخلاق خوب و خوش رویی دعوت کنیم .چون سینما برای این است که هنرمندان با آثارشان جامعه را به سوی تعالی و اخلاق سوق دهند.