به كوشش كاميار عابدي منتشر شد:
«مقدمهاي بر شعر فارسي در سدهي بيستم ميلادي» در ژاپن
تاريخ : چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۱:۰۱
کتاب «مقدمهاي بر شعر فارسي در سدهي بيستم ميلادي» در ژاپن منتشر شد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ايسنا، اين كتاب نوشتهي كاميار عابدي از سوي مرکز پژوهش در زبانهاي دنيا در دانشگاه اوساکاي ژاپن در 134 صفحه به چاپ رسيده است.
نويسنده در اين کتاب به صورتي بسيار فشرده به موضوع شعر فارسي در ايران در قرن بيستم پرداخته است.
او ميگويد، قبل از ورود به بحث جريانشناسي تاريخي، لازم ديده است که به صورتي بسيار موجز، چشماندازي از تاريخ سياسي و اجتماعي ايران از پايان دورهي قاجار تا آغاز دورهي رياست جمهوري خاتمي يعني محدودهي زماني قرن بيستم را براي خواننده ترسيم کند و از برخي ويژگيهاي مهم فرهنگي هر دوره هم ياد کند. اين بخش حدود 20 صفحه است.
اما بخش اصلي کتاب به دست دادن شناخت و تحليل تاريخي از شعر فارسي در ايران قرن پيش است.
عابدي در شناخت و تحليل خويش کوشيده است تا در شش دورهي زماني اواخر قاجار، مشروطه، حكومت رضاشاه، شهريور 20، 28 مرداد، انقلاب و جنگ به بررسي جريانهاي مختلف شعر فارسي در هر دوره، چه جريانهاي غالب و پرطرفدار و چه جريانهاي کمطرفدار، بپردازد.
در تحليل تاريخي اين پژوهشگر و منتقد شعر فارسي، هم جريانهاي نوگرا و هم جريانهاي سنتگرا با گرايشهاي مختلفشان مورد اشاره قرار گرفتهاند.
عابدي ميگويد، البته نام بردن از يکايک شاعران هر دوره به دليل فشردگي کتاب امکانپذير نبوده؛ اما او کوشيده است تا از مهمترين نمايندگان جريانهاي مختلف ياد کند.
او ميافزايد، بر اساس معيارهاي معتدلي از زيباييشناسي شعر قديم و جديد فارسي به بررسي شعر قرن بيستم پرداخته؛ اما در همان حال، تأثير آرا و مسائل سياسي و اجتماعي و همچنين فضاي فرهنگي و بويژه نشريهها و مجلههاي هر دوره را بر شعر دورههاي مختلف از ياد نبرده است.
كاميار عابدي پيشتر، کتابهاي تکنگاري متعددي دربارهي شاعران ايران در دورهي معاصر تأليف کرده و دو مجموعهي مقاله از تحليلها و نقدهاي او در زمينهي شعر معاصر که در دهههاي 1370 و1380 نوشته شده، با عنوانهاي «در جستوجوي شعر» در سال 1380 و «برگهايي از تاريخ بيقراري ما» در سال 1388 منتشر شده است.
همچنين ويرايش دوم تکنگاري او دربارهي ملکالشعرا بهار در انتشارات ثالث و نيز کتاب «جدال با سعدي در عصر تجدد» که به موضوع سعدي در قرن بيستم يا به تعبير دکتر همايون کاتوزيان، سعديکشي در دورهي معاصر پرداخته، در مرکز سعديشناسي شيراز در حال آمادهسازي و انتشار است
كاميار عابدي دو سال قبل به دعوت رسمي مرکز پژوهش زبانهاي دنيا در دانشگاه اوساکاي ژاپن به اين کشور رفت و اکنون به تدريس درسهاي مختلفي در زمينهي زبان فارسي و فرهنگ ايران و البته شعر فارسي در دورههاي کارشناسي و کارشناسي ارشد اين دانشگاه مشغول است.