محسن علیاکبری در گفتگو با هنرنیوز:
بازگشایی خانه سینما قبل از عید بعید به نظر میرسد
محسن علیاکبری گفت: معمولا باید بعد از تصویب اساسنامه خانه سینما، شاهد برگزاری انتخابات هیات مدیره باشیم اما احتمال دارد این جلسه تا پایان سال برگزار نشود چرا که برگزاری انتخابات نیازمند زمان است و باید از طریق روزنامهها به اطلاع اعضا برسد اما این احتمال وجود دارد که این انتخابات به بعد از عید یعنی در اوائل سال ۹۲ برگزار شود و بلاخره محفل فرهنگی و هنری که مد نظر شورای عالی سینما و تمامی اهالی سینما است بازگشایی شود.
تاريخ : چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۰۳
محسن علی اکبری عضو شورای عالی سینما و تهیه کننده پیشکسوت سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز گفت: قرار بود اساسنامه خانه سینما بعد از اصلاحاتی که توسط کمیته اصلاح خانه سینما انجام میشود به شورای عالی سینما ارائه گردد و در آنجا نیز به تصویب برسد لذا با توجه به اینکه کار این دوستان در بررسی و اصلاح اساسنامه خانه سینما به اتمام رسیده و این اساسنامه نیز هم اکنون توسط نماینده رئیس جمهوری به آقای احمدینژاد تقدیم شده است لذا باید جلسه شورای عالی سینما در اولین فرصت برگزار شود و تصور میکنم این جلسه تا قبل از پایان سال برگزار خواهد شد.
وی افزود: در شورای عالی سینما به غیر از بحث خانه سینما مباحث دیگری نیز همچنان وجود دارد که هنوز در مورد آن به جمع بندی نهایی نرسیدیم. یکی از این موارد که خیلی حائز اهمیت است موضوع «معافیت مالیاتی هنرمندان و سینما گران» است که همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد که امیدواریم آنچه که لازمه اصلاحات سازمان مالیاتی است در این مدت انجام شود به طوری که در شورای عالی سینما بتوانیم با حضور وزیر امور دارایی، نمایندگان و کارشناسان مربوطه؛ مشکلاتی که برای هنرمندان و سینماگران در طول سالیان اخیر ایجاد شده مرتفع و معافیتی که حق مسلم اهالی رسانه و فرهنگ و هنر است نصیبشان شود.
علی اکبری در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد تا قبل از عید شاهد بازگشایی خانه سینما باشیم اظهار داشت: معمولا باید بعد از تصویب اساسنامه خانه سینما، شاهد برگزاری انتخابات هیات مدیره باشیم اما احتمال دارد این جلسه تا پایان سال برگزار نشود چرا که برگزاری انتخابات نیازمند زمان است و باید از طریق روزنامهها به اطلاع اعضا برسد اما این احتمال وجود دارد که این انتخابات به بعد از عید یعنی در اوائل سال ۹۲ برگزار شود و بلاخره محفل فرهنگی و هنری که مد نظر شورای عالی سینما و تمامی اهالی سینما است بازگشایی شود.
این عضو شورای عالی سینما با اشاره به مصوبات حال حاضر این شورا گفت: برخی از مصوباتی که تاکنون در شورای عالی سینما مطرح شده به دلیل تحریمهایی که گریبانگیر کشور شده هنوز اجرایی نشده است که مهمترین دلیل اجرایی نشدن برخی از مصوبات شورای عالی سینما، نبود بودجه مورد نیاز سازمان سینمایی است چرا که با اختصاص این بودجه، بسترهای ساخت سالنهای سینمایی، شهرک سینمایی و همچنین تولیدات فاخر فراهم خواهد شد. ولی متاسفانه این بودجه هنوز به صورت کامل در اختیارسازمان سینمایی قرار نگرفته و تنها بخش اندکی از آن محقق شده است.
این تهیه کننده پیشکسوت سینما و تلویزیون اضافه کرد: یکی از در خواستهای اصلی اعضای شورای عالی سینما، تسریع در محقق شدن این بودجه است تا رشد و شکوفایی سینما در تمامی زمینهها هرچه زودتر با موفقیت به سرانجام برسد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با تغییر دولت، مصوبات شورای عالی سینما همچنان پیگیری خواهد شد گفت: همان طورکه همگان مطلع هستند تشکیل شورای عالی سینما به در خواست معاونت سینمایی وقت - که اینک به سازمان سینمایی تبدیل شده - یعنی جناب آقای شمقدری و با موافقت آقای احمدینژاد اتفاق افتاده و شکل گیری آن به دلیل مصوبهای بوده که در هیات دولت وجود داشته است. لذا آنچه که در شورای عالی سینما مصوب میشود به منزله مصوبه هیات دولت تلقی میشود بنابراین من بعید میدانم که چنین فرصتی را دولتهای بعدی نادیده بگیرند چرا که نزدیکی با سینماگران میتواند برای دولتهای آینده بسیار کارساز باشد و از سوی دیگر نیز، ارتباط بیواسطه قشر سینماگران و طرح مشکلات سینما با مسئولین عالی رتبه کشور فرصتی گران بها برای سینماگران میباشد از این رو، بعید به نظر میرسد که دولت بعدی در کلیات با شورای عالی سینما مخالف باشد اما احتمال اینکه تغییراتی در اعضای این شورا صورت بگیرد به دلیل اینکه حق دولت است دور از ذهن نخواهد بود.
به گفته وی، شورای عالی سینما به دلیل اینکه سال اول خود را پشت سرگذاشته میتواند در دولتهای بعدی ازجایگاه بهتری برخوردار شود.
تهیه کننده فیلم سینمایی «استرداد» با اشاره به بحث فیلمنامههای فاخر یادآور شد: یکی از مباحث اصلی اعضای شورای عالی سینما همواره بحث «فیلمنامههای فاخر» و فیلمنامههایی با مضامین تاریخ گهر بارایران، موضوع انقلاب اسلامی و همچنین دفاع مقدس است و مقرر گردیده، بودجهای خاص برای مشکل اصلی سینمای ایران که همان «بحث ایده» است در نظر گرفته شود. لذا امیدواریم تا پایان دولت فعلی این قضیه نیز محقق شود و بودجه لازم در اختیار نویسندگان فیلمنامهها قرار بگیرد. البته این در حالی است که یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری در طول این سالها نیز بحث حوزه ادبیات و مباحثی همچون فیلمنامه نویسی، بحث اقتباس، مباحث مربوط به تاریخ، مفاخر و مشاهیر ایران و همچنین فرماندهان والا مقامی بوده که در طول سالهای دفاع مقدس حضور فعالی داشتهاند.
علی اکبری در خاتمه ابراز امیدواری کرد تا پایان دولت دهم، شاهد اتمام نگارش فیلمنامههایی فاخر که مدنظر رهبری و جامعه است باشیم.