ایجاد مرکز منطقه ای مستندنگاری میراث فرهنگی در ایران
طالبیان خبرداد:
ایجاد مرکز منطقه ای مستندنگاری میراث فرهنگی در ایران
بر اساس توافق های صورت گرفته علاوه بر مجهز ساختن ۹۰ پایگاه میراث فرهنگی به ساختار مستندنگاری، مرکز منطقه ای مستندنگاری پیشرفته در حوزه میراث فرهنگی در ایران ایجاد می شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۰
به گزارش هنرنیوز؛محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مطلب را امروز " دوشنبه " در نخستین همایش و کارگاه بین المللی مستندنگاری پیشرفته در حوزه میراث فرهنگی مطرح ساخت.

او همچنین گفت: اگر چه آلبوم خانه کاخ گلستان به خوبی نگهداری می شود ولی برای ثبت آن در حافظه بشری مستندنگاری نیزمی شود.

به گفته وی مستندنگاری، پژوهش و پایش سه رکن اصلی هستند که بدون آنها امر حفاظت به خوبی پیش نمی رود.

معاون میراث فرهنگی گفت: سرعت فرسایش آثار تاریخی از نظر انسانی و طبیعی نه تنها در ایران بلکه در جهان روز به روز بیشتر می شود و یکی از ابزارهای مهمی که نسل های آینده را با هویت و فرهنگشان آشنا می کند، مستندنگاری است.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از لیزر اسکن، فتوگرامتری در کنار عکس و فیلم در مستندنگاری آثار تاریخی افرود: سرزمین ما به دلیل وسعت و تنوع تاریخی و فرهنگی و همچنین بلایای طبیعی نیازمند مستندسازی اساسی و جامع است.

او با اشاره به استفاده سایر کشورها از مستندسازی آثار گوناگون تاریخی و فرهنگی گفت: البته ما همچنان نیازمند یادگیری مداوم در این زمینه هستیم اگر چه تجربه های خوبی در زمینه ژئوفیزیک، فتوگرامتری و لیزر اسکن در پایگاههایی چون چغازنبیل و تخت جمشید داریم.

طالبیان تاکید کرد: اکنون که قطار میراث فرهنگی آرام آرام به راه اصلی خود باز می گردد می توانیم با همکاری سازمانهای بین المللی و استفاده از تجربیات آنها دانش افزایی در زمینه میراث فرهنگی را تداوم بخشیم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری، او با اشاره به تجربیات سایت های گوناگون میراث فرهنگی سراسر کشور در زمینه مستندنگاری گفت:بر اساس توافقی که با پروفسور علی اکتسابی رئیس لابراتوار مستندسازی و تصویرگری تحلیلی دانشگاه کیوتو ژاپن صورت گرفت، قرار شد پایگاههای میراث فرهنگی در سراسر کشور را به کانونهای دائمی مستندنگاری تبدیل کنیم.

نخستین همایش و کارگاه بین المللی ۳ روزه مستند نگاری پیشرفته در حوزه میراث فرهنگی توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با شرکت اندیشمندان و پژوهشگرانی از کشورهای ایران، ژاپن، مالزی، آمریکا، مصر، فیلیپین و همچنین هنگ کنگ برگزار می شود.
کد خبر: 89336
Share/Save/Bookmark