«این همه نیست» از یادگارهای هنرمندان درگذشته گفت
گزارش هنرنیوز از مراسم یاد بود ۷۹ هنرمند در گذشته سال ۹۱؛
«این همه نیست» از یادگارهای هنرمندان درگذشته گفت
مراسم یاد بود 79 هنرمند در گذشته سال 91 عصر روز گذشته با حضور هنرمندان بسیاری در تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۳


مراسم یاد بود ۷۹ هنرمند در گذشته سال ۹۱ با عنوان «این همه نیست» عصر روز گذشته با حضور مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان و تماشاخانه ایرانشهر، عزت الله انتظامی، محمد هادی ایازی معاون شهردار و هنرمندان بسیاری در حوزه‌های هنرهای تجسمی، تئا‌تر، سینما، و موسیقی در تماشاخانه شماره یک ایرانشهر برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مجید سرسنگی به عنوان مدیر عامل خانه هنرمندان و تماشاخانه ایرانشهر گفت: به نظر می‌رسد حوزه فرهنگ و هنر کشور در کنار دیگر خواسته‌هایش، نهادینه کردن جریانات درونی خود را خواستار است و امیدوارم برگزاری این مراسم بنیانی باشد برای برگزاری دوره‌های بعدی آن و در سال‌های آینده شاهد برگزاری آن باشیم.
وی ادامه داد: سعی کردیم همه هنرمندانی که در سال ۹۱ مرحوم شده‌اند را در این مراسم یاد کنیم، حال این هنرمندان شناخته شده باشند و چه شناخته نشده و اگر غفلتی در این خصوص شده عذر خواهی می‌کنیم.
سرسنگی افزود: این روز‌ها به هنرمندان نشان‌های بسیاری داده می‌شود اما هنرمندان نیازمند توجه هستند، توجه هم به کارشان و هم به مسائل معیشتی این هنرمندان. برخی هنرمندان ما در شرایط سختی زندگی و در شرایط سختی هم از دنیا رفتند.
در ادامه این مراسم دکترحسن بلخاری در مورد برگزاری این مراسم اظهار داشت: سال ۹۱، سالی بی‌رحمانه نسبت به هنر بوده که این گونه فرشته مرگ، هنرمندان را از میان ما برد.
وی خاطر نشان کرد: حیات برخی انسان‌ها به گونه‌ای است که قابل جایگزینی نیست و از برای برخی انسان‌ها به هیچ وجه نمی‌توان جایگزین و جانشین پیدا کرد و این به دلیل دارا بودن روح منحصر به فرد هنرمندان است.
بلخاری ادامه داد: هنرمندان انسان‌هایی هستند که در تاریخ جای نشین ندارند و منحصر به فرد هستند زیرا قدرت تصرف دارند. ما ایرانیان به علت اینکه از هنرمندان صحبت می‌کنیم از شراکت هنرمند در خلق اثر هنری صحبت می‌کنیم. در ذات هنر اندیشه ورزی وجود دارد و اندیشه عامل برقراری و ثبات اندیشه است.
حمیدرضا نوربخش خواننده نیز در این مراسم گفت: امیدوارم از این پس هیچ هنرمندی ما را ترک نکند، چرا که هنرمندان شناسنامه‌های فرهنگی هر سرزمین هستند و هنرمندان در خلاقیت با خداوند شراکت دارند.
این خواننده افزود: این جلسات باید تذکری باشد برای همه ما، اینکه ما همیشه با هم مهربان باشیم و به هم عشق و مهر بورزیم و زمانی که عزیزی ما را ترک می‌کند به یاد خوبی‌هایش می‌افتدیم، در صورتی که در زمان حیاتش هم باید این را به یاد می‌آوریم چرا که دنیا جای ماندن نیست.
وی تاکید داشت: این اتفاقات باید تذکری برای مسئولان فرهنگی و هنری باشد، که بیشتر به فکر اهالی هنر باشندچرا که هنرمندان در شرایط سختی زندگی را می‌گذرانند، این شرایط برای هنرمندان این سرزمین مناسب نیست.
خسرو سینایی نیز در مراسم یاد بود ۷۹ هنرمند در گذشته سال ۹۱ گفت: در ابتدا تصور می‌کردم که در این مراسم باید از ۵-۶ هنرمند درگذشته صحبت کنم، اما ناگهان دیدم که ما در سال ۹۱، ۷۹ هنرمند را از دست داده‌ایم و من شرمنده می‌شدم که از برخی از آن‌ها که کمتر می‌شناختمشان صحبت کنم.
وی بیان داشت: زمانی که کتاب «این همه نیست» را دیدم که مطالب آن به هنرمندان درگذشته سال ۹۱ پرداخته، در کنار نام هیچ یک از این هنرمندان لقب استاد ندیدم و همه با نام ساده خودشان معرفی شده بودند و همه تبدیل به یک اسم ساده شدند و از خاک برآمدند و بر خاک شدند. عنوان این مراسم «این همه نیست» است در صورتی که باید بگویم این همه است از هنر، همه این افراد در ساخت هنر هر یک نقشی داشتند.
این کارگردان سینما گفت: بپذیریم که هنر و هنرمند از ارکان اصلی و اساسی یک ممکلت هستند.
محمد هادی ایازی معاون شهردار در این مراسم سخنانش را اینگونه بیان کرد: روزی که صحبت از برگزاری این مراسم شد تصور نمی‌کردیم که در این سال۷۹ هنرمند را از دست داده‌ایم. در این جلسات باید ببینیم که وظایف خود را نسبت به جامعه هنری انجام داده‌ایم یا خیر.
در ادامه این مراسم ابراهیم حقیقی نیز هنرمند طراح گفت: همه انسان‌ها بعد از مرگشان در ذهن‌ها می‌مانند اما تفاوت هنرمندان با دیگر انسان‌ها در این است که هنرمندان بعد از مرگشان یادگاری‌های بیشتری از خود بر جای می‌گذارند که انسان‌ها را تلطیف می‌کند.
این گرافیست افزود:‌ای کاش خانه هنرمندان همیشه برقرار بماند نه مثل خانه سینما و‌ای کاش قدر هنرمندانمان را همیشه بدانیم.
در پایان این مراسم ایرج راد مدیر عامل خانه تئا‌تر و بازیگر تئا‌تر، تلویزیون و سینما گفت: این هنرمندان نه تنها از خاطره‌های ما محو نمی‌شوند بلکه به خاطر تاثیر جریان سازشان در هنر این مملکت یادشان را همیشه زنده نگه خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اکثر هنرمندان ما با سختی زندگی می‌کنند و دم بر نمی‌آورند، باید به مسئولان بگوییم که به قول آتور می‌لر «من خواهان احساس گناه شما نیستم بلکه خواهان احساس مسئولیت شما هستم» که با آن می‌توانستید کاری انجام بدهید.
این بازیگر افزود: هنرمندان به دنبال مال اندوزی نبودند، آن‌ها غنی هستند و با شرف و اقتدار فرهنگ و تفکر رابرگزیدند. امیدوارم که روزی این مشکلات برطرف شود وبرای هنر و هنرمند ارزشی بالا‌تر از آنچه که تاکنون بوده قائل شوند.
در پایان این مراسم درخت صلحی با حضور عزت الله انتظامی در محوطه تماشاخانه ایرانشهر کاشته شد.

کد خبر: 55676
Share/Save/Bookmark