درخواست چوبک از طالبیان:
جایگاه از دسترفتهی باستانشناسی را به آن برگردانیم
رییس پژوهشکده باستان شناسی از معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواست امکانات زیرساختی مناسب برای پایگاههای میراث فرهنگی در نقاط مختلف کشور را فراهم کند و افزود: باید سپردن مدیریت پایگاههای میراث فرهنگی به باستان شناسان نیز در دستور کار قرار گیرد.
تاريخ : يکشنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۳۳
به گزارش هنرنیوز، رئیس پژوهشکده باستان شناسی در سیزدهمین همایش باستان شناسی در سخنانی با ذکر یاد و نام برخی از درگذشتگان حوزه باستان شناسی، از سازمانهای بینالمللی خواست هر چه سریع تر اقدامات مورد نیاز را برای حفاظت از میراث تاریخی و جهانی کشورهای عراق و سوریه انجام دهند و به ارائه توضیحاتی درباره وظایف پژوهشکده باستانشناسی پرداخت.
حمیده چوبک در ادامه از معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواست امکانات زیرساختی مناسب برای پایگاههای میراث فرهنگی در نقاط مختلف کشور را فراهم کند و افزود: باید سپردن مدیریت پایگاههای میراث فرهنگی به باستان شناسان نیز در دستور کار قرار گیرد. از مسئولان درخواست داریم برای توجه بیشتر به محوطهها، منابع و اعتبارات بیشتری را اختصاص دهند. میلیونها محوطه برای شناسایی و پژوهش داریم که لازم است منابعی متناسب با آن در سازمان میراث لحاظ شود.
او اضافه کرد:همچنین از معاونت گردشگری توقع داریم که زیرساختهای لازم را در سایتهای باستانشناسی و محوطههایی که مهمترین مقصد گردشگری هستند، ایجاد کرده و امکانات لازم را برای تبدیل آنها به سایت موزه فراهم کنند.
چوبک همچنین از تشکیل کمیتهای برای تعیین عرصه و حریم محوطههای باستانی خبر داد و افزود: برای دستیابی به باستانشناسی علمی و ملی باید از همهی داشتههای خود استفاده کنیم تا باستانشناسی کشور جایگاه خود را بار دیگر به دست آورد.
وی همچنین با اشاره به روند پیش روی تهیهی نقشه باستانشناسی کشور اظهار کرد: این اقدام یکی از اهداف ما در مدیرین محوطههای باستانشناسی است و تا زمانیکه نتوانیم نقشهی جامعی از محوطهی باستانشناسی کشور داشته باشیم وظایفمان را به درستی انجام ندادهایم. اکنون نقشه باستانشناسی با رویکرد تازه در حال پیگیری است
او با اشاره به انجام چنین پروژهی سدسازی در کشور افزود: امیدواریم قبل از اینکه با تخریب آثار باستانی موجود در محوطههایی که بحث سدسازی در آنها آغاز شده است، مواجه شویم، بتوانیم کارهای مطالعاتی آنها را انجام دهیم. در حال حاضر نیز ۱۸ عملیات نجاتبخشی در دست انجام است.