به گزارش هنرنیوز؛ علی مرادخانی - معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - که درآیین افتتاحیهی هشتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر سخن میگفت، اضافه کرد: امیدوارم این جشنواره در زمینهی هنرهای تجسمی یک قدم رو به جلو برداشته باشد. از حضور گرم و استقبالی که از این مراسم شده است، وحدت داشتن آن و حرکت رو به جلویش را میتوان فهمید.
او ادامه داد: بسیار خوشحالم که فضای گرمی برای این جشنواره بهوجود آمده است. دولت در حوزهی هنرهای تجسمی تمام تلاشش را خواهد داشت که نهایت همکاری و حمایت را داشته باشد. البته فعالیت تجسمی نباید صرفاً درون دولت رخ دهد؛ بلکه دستاندرکاران و استادان به وقوع این رویداد بپردازند و ما صرفاً حمایت کنیم.
مرادخانی در ادامهی سخنانش بیان کرد: باید شرایطی را فراهم کنیم که افرادی که فعالیت زیرساختی انجام میدهند، مثل گالریها و مراکز مختلف، از هنرمندان حمایت کنند. آنچه برای ما مهم است، در حوزه اقتصاد هنر محسوب میشود. ما باید شرایطی را فراهم کنیم که هنرمند فعال در این عرصه برایش توجیه اقتصادی وجود داشته باشد.
معاون وزیر فرهنگ تاکید کرد: آثاری که یک هنرمند عرضه میکند، در انبار خانهاش نباید انباشته شود؛ بلکه فضایی برای جذب او وجود داشته باشد؛ فضایی که در آن خستگی از تن هنرمند بیرون بیاید و شایستهاش باشد.
مجتبی آقایی - دبیر هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی - نیز در بخش دیگری از این مراسم، در سخنانی مطرح کرد: امسال سال نو هنرهای تجسمی است که با طراوت بیشتری شاهد آن هستیم. این طراوت ناشی از حضور پیشکسوتان در کنار جوانان است که با رویکرد دیگری ظرفیت هنرهای تجسمی را وسعت میدهد.
او ادامه داد: جشنواره فجر جشنوارهای است که با ایجاد کردن زمینههای اصیل هنر کشور فضای جدیدی را ایجاد کرده است؛ هویتی جدید که با ۱۰ هزار اثر از پنج هزار هنرمند به دست ما رسیده است.
وی افزود: روند تکاملی جشنواره تجسمی را همین هنرمندان رونق میدهند که ما شاهد حضور گسترده آنها هستیم. ارزشها و ظرفیتهای کشور نباید در یک قالب محدود شود. امید است با برنامهریزیهای جشنواره و همینطور جلسهها و نشستهای مختلفی که برگزار شد، استادان کالبدشکافی داشته باشند و کمبودهای آن را به ما گوشزد کنند تا برنامهریزی بهتری برای دورههای بعد داشته باشیم.
در بخش دیگری از این مراسم که شامگاه ۹ بهمنماه در فرهنگستان هنر برگزار شده بود، مجید ملانوروزی - رییس دفتر هنرهای تجسمی - در سخنانی اظهار کرد: این جشنواره قدم به قدم نو میشود و دیگر ظرفیتهایش گسترده شده است. جشنوارههای تجسمی دنیا صرفاً به نقاشی و عکاسی نمیپردازند و هر مدیوم هنری را در خود جای میدهند. ما هم باید ظرفیتهایمان را در سطح بینالمللی گسترده کنیم.
رییس شورای سیاستگذاری جشنواره تجسمی فجر افزود: سیاستگذاریها در حالی است که سعی کردیم به میراث ملی خودمان احترام گذاشته و آنها را خدشهدار نکنیم. به همین منظور، بخش نگارگری و خوشنویسی بهمنماه برگزار میشود.
در بخش پایانی این مراسم نیز سفیر مکزیک در تهران در سخنان کوتاهی از حضور کشورش در این جشنواره اظهار خرسندی کرد که برای اولینبار در این رویداد حضور پیدا کرده است.
هشتمین جشنواره هنری تجسمی فجر در بخش تجلیل از رسانهها از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) تجلیل کرد.
در بخش رایزنی فرهنگی منتخب، رضا ملکی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو تجلیل شد.
در بخش سازمان برگزیده، سازمان زیباسازی شهر تهران به مدیریت عیسی علیزاده برای بار دوم تجلیل شد.
ایسنا نوشت:در بخش ادارهکلها، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تقدیر شد و در نهایت فصلنامه «حرفه هنرمند» به مدیریت شهریار توکلی از دیگر تجلیلشدگان این مراسم بود.