روايتي ساده براي پاسخ به سوالات فلسفي
تاريخ : يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۴۰
بسياري از جوانان سوالاتشان درباره سعادت، خوشبختي، مسايل ماوراءالطبيعه و از خودبيگانگي را با ذهنيات خود پاسخ ميگويند، در حالي كه فلاسفه از ديرباز تاكنون در پي پاسخ به همين سوالاتاند. «روايت ساده انديشههاي فلسفي» ميكوشد با بيان ساده تفكر انديشمندان، پاسخهاي ديگري پيش روي جوانان قرار دهد.
به گزارش هنر نيوز ،سيدحبيبالله شاهركني، نويسنده اين كتاب، در گفتوگو با ايبنا، ضمن بيان اين مطلب، اظهار داشت: برخي از جوانان درگير مسايل اجتماعي ميشوند، بدون آن كه پيشينه فلسفي آنها را بدانند.
وي افزود: اين كتاب خلاصهاي از جريان اصلي تفكر برخي انديشمندان را با زباني ساده مطرح ميكند تا به اين طريق جرقهاي براي علاقهمندي به فلسفه در اذهان جوانان ايجاد كرده، آنان را به كنه مسايل مختلف رهنمون شود.
شاهركني خاطرنشان كرد: آگاهي از اين تفكرات، افراد را با انديشههايي كه در پسِ مسايل اجتماعي و روزمره زندگي وجود دارند، آشنا ميكند. به عنوان مثال، بارها درباره سعادت بشري سخن ميگوييم، اما از زمينههاي فلسفي آن در انديشه «اپيكور» آگاه نيستيم. اين موضوع درباره خوشبختي و از خودبيگانگي نيز صادق است.
اين نويسنده ادامه داد: در ذهن هر جواني كه با مسايل ملموس روزمره روبهرو ميشود، سوالاتي با رنگ و بوي فلسفي درباره مسايل مختلف شكل ميگيرند و هر فرد تصوراتي از پاسخ آنها را در ذهن ميپروراند.
وي افزود: فيلسوفان از ديرباز تاكنون در پي پاسخ به چنين سوالاتي بودند و مباني آن را در كتابهايشان شرح دادهاند، اما بسياري از افراد به دليل ترسي كه از خواندن فلسفه دارند، از اين كتابها دوري ميكنند.
شاهركني در پايان گفت: اين كتاب مسايلي كه ممكن است جوان امروز بيشتر با آن سر و كار داشته باشد، نظير سعادت، خوشبختي، خودشناسي، مسايل ماوراءالطبيعه و از خود بيگانگي را از زبان فيلسوفان يونان باستان تا انديشمندان امروز بيان ميكند.
كتاب «روايت ساده انديشههاي فلسفي» در قطع جيبي و 112 صفحه از سوي انتشارات طراوت منتشر شده است.