چهارمین «همایش روابط فرهنگی ایران و چین» پايان يافت
آيين اختتاميه چهارمین «همایش روابط فرهنگی ایران و چین» عصر امروز يكشنبه ۲۹ شهريور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شد.
تاريخ : يکشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۰۱
به گزارش هنرنیوز به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، آيين اختتاميه اين همایش با حضور يانگ گوانك، مدير آسيا و آفريقاي آكادمي علوم اجتماعي چين، محمدرضا دهشيري، معاون آموزش و پژوهش مركز ملي جهاني شدن، محمدرضا رباني، رييس مركز مطالعات فرهنگي - بين المللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و جمعي از صاحبنظران و انديشمندان ايراني و چيني برگزار شد.
يانگ گوانك، مدير آسيا و آفريقاي آكادمي علوم اجتماعي چين در سخناني در اين همايش با اشاره به موارد مطرح شده از سوي انديشمندان دو كشور در اين همايش، توافق هستهاي ايران را عاملي براي توسعه همكاريهاي ايران و چين در موضوعات مختلف از جمله سياست، اقتصاد و فرهنگ دانست.
وي همچنين گفت: در اين همايش مطالبي در خصوص مبارزه با افراطگرايي عنوان شدند كه ديدگاههاي طرفين ايراني و چيني در بسياري از موارد نزديك به هم بودند. از جمله اينكه سياست جهاني غرب از افراطگرايي حمايت ميكند و البته بسترها و ريشههاي فكري به گسترش آن دامن ميزند. همچنين اينكه بايد براي مقابله با اين پديده، همكاريهاي بينالمللي رخ دهد.
يانگ گوانك در ادامه سخنان خود اظهار كرد: همه در اين همايش معتقد بوديم كه فاصله بسيار زيادي در بحث فرهنگ با هم داريم و بايد در اين خصوص تلاشهاي بيشتري انجام دهيم.
وي در پايان سخنان خود بر نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و آكادمي علوم اجتماعي چين در توسعه ارتباطات فرهنگي دو كشور تأكيد كرد.
در ادامه ، محمدرضا دهشيري، معاون آموزش و پژوهش مركز ملي جهاني شدن، با بيان اينكه جهان را در حال تحول و داراي جريانهاي عمودي و افقي دانست و گفت: در شكل عمودي اين تحولات، قدرتهاي بزرگ در حال تأثيرگذاري در جهان هستند و در مقابل جريانهايي هم از پايين به بالا به نحوي در تعاملات جهاني مؤثرند. در حالت افقي هم شاهد همپيوندي و وابستگي متقابل بين جوامع هستيم كه با هم پيوند برقرار كردهاند.
وي افزود: توافق هستهاي اخير ايران كه بسياري از موانع ارتباطات را برداشته است، نشان داد كه مسايل سياسي تا چه اندازه بر روايط فرهنگي و اقتصادي تأثيرگذار است. بايد سعي شود كه تمامي لايههاي ارتباطي به صورت قوي شكل بگيرند و البته تأكيد ما به اين است كه فرهنگ به عنوان امر مبنايي، بايد بيشتر مورد توجه قرار بگيرد.
همچنين علي محمد سابقي، مديركل امور فرهنگي آسيا - اقيانوسيه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هم در سخناني كوتاهي، بحثهاي مطرح شده در چهارمین «همایش روابط فرهنگی ایران و چین» را بيانگر وجود ارتباط بين حوزههاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي دانست.
وي گفت: به تازگي دو اتفاق مهم در جهان رخ داده كه زمينه را براي تداوم اين گفتوگوها آماده كرده است. اول توافق هستهاي ايران با قدرتهاي جهاني است و ديگري پيشنهاد رييس جمهور چين مبني بر احياي جاده ابريشم كه هر دو عامل ميتوانند زمينه و بستر برگزاري نشستهاي اينچنيني و روابط بيشتر را فراهم كنند.
پس از آن محمدرضا رباني، رييس مركز مطالعات فرهنگي - بين المللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به عنوان آخرين سخنران اين آيين، گفت: در اين همايش در مجموع ۲۵ مقاله در ۵ نشست مطرح شد و در بيشتر آنها نگاه به وضع موجود و چشمانداز توسعه روابط دو كشور ايران و چين، مطرح شده بود.
بازخواني تاريخ گذشته همكاريها، بيان دغدغههاي مشترك نسبت به تحولات جهاني و منطقهاي، ارايه تحليلها نسبت به وضع موجود و راهكارهاي توسعه همكاريها، از ديگر موارد مطرح شده در اين همايش بود كه رباني به آنها اشاره كرد.
رباني همچنين در پايان سخنان خود از برنامه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي براي تأسيس دبيرخانه دائم گفتوگوهاي فرهنگي با كشورهاي ديگر خبر داد.
بنا بر اعلام اين خبر، این همایش بر اساس تفاهم معاونت پژوهشی و آموزشي اين سازمان با آکادمی علوم اجتماعی جمهوری خلق چین، به صورت دورهای و رفتوبرگشت به منظور ایجاد فهم بهتر از زمینههای فرهنگی روابط دو کشور برگزار میشود.
تاکنون دورههای اول و سوم این همایش در پکن و به میزبانی آکادمی علوم اجتماعی و دوره دوم آن در سال ۱۳۹۱ در تهران به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار شده است.