رییس هیأت مدیره صندوق احیاء:
تشخیص نفایس ملی آئین نامهای با اجماع صاحبنظران دارد
مدیرعامل و رییس هیأت مدیره صندوق احیاء درباره نحوه تشخیص نفایس ملی تأکید کردآنچه مسلم است صندوق احیاء، خود وظیفه قانونی این تشخیص و غربال کردن اماکن تاریخی را نداشته و نخواهد داشت و در قالب استعلام برابر با مفاد قانونی مرتبط مورد اقدام قرار میدهد.
تاريخ : يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۳
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی صندوق احیاء احسان ایروانی مدیرعامل و رییس هیأت مدیره صندوق احیاء در خصوص مبحث نحوه تشخیص نفایس ملی گفت:از سال ۱۳۸۶ که با ایجاد صندوق احیاء موضوع واگذاری بناها و اماکن تاریخی در دستور کار این مؤسسه قرار گرفت، نگرانی جمعی از صاحبنظران حوزه میراث فرهنگی که در گود و میدان این موضوع حضور داشته باعث شد هیئت راهبری متشکل از ۱۷ نفر از اهالی میراث فرهنگی از جمله مرحوم یونس صمدی، استاد کلانتری، استاد توحیدی، دکتر طالبیان، مهندس تقی زاده، استاد میرشکرایی و ... گردهم جمع آیند و دو پروژه با اهمیت با عنوان "آئین نامه و دستورالعمل ثبت میراث فرهنگی و طبیعی" و "آئین نامه نحوه تشخیص نفایس ملی" را تدوین و به اجماع تأیید نمایند.
ایروانی افزود: این آئین نامه که با شاکله، بررسی قوانین فرادست و مسئله مالکیت اماکن تاریخی، مفهوم نفایس ملی در قانون اساسی، بررسی تطبیقی قوانین، با پیشنهاداتی در خصوص نحوه این تشخیص (مستند به ماده ۸۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت) تهیه و تدوین گردید، شاخصهای این تشخیص را به دقت و با تعاریف بین المللی بومی سازی شده استخراج و ارائه نموده است.
او تصریح کرد: با توجه به اینکه قانون، تشخیص نفایس ملی را به عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گذاشته است و عرف بر این بوده که ریاست سازمان وظیفه بررسی و ارزیابی کارشناسی در این رابطه را به معاون میراث فرهنگی تفویض می نموده است، هیئت راهبردی، پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای این مهم ارائه نموده و همچنین سازوکار تشکیل کارگروهی در قالب تعیین نحوه مدیریت و بهره برداری از بناهای تاریخی ارائه نمودند تا آنجا که فرمها و چک لیست این موضوع نیز خلق شد.
ایروانی اشاره با این پروژه که به مدیریت خود در سال ۱۳۸۷و ۱۳۸۸ به سرانجام رسیده افزود: این آئین نامه هم اکنون به عنوان یکی از پروژههای فنی و پژوهشی صندوق احیاء در سایت اینترنتی صندوق احیاء موجود و قابل مشاهده است.
وی گفت: این که این آئین نامه طی سالهای اخیر مورد بهرهبرداری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت یا خیر و چرا مناسبات و روند تصویب قانونی خود را طی نکرده تصمیمی است که بایستی سازمان اتخاذ نماید. ولی آنچه مسلم است صندوق احیاء، خود وظیفه قانونی این تشخیص و غربال کردن اماکن تاریخی را نداشته و نخواهد داشت و در قالب استعلام برابر با مفاد قانونی مرتبط مورد اقدام قرار میدهد.