در نشست امروز صبح ( ۲۳ بهمن ۹۰ ) در محل پژوهشگاه که حتا تابلویی برای معرفی این مکان وجود نداشت و همین موضوع باعث سرگردانی خبرنگارانی شده بود که به دلیل تغییر پی درپی مسوولان این پژوهشگاه و عدم پاسخگویی آنها بالاخره پس از مدتها به این مکان پاگذاشته بودند،پریسا محمدی - رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی- در پاسخ به هنرنیوز درباره گم شدن ۷ هزار سند در مرکز اسناد و کتابخانه به دلیل انتقال به شیراز که کارشناسان مطرح میکنند و همچنین خسارت وارده به پژوهشگاه گفت: براساس چه مستنداتی این اعداد عنوان میشود؟ گفتنها و نقل قولها زیاد است. وقتی من میگویم اسناد در محلی امنی هستند خودم به شیراز رفتم و اسناد را دیدهام.
زمانی که خبرنگار هنرنیوز گفت ما از نزدیک شاهد وضعیت اسفناک پروندهها و اسناد میراث فرهنگی و رها بودن آنها در راهروهای معاونت میراث فرهنگی بودهایم، محمدی پاسخ داد: کس دیگری باید در حوزه معاونت پاسخگو باشد اما در قسمت پژوهشگاه تضمین میکنم هیچ مشکلی پیش نیامده و اسناد سالم هستند. و با مکانیابی مناسب برخواهند گشت.
او در پاسخ به این پرسش که آیا طبق سیاهه و فهرست این اسناد بررسی شده و سلامت آنها تضمین شده و این کار چقدر زمان برده است؟ گفت: بله، مجموعه در شیراز بدون سرپرست نیست.
در این بین خبرنگاران اعلام کردند که طی این نقل و انتقالات اتفاقات زیادی رخ داده که محمدی اظهار کرد: آن قسمتی که از تهران به شیراز منتقل شده در دوره من نبوده و افراد مسوول در آن زمان باید پاسخگو باشند. من پیگیرم آنچه که اکنون وجود دارد صحیح و سلامت به تهران بازگردد. و از تیرماه با دقت این قضیه را رصد میکنم.
وی خطاب به خبرنگار هنرنیوز گفت : شما میگویید عدهای مخالف رفتن پژوهشگاه بودند من میگویم شاید همان افراد اطلاعاتی را به شمای خبرنگار بدهند که صحت و سقم نداشته باشد.
محمدی درباره ممنوعالمصاحبه بودن روسای هیئت کاوش طی چهارسال گذشته و عدم اطلاعرسانی صحیح تعداد، نحوه و کیفیت کاوشها و پژوهشها و تعداد هیئتهای خارجی کاوش در ایران و مشکلات مالی این هیئتها بیان کرد: شما از کجا میدانستید که آنها مشکلات مالی داشتند؟ در گردهمایی یازدهم سیاستهای کلی کشور در حوزه باستانشناسی تبیین شد. تیمهای خارجی متفاوتی در چند سال گذشته کار کردند اما این که ازاین به بعد چه تیمهایی باید کارکنند، ما به دنبال مدیریت هستیم .
وی اضافه کرد: ما دنبال ساماندهی و سازماندهی مطالعات باستانشناسی هستیم. به این منظور تیمهای انتخابی کاوش در راستای نیازها و اهداف مملکت خواهند بود.
محمدی درباره منظور از اهداف مملکت توضیح داد: کشور ما در حال توسعه است و کارهای عمرانی زیادی در استانهای مختلف پیش رو دارد. بنابراین این پژوهشها و کاوشها باید به توسعه عمرانی کمک کند. ما در پژوهشگاه باید مشخص کنیم الویت کدام است و به نوعی چقدر در راستای سیاستهای کشور است.
رییس پژوهشگاه در پاسخ به این پرسش هنرنیوز که با استعفای دکتر مقدم و عدم حضور مسوول در این حوزه و سپردن پست سرپرستی به شخص محمدی تعیین الویتهای کاووش برعهدهی کیست؟ توضیح داد: شورای عالی باستانشناسی از هنگام ورود من به پژوهشگاه ایجاد شده که افراد عضو عبارتند از دکتر چوبک، شیبانی، کابلی، ملک شهمیرزادی، صراف ، چگینی و پوربخشنده .
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براین که قبلا در مورد ابوموسی سخن از هیئت بررسی بود و اسامی اعلام شد اما هیچ کدام از اعضای نامبرده حتا از انتخاب خود خبر نداشتند، اظهار کرد: من با آقایان عضو شورای عالی باستانشناسی جلسه داشتم.
در این نشست این پرسش مطرح شد که چرا وی مستقیما بدون وجود مسوول پژوهشکده باستانشناسی و با چه صلاحدیدی به دو دانشجوی فوق لیسانس در رامهرمز را مجوز کاوش داده درحالی که این دانشجویان زیر نظر دکتر وحدتی نسب بودند و تخصص این باستان شناس پارینه سنگی است اما تپه فوقالذکر مربوط به دوره ایلامی است و چرا اتفاقات مشابهی در مرودشت و سمنان هم رخ داده است؟
محمدی دراینباره اظهار کرد: من تیم تخصصی دارم اگر حرفی هم میزنم براساس تعیین صلاحیت توسط این تیم پژوهشی است.
او درباره معضل گلسنگها و اقدامات انجام شده در این حوزه با توجه به تخصص او در این زمینه اظهار کرد: ۳۰ – ۴۰ گونه گلسنگ وجود دارد که باید، تنوع، نوع حساسیت، نوع بستر و داروهای مورد نظر آنها بررسی و تست و سپس اقدام شود . این قضیه فازهای مختلفی دارد و در نوع خود منحصر به فرد است هرچند اسپانیا در این زمینه اقداماتی انجام داده اما این نسخه به دلیل تفاوت اقلیمی و تفاوت سنگ و بسترنمیتواند برای ایران کاربرد داشته باشد.
محمدی درباره خانه باستانشناسی اظهار کرد :متولی این کار میراث استان تهران است که دراین بین خبرنگاری گفت اما آنها مسوولیت را متوجه شما میدانند و میگویند ما صرفا وظیفه تعیین مکان را داشتیم که او توضیح داد : ما هم تکلیف تقدیر از باستانشناسان و معرفی پیشکسوتان را داریم.
وی دوباره با پرسش چند هیئت کاوش خارجی در ایران حضور دارند؟ مواجه شد که پاسخ داد: با چند دانشگاه خارجی وارد گفت و گو شدیم و بنا به الویتهای پژوهشگاه آنها پروپزالهای خود را ارائه کردهاند.
او دوباره با این پرسش مواجه شد که پس درنهایت هنوز هیچ تیم کاوش خارجی حضور ندارد که او اعلام کرد : از قبل گروههایی حضور داشتند اما درحال حاضر خیر.