به گزارش هنرنیوز ، محمود گبرلو در نهمین روز از جشنواره فیلم فجر و در نهمین ویژه برنامه هفت به فیلم های به اکران در آمده در جشنواره اشاره داشت و گفت: این روزها همزمان با پشت سر گذاشتن روزهای پایانی سی و سومین جشنواره فیلم فجر برخی در این اندیشه اند که آیا این فیلم ها می توانند آینده یک سال ایران را رقم بزنند. اما در کنار همه این نقد و نظرها باید در نظر داشت همچنان نیز برخی فیلم ها هستند که در خارج از فضای جشنواره تولید شده اند و فیلم هایی نیز هستند که در حال ساخت اند. بنابر این نمی توان به ارزیابی دقیقی رسید که سینمای ایران چه می شود و فیلم های جشنواره چه سرنوشتی خواهند داشت .
وی تاکید کرد: بهتر است در این مسیر با دیدن فیلم ها نظرات کارشناسی دقیق داشته باشیم و به فکرسینمای ایران باشیم که نیازمند حمایت و هدایت جدی ما است.
در بخش دیگری از برنامه هفت به آیتم پرکارترین های جشنواره پرداخته شد که عنوان پرکارترین بازیگر مرد جشنواره سی و سوم فیلم فجر نیز به بابک حمیدیان به خاطر بازی در پنج فیلم رسید.
اما در سکانس آولیه نهمین ویژه برنامه هفت فیلم ایران برگر ساخته مسعود جعفری جوزانی با حضور جمعی از عوامل آن معرفی و بررسی شد.
مسعود جعفری جوزانی کارگردان فیلم ایران برگر در این گفت وگو در خصوص دوری ۱۶ ساله خود از سینما گفت: فردی که در حوزه فیلمسازی تحصیل و کار کرده است طبیعی است که از آن دور نمی شود اما در این مدت مشغول ساخت پروژه هایی چون در چشم باد و نگارش فیلمنامه کوروش کبیر بودم که باعث شد ساخت این فیلم به تعویق بیفتد.
وی ادامه داد: آرزوی همیشگی من این است که روزی در ایران سیاست محفلی و حسادت های شخصی کنار گذاشته شود وتشکیلاتی شکل گیرد که به صنعت سینمای ایران کمک کند.
این کارگردان ادامه داد: از سال ۸۰ فکر ساخت این فیلم را در ذهن داشتم و مراحل فیلمنامه نویسی و پروانه ساخت آن در سال ۸۱ تمام شد اما با آغاز به کار پروژه در چشم باد این کار متوقف شد اما بعد از ۱۲ سال و با پیشنهاد دخترم سحر به سراغ این کار رفتم و فکر کردیم که مدت ها است که زیادی جدی شده ایم و خوب است که خنده روی لب ها بیاوریم.
سحر جعفری جوزانی به عنوان یکی از بازیگران این اثر در تاکید صحبت های کارگردان فیلم گفت: به این خاطر پیشنهاد از سر گیری این پروژه را به پدر دادم که مدت ها بود که احساس می کردم که خیلی از افراد دیگر همچون گذشته نمی خندند و از پیش در ذهن داشتم که چنین سناریویی وجود دارد. این فیلم مفاهیم عمیقی دارد که در عین تفکر می توان لبخند بر لب داشت و خندید.
محمد هادی کریمی، نویسنده این فیلم نیز در ادامه صحبت ها بیان کرد: این داستان قرار بود در سال ۸۳ آماده شود که البته کنار گذاشته شد و بعد از ۱۲ سال که به سراغ متن رفتیم شاکله متن همانی بود که درابتدا وجود داشت فقظ ظرایف و رنگ آمیزی هایی روی آن انجام شد که در طول این سال ها به ذهن ما رسیده بود و آنها برای رسیدن به مفاهیمی که فیلم و کارگردان در صدد بیانش هستند کمک کرد.
وی گفت : آنچه در فیلم به تصویر کشیده می شود نشان می دهد که هیچ راهی بهتر و کوتاه تر از دموکراسی برای رسیدن به آمال و آرزو ها نیست که البته این فیلم یک تغییر زاویه در ذهن کارگردان بود که تراژدیک می دیدند و در منظر دیگری کمدی نشان می دهد.
دومین سکانس نهمین شب ویژه برنامه هفت به انیمیشن شاهزاده روم ساخته هادی محمدیان اختصاص داشت .
هادی محمدیان بیان کرد: با توجه به پتانسیل هایی که در زمینه قصه پردازی انیمیشن وجود دارد این نیز می تواند به سینما کمک کند که آن را می توان هم در بحث تکنیک و هم در جذب مخاطب و اقتصاد سینما دید.
وی با بیان اینکه تولید این انیمیشن در بخش مستقل انجام شد توضیح داد: به سبب کار در بخش مستقل زمان محدودی برای انجام کارها داشتیم چرا که در حالت عادی نیز هزینه های انیمیشن بسیار بالا است. اما توانستیم این کار را در ۱۴ ماه جمع کنیم که به نوعی در مقایسه با ساخت در کشورهای دیگر رکورد زده ایم.
این کارگردان انیمیشن با تاکید بر اینکه دهه ۹۰ دهه انیمیشن ایران خواهد بود اظهار کرد: با توجه به همکارانی که در حال حاضر مشغول کار هستندگروهی رسیده است که می تواند خلا چند ساله ای را که در بحث سینما وجود دارد و آن نداشتن حرف و صحبتی در بحث جهانی است را پر کند و البته به این خاطر که سرشار ازگنجینه های قدیمی ای از قصه ها در ایران هستیم در مقایسه با کشور های دیگر که محتوایی برای ارائه ندارند برتری خواهیم داشت.
حامد جعفری به عنوان تهیه کننده این اثر در خصوص وضعیت انیمیشن گفت: در حوزه اکران کنداکتوری ویژه برای انیمیشن در نظر گرفته نشده است در حالی که برای اینکه این بخش حمایت شود درنظر گرفتن بخشی مرسوم است اما هنوز افقی برای صنعت انیمیشن نمی توان دید که البته در کنار بسیاری عوامل جای خالی تولیدات این چنینی نیز به این مسئله دامن زده است.
حسن ایوبی، تدوینگر این اثر نیز در توضیح انیمیشن و جایگاه آن گفت: انیمیشن به سبب دامنه گسترده ای که دارد خیلی می تواند به حوزه سینما کمک کند. چرا که انیمیشن به لحاظ مضمونی و ساختاری به گونه ای است که مخاطب چند بار آن را می بیند و در دراز مدت تاثیر رفتاری خود را از آن می گیرد و با وجود اینکه تا چند سال در این حوزه تنها نقش مصرف کننده را داشته ایم اکنون انیمیشن های هنری، حرکت هایی را در خود دیده است.
اما سومین سکانس ویژه برنامه هفت به مستند سمفونی استیضاح ساخته محمد علی شعبانی اختصاص داشت.
محمد علی شعبانی در این گفت و گو با بیان اینکه سمفونی استیضاح یک فیلم سیاسی است اما سیاست زده نیست گفت: یکی از سختی های کار مستند سیاسی به حواشی آن بر می گردد. به واقع انرژی که در تولید و پیش تولید گذاشته می شود باید برای پس لرزه و پس تولید نیز گذاشته شود اما سمفونی استیضاح کار تابو شکنی نیست بلکه تنها خواسته ایم که بر قصه احاطه داشته باشم و آن را تعریف کنیم.
وی گفت: حدود یکسال و نیم را صرف تحقیق و جمع آوری آرشیو برای این مستند کرده ایم که به جمع انبوهی از آرشیو ها و اسناد ومدارک دست یافتیم.
شعبانی ادامه داد: در حال حاضر با نسلی مواجه ایم که بعد ها ما را قضاوت می کنند و سینمای مستند سینمایی است که صد سال آینده ایران را بحث می کند. نسل های بعد برای اینکه انقلاب را ببیند به سینمای مستند می تواند مراجعه کند. کار ما هم در همین موضوع تعریف می شود اما باید در نظر داشت که در این خصوص و این گونه روایت ها مقوله اعتماد به فیلمساز مقوله ای است که همیشه جواب داده است و نگاه رادیکال ضربه زده است. برای ساخت این مستند نیز ما نیت خاصی نداریم تنها می خواهیم نقد درون گفتمانی انجام داده باشیم.
کسری رضایی، مشاور کارگردان و تدوین و مجید نیکبخت ،مدیر تولید از دیگر عوامل این فیلم بودند که در برنامه هفت حضور یافتند.
اما آخرین سکانس نهمین ویژه برنامه هفت به فیلم ابوزینب ساخته علی غفاری اختصاص داشت.
علی غفاری در صحبت های خود ضمن گلایه از آیین نامه جشنواره گفت: اشکالی در آیین نامه جشنواره فیلم فجر وجود دارد که گریبان فیلم ابوزینب را نیز گرفته است. چرا فیلم هایی چون ابو زینب به این خاطر که درجشنواره مقاومت شرکت کرده اند از حضور در بخش سودای سیمرغ محروم می شوند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تاثیر پخش فیلم ها اشاره داشت و گفت: اگر به مقوله پخش نپردازیم و در فکر توزیع در کشورهای منطقه نباشیم این گونه تولیدات راه به جایی نمی برند. خوبی آن در این است که با تولید این فیلم سرشکنی این مسئله را انجام داده ایم.
این کارگردان با بیان اینکه ما فقط به تولید فکر می کنیم اظهار کرد: سینمایی موفق است که در عرصه پخش موفق بتواند عمل کند.
مرتضی شعبانی تهیه کننده فیلم ابوزینب نیز از دیگر افراد حاضر در استودیو هفت بود که در خصوص تولید فیلم خود گفت: موضوعی در بحث تولید مشترک وجودددارد و ان تنها پول مشترک نیست بلکه این اشتراک باید درتمام مراحل یک فیلم اتفاق افتد. در ساخت فیلم ابوزینب نیز علاوه بر سرمایه گذاری لبنان و ایران نیز هر دو کشور در تمام مراحل دخیل بوده اند و تنها مدیریت آن در دست علی غفاری بود. این اتفاق باید در منظقه هم به همین ترتیب رخ دهد که در این صورت است که می توان فکری برای توزیع نیز کرد.