به گزارش خبرنگار هنر نیوز ، صبح امروز نشست خبری مسابقات جام بازیهای رایانه ای خلیج فارس با حضور سیدمرتضی موسویان، رئیس مرکز رسانههای دیجیتال و عوامل مجموعه انارستان در مرکز رسانههای دیجیتال برگزار شد.
سید مرتضی موسویان با بیان اینکه همزمان با مسابقات بازی های رایانه ای دیجیتال جام خلیج فارس، بخش موبایلی بازی ها نیز برای نخستین بار در کشور برگزار خواهد شد ادامه داد: این مسابقات از 12 آبان ماه و همزمان با یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال از 29 تا 26 همین ماه در استان تهران برگزار خواهد شد.
وی گفت: این مسابقات با همکاری خانه های فرهنگ دیجیتال در 31 استان برگزار می شود و این درحالی است که بازی های رایانه در ایجاد کسب و کار و درآمدزایی ملی سهم بسزایی برای کشورها خواهند داشت.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بخش بازی های موبایلی با همکاری و همیاری مجموعه انارستان برگزار می شود تصریح کرد: 95 درصد بازی ها در کشور خارجی و فقط پنج درصد از آنها ایرانی هستند، از همگان خواست برای طراحی بازی های با کیفیت رایانه ای در کشور تلاش کنند.
موسویان با اشاره به بازی های شرکت کننده از فیفا، پی اس، دو تا دو، کانتر به عنوان بازی هایی یاد شده که قبلا نیز سابقه حضور در این مسابقات را داشته اند، گفت: در بخش موبایلی نیز بازی های ماشین، دارت، بولینگ و اسکای نیز حضور خواهند داشت.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که از کیفیت بازیهای رایانه ای پرسید گفت: ابتدا باید رقابتی وجود داشته باشد تا کیفیت مطرح شود لذا بازی سازان ایرانی مجبور به رعایت استاندارد و کیفیت در طراحی بازیهای رایانه ای هستند. ضمن اینکه بازیها حتما باید شاخص های فنی را رعایت کنند تا برچسب esraرا اخذ کنند.
وی ادامه داد: ما باید فرهنگ سازی برای استفاده از محصولاتی که اینگونه برچسب ها دارند را تقویت کنیم. این درحالی است که هم اکنون تعدادی کلیپ و همچنین رسانه ملی بویژه سه تهیه کننده صدا و سیما در زمینه نهضت فرهنگ سازی بازیهای رایانه ای با ما همکاری و مشارکت می کنند.
در ادامه این نشست، ابوالفضل محمودی مدیرعامل مجموعه انارستان با تشریح جزییات مسابقات بازیهای رایانهای جام خلیج فارس اظهار داشت: فضای مجازی، ملاحظاتی دارد که والدین باید مراقب حضور فرزندانشان در این محیط باشند اما از سوی دیگر، محتواها و موضوعات بسیار مفید و متنوعی نیز دارد که این مجموعه تلاش کرده بهترین و جذاب ترین آنها را جمع کند تا فرزندانمان به کشف، رشد و پیشرفت در دنیای امروزی دست یابند.
محمودی با تشریح جام بازیهای رایانه ای خلیج فارس گفت: بخش بازیهای موبایلی به این جام اضافه شده یعنی علاوه بر بازیهای حضوری، شماری از بازی موبایلی را هم با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه خواهیم داشت.
علیرضا گودرزی دبیر اجرایی جام خلیج فارس، متوسط سن افرادی که بازیهای موبایلی را انجام میدهند را 15 تا 16 سال عنوان کرد و گفت: 18 میلیون بازی رایانهای و موبایلی با متوسط وقتگذاری یک ساعت و نیم در طول روز را در کشور داریم که رقم بسیار بالایی است.
علیرضا گودرزی یادآور شد: در پلت فرم بازیهای رایانه ای دیجیتال جدید طراحیشده، قابلیت درآمدزایی و اجرای بازی در تلفنهای همراه نیز وجود دارد که بازیسازان میتوانند به سایت Iranpgc96.ir مراجعه کنند.
در ادامه سعید پورایمانی، دبیر بخش بازیهای رایانهای جام بازیهای خلیج فارس اظهار کرد: بخش بازیهای رایانهای جام خلیج فارس به صورت حضوری در نمایشگاه رسانههای دیجیتال از ۱۲ آغاز میشود. همزمان هم در استانهای مختلف شاهد برگزاری آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: بخش بازیهای رایانهای جام خلیج فارس در سه کنسول بازی پی سی ۴، ایکس باکس و پلی استیشن برگزار خواهد شد. همچنین در حاشیه بازیها برنامه مشاوره برای خانوادهها خواهیم داشت.
حمید رضا ضیائی پرور معاون فرهنگ سازی مرکز رسانه های دیجیتال نیز در ادامه این نشست به برگزاری یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال اشاره کرد و گفت: همزمان با این رویداد، نخستین مسابقه بازی های رایانه ای جام خلیج در بخش موبایلی با کمک و حمایت مجموعه انارستان در فضایی از شبستان مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر بازی های رایانه ای، 150 استارتاپ را نیز خواهیم داشت و هدف ما ترویج فرهنگ استفاده از بازی های رایانه ای و نحوه حضور کودکان و نوجوانان در فضای مجازی است.