استاد جلال ذوالفنون، از اهمیت و هویت موسیقی آیینی سنتی ایران می گوید
صبح شنبه 12 شهریور و در شبکه خبر؛
استاد جلال ذوالفنون، از اهمیت و هویت موسیقی آیینی سنتی ایران می گوید
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : سه شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۲۲
استاد جلال ذوالفنون ، آهنگساز ونوازنده برجسته سه تار، از ساعت 7:40تا 8:30روز شنبه ، 12 شهریور ماه ، به صورت زنده مهمان ویژه برنامه صبحگاهی صبح با خبر از شبکه بین المللی خبر خواهد شد .

به گزارش هنرنیوز، استاد ذوالفنون دراین برنامه درباره اهمیت و هویت موسیقی آیینی سنتی ایران با رضا مهدوی ، کارشناس ومجری برنامه ، به گفتگوخواهد نشست .

قابل توجه است ، "گل صد برگ "و "آتش در نیستان" با صدای استاد "شهرام ناظری" از جمله آثارماندگار این استاد پیشکسوت در مقام آهنگساز است که در ذهن علاقمندان و موسیقی ایرانی جاودانه شده است . ناگفته نماند وی خالق قطعه ماندگارو آشنای"اندک اندک جمع مستان می رسند" به خوانندگی شهرام ناظری از آلبوم گل صد برگ نیز هست .

گفتنی است ، استادجلال ذوالفنون ، موسیقی‌شناس و نوازنده برجسته و صاحب سبک سه‌تار، در سال ۱۳۱۶ در آباده شیرازمتولد شد. در کودکی به همراه خانواده‌اش به تهران آمد و فراگیری موسیقی را در ده سالگی در خانوادهای اهل موسیقی شروع کرد. برای ادامه تحصیل به هنرستان موسیقی ملی رفت و در آنجا با سازهای دیگر چون تار و ویلن آشنا شد. ویلن را نزد برادرش محمود ذوالفنون آموخت. در هنرستان از رهنمودهای موسی معروفی در زمینه تکنیک سه‌تار برخوردار شد. هم‌زمان با تأسیس رشته موسیقی در دانشکده هنرهای زیبا، به آنجا راه یافت. آشنائی با شخصیت‌های موسیقی ملی ایران از جمله نورعلی خان برومند و دکتر داریوش صفوت، شناخت تازه‌ای از موسیقی اصیل ایران و امکانات وسیع سه‌تار برای وی به ارمغان آورد و از سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را روی سه تار متمرکز کرد .

ذوالفنون از روش‌های اساتیدی چون ابوالحسن صبا، ارسلان درگاهی و همچنین راهنمائی‌های احمد عبادی بهره یافت. پس از پایان دانشکده در همان جا و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ملی به تدریس سه‌تار پرداخت. در این سال‌ها از راهنمایی یوسف فروتن و سعید هرمزی که از نوازندگان قدیمی سه‌تار بودند برخوردار گردید.





کد خبر: 31492
Share/Save/Bookmark