تخریب یک تپه عیلام میانه در شوشتر؛
ایجاد چند شیار عمیق توسط لودرها در تپه بردکارگر
تپه باستانی برد کارگر متعلق به دوره عیلام میانه در شوشتر توسط لودرهای مورد آسیب قرار گرفت.
تاريخ : پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۵۵
به گزارش هنر نیوز؛ روز چهارشنبه یک منبع خبری آگاه از تخریب تپه "برد کارگر"متعلق به دوره عیلام میانه در شوشتر خبر داد. در این تخریب دو الی سه شیار عمیق توسط شرکت "جهاد نصر خوزستان" که مجری طرح های آبیاری،کانال کشی،سدسازی و... است روی این تپه باستانی ایجاد شده و منجر به آسیب به برخی از داده های فرهنگی این تپه شده است. این اتفاق در حالی رخ داده است که گفته می شود شرکت مذکور مجوز ایجاد کانال برای آبیاری قطره ای را در مساحتی حدود 500 هکتار از اداره میراث فرهنگی شوشتر کسب کرده و پیشروی لودرهای آن به سمت 100 هکتار دیگر بدون مجوز این اداره کل بوده است.
خبرنگار هنرنیوز پس از اطلاع از این موضوع با شریفی-رییس کل یگان حفاظت خوزستان -تماس گرفت که وی ضمن اظهار بی اطلاعی از این موضوع قول پیگیری این اتفاق را در اسرع وقت داد.
همچنین چهار محالی-مدیر کل اداره میراث فرهنگی شوشتر -در گفت و گو با هنرنیوز درباره وقوع این تخریب و دستور توقف عملیات گفت: تپه برد کارگر یک تپه تاریخی است که با ارایه یک استعلام از سوی شرکت جهاد نصر خوزستان ما منطقه مجاز انجام عملیات تا نزدیکی تپه را کاملا برای آنها مشخص کردیم. در حال حاضر نیز یگان حفاظت شهرستان پس از اطلاع از پیشروی این شرکت به سمت این تپه تاریخی در محل حاضر و تذکرات لازم را اعلام کرده است.
وی توضیح داد: اراضی این منطقه جزو زمینهای کشاورزی مردم است که سازمان میراث فرهنگی یکسری ضوابط خاص برای این دسته از زمین ها دارد تا لطمه ای به آثار وارد نشودبنابراین هیچ وقت این اداره کل مجوز حضور در نزدیکی آثار برای کشت و کار یا طرح های عمرانی را صادر نخواهد کرد.
او بیان کرد: با توجه به این که آثار مذکور در بیابان هستند ،به دلیل کمبود نیرو و تجهیزات لازم امکان سرکشی مداوم برای میراث فرهنگی شهرستان شوشتر میسر نیست. و گاهی امکان وقوع اتفاقات اینچنینی چندان دور از ذهن نیست. و عملا ممکن است از چشم ما پنهان بماند. چهارمحالی با توجه به این که استعلامات شرکت جهاد نصر خوزستان از اداره کل میراث شوشتر موجود است،اظهار کرد: ما نقشه و حوزه فعالیت را کاملا برای این شرکت مشخص کرده ایم.
وی درباره صحت این موضوع که شرکت مذکور 100 هکتار بیشتر از حد مجاز در این اراضی پیشروی کرده است ،گفت: آنها در کل زمینهای کشاورزی روستا امکان فعالیت دارند و مساله ای نیست اما مجوز اداره کل میراث فرهنگی براساس محدوده آثار تاریخی صادر می شود و فقط در نزدیکی این آثار مجاز به انجام فعالیت نیستند.
مدیر کل میراث فرهنگی شوشتر با تاکید بر این که هیچ گونه مسامحه ای با متخلفان و تخریبگران آثار تاریخی که از محدوده مجاز تخلف کنند؛وجود ندارد،گفت:نیروهای یگان در مکان حاضر و تذکرات لازم داده شده است. پیش از این نیز چندین بار کار این شرکت متوقف شده است چرا که قبلا مجوز انجام این عملیات را نداشتند اما پس از استعلام و تعیین محدوده مجاز ،فعالیت بلامانع اعلام شده است. اکنون نیز نیروی یگان اعلام کرده ما اقدامی مبنی بر تخریب ندیدیم اما تذکرات لازم را اعلام کردیم. او تاکید کرد: همچنین باستان شناس اداره کل را جهت بررسی بیشتر به محل روانه خواهیم کرد.
وی تشریح کرد: برد کارگر چند سال پیش مورد دستبرد قاچاقچیان قرار گرفت. آنها سنگی را که به نظر ستون می آمد به گمان پیدا کردن گنج منهدم کردند و در حال حاضرتپه ماهیت فیزیکی ندارد و فقط یک محوطه عیلامی است.
چهارمحالی با اشاره به این که حفاری غیر مجازدر این منطقه زیاد صورت می گیرد، افزود: متاسفانه ما فقط 10 نیروی یگان حفاظت برای محدوده ا ی از کیارس شهرستان گتوند تا بند قیر شوشتر داریم. و کمبود نیرو و تجهیزات اداره کل میراث فرهنگی شوشتر را با مشکلات روبه رو می کند.
چهارمحالی- میراث شوشتر :
لطفا در ارائه اخبار صادق باشید و خبرها را شاخه و برگ بی خود به آن ندهید . مثل این خبر تپه برد کارگر
۱۳۹۳-۱۲-۰۳ ۱۱:۰۹:۵۷