نشست پرسش و پاسخ فیلم «۹:۲۰ در بوشهر» با حضور مهدی پاکدل(مدیر تولید)، وحید چالاک (کارگردان هنری)، علی دادرس(نویسنده)، حامد جعفری(تهیه کننده) و محمد امین همدانی(کارگردان) در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد.
در آغاز این نشست همدانی کارگردان این فیلم گفت: ایران بیش از چند سال است که در حوزه مسائل هسته ای پیشرفت های چشمگیری داشته اما رسانه های غربی با سیاه نمایی فضای هسته ای ایران نمی گذارند در این خصوص بیشتر کار شود.
وی با بیان این مطلب گفت: ما در این فیلم سیاه نمایی رسانه های غربی و توانایی نیروهای داخلی در امنیت انرژی هسته ای را مد نظر قرار دادیم و تلاش کردیم تا با استفاده از این فیلم حرف کشورمان را به زبان انیمیشن به دنیا بزنیم اگرچه بودجه اندکی که بابت تبلیغ وجود داشت و متاسفانه اجازه نداد تا برای آن گسترده تبلیغ کنیم.
کارگردان این فیلم با تاکید بر ویژگی های خاص کار گفت: تکیه ما در این کار بر روی آرندی کار بوده است و تمرکز با نیز بر آن بوده است ما نگاه کردیم که با ۲۶۰ میلیون تومکان چگونه می شود یک انیمیشن تولید کرد زیرا که ما آن را با حداقل هزینه و زمان تولید کردیم.
وی با تاکید بر این موضوع که ساخت انیمیشن در ایران گاه با شکست مواجه است گفت: ما الان در مرحله ای هستیم که باید ساخت انیمیشن را به سینما ثابت کنیم و ارتقای کیفیت داشته باشیم.
وی اذعان داشت: در ایران اغلب به انیمیشن زیاد اعتماد نمی شود و بر آن ارج نهاده نمی شود و چنان به نظر می آید که گویی سرمایه گذاری در انیمیشن یک ریسک بزرگ است.
همدانی تصریح نمود: انیمیشن«۹:۲۰ در بوشهر» نسبت به هزینه بسیاری از انیمیشن های خارجی رقم اندکی است که متاسفانه واردات و خرید انیمیشن های خارجی اغلب این بار را بر روی دوش کشور می گذارد در حالیکه همین سرمایه گذاری را می شود در داخل کشور انجام داد.
در ادامه این نشست جعفری تهیه کننده کار گفت: حدود ۱۸۹ میلیون تومان از هزینه کار را موسسه آوینی تقبل کرد لیکن هزینه کلی کار حدود ۲۶۰ میلیون تومان است.
وی بیان داشت: متاسفانه در کشور نه هیچ بنیادی برای انیمیشن و حمایت از آن وجود ندارد بلکه باید گفت انیمیشن در کشور اصلا متولی ندارد لذا پشتوانه محکمی برای آن نیست.
دادرس نیز با تایید این موضوع گفت: ما بنا را بر الگوبرداری کامل نداشتیم اما در روایت داستان از یک فیلم آمریکایی الگوبرداری های محدودی داشتیم.
پاکدل مدیر تولید این کار گفت: پروسه تولید این کار با ۲۵ نیرو زمانی حدود نه ماه به طول انجامید و دشواری های خاص خود را داشت.
کارگردان هنری انیمیشن «۹:۲۰ در بوشهر» تصریح کرد: طیف مخاطب این کار از نوجوان تا بزرگسال است و هدف این بوده است تا در مسائل هسته ای کشور در این راستا سرمایه گذاری شود.