به گزارش هنرنیوز در آغاز این نشست بهمن دری ضمن تبریک ایام یوم الله فجر و میلاد پیامبر اسلام (ص) گفت: جایزه کتاب سال به زعم ما مهمترین جایزه در حوزه فرهنگ مکتوب و مهمترین جشنواره در فعالیت های راهبردی کشور و نجیبترین جشنواره محسوب می شود.
وی با بیان این مطلب افزود: این دوره جایزه کتاب سال دارای ویژگیهای متمایزی است و سعی شده تا در این دوره تلاطم های سیاسی سایه خود را بر تقدیر شدگان نیندازد.
وی با بیان اینکه این جایزه در سه بخش سامان یافته است تصریح کرد: بخش اول کتابهای منتشر شده در سال ۸۹، بخش دوم ویژه ترجمه قرآن کریم از سال ۸۰ تا ۸۹ و ارزیابی آن هاست مطالعات اسلامی و ایرانی هم در همین بخش هستند و بخش سوم هم داوری کتابهای مولفان
” اعتنای ویژهای را به تالیف در این دوره داشته ایم و با هیات علمی متخصص روند به گونه ای بود که برخی از این جلسات به کرسی های آزاد اندیشی بدل شده بود “
خارجی است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد ضمن اشاره به افق چشم انداز فرهنگی کشور اظهار داشت: اهدافی که برای این جایزه در نظر گرفته شده است عبارتند از؛ تقویت فرهنگ دینی ، اعتلای فرهنگ و دانش عمومی کشور، ارتقای فرهنگ مطالعه و اعتنا به مولفان، مترجمان و مصنفان و پدیدآورندگان آثار، ترغیب پدیدآوران و ناشران برای خلق کتابهای مناسب، گسترش معرفت و اندیشهورزی در عرصه فرهنگ مکتوب و ارزیابی کیفی تلاش اصحاب قلم ، پرداخت به مشاهیر و مفاخر کشور و تشویق مولفان برای ارزش های که مد نظر نظام جمهوری اسلامی است.
وی به سیر صعودی آثار ارسالی به دبیرخانه تاشاره نمود و گفت: اعتنای ویژهای را به تالیف در این دوره داشته ایم و با هیات علمی متخصص روند به گونه ای بود که برخی از این جلسات به کرسی های آزاد اندیشی بدل شده بود. در ادامه این نشست مجید حمید زاده دبیرعلمی این جایزه با ارائه آماری در این باب گفت: تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این دوره جایزه کتاب سال ۲۵ هزار و ۷۴۲ عنوان بوده که در مقایسه با دور سابق با تعداد ۱۹ هزار و ۸۴۳ عنوان کتاب ۳۰ درصد افزایش کمی داشتهایم. این آثار در گروههای کلی ۱۰گانه به همراه گروه کودک و نوجوان که جداگانه در ۶ گروه بررسی شدند، داوری شدهاند.
حمید زاده با بیان این مطلب افزود: زیرگروههای جزئی هر یک از این گروههای کلی در مجموع به ۶۸ گروه رسید و آثار با ۱۲۳۲ داور
” تعداد آثار رسیده به دبیرخانه این دوره جایزه کتاب سال ۲۵ هزار و ۷۴۲ عنوان بوده که در مقایسه با دور سابق با تعداد ۱۹ هزار و ۸۴۳ عنوان کتاب ۳۰ درصد افزایش کمی داشتهایم. این آثار در گروههای کلی ۱۰گانه به همراه گروه کودک و نوجوان که جداگانه در ۶ گروه بررسی شدند، داوری شدهاند “
از استادان دانشگاه،حوزههای علمیه، کارشناسان و پژوهشگران داوری شده است. همچنین در بخش جایزه جهانی داوران خارجی داشتهایم و مرحله پایانی با ۳۰۸ داور پیگیری شد.
حمیدزاده درباره برگزیدگان این دوره اظهار داشت: ما در ۴۰ گروه کتاب منتخب داشتهایم و در گروه ادبیات داستانی هم برگزیدگان جایزه جلال همان برگزیدگان جایزه کتاب سال هستند. همچنین در این دوره ۱۹ عنوان کتاب برگزیده و ۵۴ عنوان کتاب شایسته تقدیر داشتهایم که جمعا ۷۳ عنوان کتاب منتخب داشتهایم.
وی در خصوص بخش ترجمه های قرآن کریم گفت: سال گذشته بیش از ۵۰ عنوان ترجمه از قرآن کریم پس از انقلاب به دست رسید که به علت تعداد زیاد آثار قرار شد که ترجمههای قرآن کریم از ابتدای انقلاب تا سال ۸۰ که شامل ۲۱ عنوان ترجمه بودند در سال گذشته و امسال ادامه ترجمهها از سال ۸۱ تا سال ۸۹ که ۳۵ اثر بودند بررسی شود.
حمیدزاده اظهار داشت: ما در بخش ویژه ۷ داور برای مرحله پایانی در نظر گرفتیم و ۱۲ ترجمه به مرحله پایانی رسیدند که در انتها ۶ منتخب در این مرحله داشتیم.
در ادامه این نشست شجاعی صائین گفت: امسال نزدیک به ۲۶۰۰۰ عنوان کتاب در کلیه بخش ها داوری شده است که اگر کتابهای کمکدرسی و افست را کنار بگذاریم بیش از ۹۵ درصد کتاب های چاپ شده در کشور را داوری کردهایم و همکاری خوب وزارتخانه و اعضای هیات علمی دانشگاهها باعث رشد این دوره جایزه کتاب سال شده است.
وی همچنین با درخواست از رسانهها و صاحبنظران برای ارائه نظرات خود برای بهتر برگزاری این جایزه گفت: ما پس از برگزاری دوره بیست و پنجم نظرات را دریافت کردیم و در این آییننامه لحاظ شد.
مدیرعامل خانه کتاب گفت: در جایزه جهانی ۲۴ برگزیده داریم که ۱۲ نفر از این برگزیدگان در تهران حضور دارند و در مراسم پایانی از آنها تقدیر خواهد شد و بقیه که به هر علتی نتوانستهاند در این مراسم شرکت کنند در کشور خودشان از آنها تقدیر ه عمل خواهد آمد.
گفتنی است مراسم جایزه کتاب سال ۱۹بهمن ماه از ساعت ۱۵ الی ۱۷ در تالار وحدت با حضور رئیس جمهور برگزار خواهد شد.