فقط ۲ فیلم ازمیان ۸۷ فیلم جشنواره مشکل نظارتی دارند
علیرضا سجادپور خبرداد؛
فقط ۲ فیلم ازمیان ۸۷ فیلم جشنواره مشکل نظارتی دارند
علیرضا سجادپورمدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی گفت: به جزء ۲ فیلم از ۸۷ فیلم هیچ فیلم دیگری مشکل نظارتی نداشته و امکان دارد کیفیت این اصلاحات به گونه‌ای باشد که عوامل این ۲ فیلم تا زمان جشنواره نتوانند آنها را اعمال کنند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۶

به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ علیرضا سجادپور مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی و یکی از ۹ عضو هیأت انتخاب جشنواره سی‌ام
سجادپور درمورد ۳ فیلم دیگر جشنواره هم خاطرنشان کرد: فیلم «پریناز» ساخته«بهرام بهرامیان» به طور مشخص اصلاحاتی دارد که حجم آن بالاست و احتمال می‌رود برای اعمال آن تا روز جشنواره زمان کافی وجود نداشته باشد. فیلم«بی‌خود و بی‌جهت»ساخته « عبدالرضا کاهانی» هم اصلاحاتی داشته‌ اما کارگردان فیلم اعمال این اصلاحات را نپذیرفته‌ و به همین دلیل شاید امکان حضور در جشنواره را پیدا نکند. هرچند به شخصه پیگیر حل مشکل این فیلم هستم تا ناظران از اصلاحات این فیلم چشم‌پوشی کنند. از وجود نام فیلم «سه‌ و نیم» ساخته «نقی نعمتی» در گزارش‌ها و خبرها تعجب می‌کنم چراکه این فیلم خیلی پیش از این‌ها پروانه نمایش دریافت کرده‌ و هیچ مشکلی هم برای حضور در جشنواره ندارد.
فیلم فجر، پنجشنبه شب در برنامه تلویزیونی «دو نیم ساعت» شبکه خبر به تشریح آخرین وضعیت فیلم‌های حاضر در سی‌امین جشنواره‌ بین المللی فیلم فجر امسال پرداخت.
مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی دراین برنامه تلویزیونی اظهارداشت: در جشنواره‌های گذشته از آنجا که آثار تا دقایق پایانی امکان حضور در پروسه انتخاب را داشتند، هیأت‌های انتخاب براساس بازبینی نسخه‌های ناقص تصمیم‌گیری می‌کردند و این روال معمول بود.
وی افزود: تا سال گذشته به جهت دیر رسیدن فیلمها برای کلیه آثار پروانه موقت اکران صادر می‌شد تا بعد برای اکران عمومی نسخه نهایی مورد بازبینی دقیق قرار بگیرد و این روند باعث می‌شد که بعضاً نسخه اکران شده در جشنواره متفاوت از نسخه اکران عمومی آثار باشد؛ نکته‌ای که برخی آن را امتیاز جشنواره قلمداد می‌کردند اما کم‌کم خود به نقطه ضعف بدل شد و از این نظر یکی از مهمترین تغییرات جشنواره امسال این بود که با تدبیر دبیر جشنواره و برنامه‌ریزی دقیق به گونه‌ای عمل شد که حتی به قیمت نرسیدن برخی آثار به جشنواره زمان‌بندی اعلام شده رعایت شود.
سجادپورادامه داد: حدود ۲۰ فیلم با رعایت این زمان‌بندی امکان حضور در جشنواره را از دست دادند اما با این وجود از میان ۸۷ فیلم رسیده انتخاب و تصمیم‌گیری به صورت دقیق‌تر ممکن شد و امسال شورای صدور پروانه نمایش به موازات هیأت انتخاب فعال بود و با اولویت فیلم‌های حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران، تمامی آثار را مشاهده کرده و موارد اصلاحی را به سازندگان اعلام کردند.
وی خاطرنشان کرد: آثارسینمایی با پروانه نمایش دائم در جشنواره خواهند بود و بعد از جشنواره هم همین نسخه‌ها به اکران عمومی گذاشته خواهند شد و تا به امروزکلیه فیلمهای اعلام شده برای بخش اصلی جشنواره توسط شورای صدور پروانه نمایش مورد بازبینی قرارگرفته است که از این میان تعدادی بدون اصلاحیه، برخی با اصلاحیه اندک و برخی با اصلاحات کمی بیشتر پروانه نمایش گرفته‌اند.
مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی تصریح کرد: این موارد غالباً مواردی است که در آیین‌نامه اکران وجود دارد و شامل مواردی چون: استعمال دخانیات، ارتباط غیراخلاقی، کلمات و جمله‌های دور از شأن و اساساً صحنه‌هایی که طبق آیین‌نامه نباید در فیلم باشند، مورد اصلاح قرار گرفته‌اند. مگر اینکه در پیشبرد درماتیک اثر قابل توجیه باشند و دست کم ۲ فیلم از ۲۶ فیلم اعلام شده اصلاحاتی بیش از سایر آثار داشته‌اند که احتمال دارد این ۲ فیلم برای اعمال این اصلاحات با اندکی تأخیر به جشنواره برسند.
سجادپور درخصوص مشکل فیلم‌های «ملکه» ساخته «محمدعلی باشه‌آهنگر»،«خرس» ساخته «خسرو معصومی»و«آمین خواهم گفت»ساخته «سامان سالور» هم گفت: فیلم سینمایی«ملکه» در این میان فیلمهای مشکل دار نیست و فیلم مشکل ممیزی ندارد و فیلم به دلیل طولانی بودن پروسه فنی احتمال دارد تا پیش از جشنواره نسخه نهایی آن به شورای پروانه ساخت نرسد و با پروانه موقت در جشنواره روی پرده برود. طبق قانون، شورا می‌بایست براساس کپی‌نهایی فیلم همراه با تیتراژ پروانه نمایش دائم صادر کند .
وی ادامه
وی درباره دیگر فیلم پرحاشیه اما غایب در فهرست اعلام شده یعنی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» ساخته «روح‌الله حجازی» هم عنوان داشت: از میان ۸۷ فیلم بازبینی شده توسط هیأت انتخاب تنها ۲۶ فیلم به بخش مسابقه راه پیدا کرده‌اند و طبیعتاً تعدادی بیرون مانده‌اند، این فیلم هم یکی از این آثار است که نتوانست در هیأت انتخاب رأی لازم را بیاورد و مشکل فیلم نظارتی نیست.
داد: در مورد فیلم «آمین خواهم گفت» هم خیلی پیش از این برای دریافت پروانه نمایش اقدام شده بود و اصلاحات هم به کارگردان اعلام شده‌ و فکر می‌کنم تاکنون این اصلاحات انجام و فیلم مشکلی برای حضور در جشنواره نداشته باشد. فیلم آقای خسرو معصومی هم استثنائاً با پروانه نمایش موقت در جشنواره حضور خواهد داشت چرا که می‌خواهیم بازخوردها نسبت به آن را بسنجیم و بعد برای صدور پروانه دائم اقدام کنیم.
وی ابرازداشت: جز ۲ فیلم از ۸۷ فیلم هیچ فیلم دیگری مشکل نظارتی نداشته و آن ۲ فیلم هم مشکلات مبنایی نداشتند. اما امکان دارد کیفیت این اصلاحات به گونه‌ای باشد که عوامل این فیلم‌ها تا زمان جشنواره نتوانند آن‌ها را اعمال کنند.
سجادپور درمورد ۳ فیلم دیگر جشنواره هم خاطرنشان کرد: فیلم «پریناز» ساخته «بهرام بهرامیان» به طور مشخص اصلاحاتی دارد که حجم آن بالاست و احتمال می‌رود برای اعمال آن تا روز جشنواره زمان کافی وجود نداشته باشد. فیلم«بی‌خود و بی‌جهت»ساخته « عبدالرضا کاهانی» هم اصلاحاتی داشته‌ اما کارگردان فیلم اعمال این اصلاحات را نپذیرفته‌ و به همین دلیل شاید امکان حضور در جشنواره را پیدا نکند. هرچند به شخصه پیگیر حل مشکل این فیلم هستم تا ناظران از اصلاحات این فیلم چشم‌پوشی کنند. از وجود نام فیلم «سه‌ و نیم» ساخته «نقی نعمتی» در گزارش‌ها و خبرها تعجب می‌کنم چراکه این فیلم خیلی پیش از این‌ها پروانه نمایش دریافت کرده‌ و هیچ مشکلی هم برای حضور در جشنواره ندارد.
وی درباره دیگر فیلم پرحاشیه اما غایب در فهرست اعلام شده یعنی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» ساخته «روح‌الله حجازی» هم عنوان داشت: از میان ۸۷ فیلم بازبینی شده توسط هیأت انتخاب تنها
سجادپور در مورد فیلم سینمایی«قلاده‌های طلا» ساخته«ابوالقاسم طالبی » هم خاطرنشان کرد: این فیلم که طبیعتاً در بخش مسابقه امکان حضور نداشت، اما جدای از آن هنوز فیلم نهایی نشده‌ و به شورای بازبینی ارائه نشده‌است وطبق اطلاعاتی که شخصاً دارم می‌دانم به دلیل حساسیت موضوع، عوامل این فیلم در حال رایزنی با برخی گروه‌های مرجع هستند که فیلم از سوی این گروه‌ها با اصلاحات جدی مواجه شده‌است.
۲۶ فیلم به بخش مسابقه راه پیدا کرده‌اند و طبیعتاً تعدادی بیرون مانده‌اند، این فیلم هم یکی از این آثار است که نتوانست در هیأت انتخاب رأی لازم را بیاورد و مشکل فیلم نظارتی نیست.
مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی درباره خبر دیگری مبنی‌بر بر شرط حذف کامل یک شخصیت برای صدرو پروانه نمایش یکی از فیلم‌ها هم تاکید کرد: حذف شخصیت در اصلاحیه‌ها نداشته‌ایم. اما در یک فیلم به هر دلیل یک کاراکتر بد و به شدت منفور به صورت محجبه یا چادری تصویر می‌شود. قطعاً این با تذکر شورای نظارت مواجه می‌شود. در این موارد هم بحث حذف شخصیت نیست بلکه فیلمساز می‌تواند با تمهیداتی نقاط منفی کاراکتر را کم کند تا از اوج نفرت آن کاسته شود.
وی در مورد فیلم سینمایی«قلاده‌های طلا» ساخته«ابوالقاسم طالبی » هم خاطرنشان کرد: این فیلم که طبیعتاً در بخش مسابقه امکان حضور نداشت، اما جدای از آن هنوز فیلم نهایی نشده‌ و به شورای بازبینی ارائه نشده‌است وطبق اطلاعاتی که شخصاً دارم می‌دانم به دلیل حساسیت موضوع، عوامل این فیلم در حال رایزنی با برخی گروه‌های مرجع هستند که فیلم از سوی این گروه‌ها با اصلاحات جدی مواجه شده‌است. به شخصه با این نظرات اصلاحی موافقم اما هنوز فیلم به طور رسمی برای صدور پروانه نمایش به ما ارائه نشده‌است و با تمام اینها مطمئنم این فیلم کاربسیار خوبی خواهد بود و همین ‌جا از عوامل آن خواهش می‌کنم تلاش کنند فیلم به جشنواره برسد.
سجادپوربا اشاره به اینکه فیلم «پنهان » ساخته «مهدی رحمانی» برای مخاطب خاص ساخته شده است تصریح کرد: این فیلم درمیان برخی ازدوستان اعضا هیأت انتخاب به شدت طرفدارداشت اما در مجموع نتوانست برای حضور در بخش مسابقه رأی لازم را به دست بیاورد.
وی یادآورشد: در جشنواره امسال در ژانرهای کوک، خانوادگی، دفاع مقدس، تاریخ اسلام، اجتماعی، سیاسی، بومی و حتی خاص آثار قابل توجهی داریم و فکر می‌کنم حداقل ۵ پدیده در جشنواره امسال خواهیم داشت.

کد خبر: 35812
Share/Save/Bookmark