به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری تشريح برنامههای نوزدهمين جشنواره مطبوعات، خبرگزاریها و پايگاههای اينترنتی و اولين نمايشگاه نشريات تخصصی و دانشگاهی امروز با حضور «محمدجعفر محمدزاده» معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سرای روزنامهنگاران برگزار شد.
در اين نشست«محمدجعفر محمدزاده» معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: برای اينكه روزنامهنگاری ما بومی و اسلامی شود، نيازمنديم به قرآن مراجعه و دستورات قرآن را پيش روی خود قرار دهيم و آيه ۷۰ سوره احزاب که میفرمايد: «یَا أَیُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا؛ اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا داريد و سخنى استوار گوييد. می تواند به ما کمک کند.
وی افزود: تفسير این آيه به ما می گوید که «سديد» از ماده سداد و به معنی سنجيده سخن گفتن است و قول سديد، قولی است كه مطابق با واقع باشد، لغو نباشد و و دارای فايده باشد. هر چند فايده داشتن به معنی فايده مشروع داشتن است، چرا كه ممكن است سخنچينی برای گروهی فايده داشته باشد اما اين فايده مشروع نيست و فقط به نفع نقل كننده سخن است.
محمدزاده تصریح کرد: ايجاد تفرقه يكی ديگر از مواردی است كه شرايط قول سديد را ندارد و اگر مسلمانيم كه هستيم، اگر شيعهايم، كه هستيم و اگر به قرآن اعتقاد داريم بايد اين درسهای قرآن را مد نظر داشته باشيم. همچنین درهمین راستا آيه ۸۳ سوره بقره میفرمايد: «وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا؛ و با مردم به زبان خوش سخن بگوييد و در آيه قبلی مطرح شده بود كه یَا أَیُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اما در اين آيه خطاب عمومی است و عنوان شده كه با همه به نيكويی سخن بگوييد.
وی اضافه کرد: این آیه های شریفه به ما می گویند که هر مطلبی را كه میخواهيد مطرح كنيد حتی اگر تلخترين سخن باشد در قالب سخن نيكو عنوان كنيد. بنابراین ما روزنامهنگاران با همه مردم حرف میزنيم و مخاطب ما همه هستند و بايد نيكو سخن بگوييم و روزنامهنگاران از سايرين شايستهتر هستند كه مخاطب اين آيات قرآن قرار گيرند.
معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد درادامه خاطرنشان کرد : تا پایان امسال ما دو برنامه مهم در كنار ساير برنامههای متداول در روزهای پايانی سال جاری داریم که اولی درخصوص راه اندازی موزه مطبوعات تا پايان سال است ودومی نمايشگاه نشريات تخصصی و دانشگاهی است که از ۱۴ تا ۲۰ اسفند ماه در سالن حجاب تهران با حضور بيش از ۲۰۰ نشريه تخصصی و دانشگاهی برگزار میشود.
وی تاکید کرد: شعار محوری اين نمايشگاه «رسانه دانشبنيان، پشتوانه امروز، دانش فردا» خواهد بود و هدف از برگزاری اين نمايشگاه ارتقای علم، جنبش نرمافزاری، مقابله با تفكر ترجمهای، بومیگرايی در علم، افزايش سهماطلاع رسانی مبتنی بر دانش در رسانه، ارتقای جايگاه زبان فارسی در بين زبانهای بينالمللی وعلمی است و برخی از مراكز علمی مانند دانشگاههای تهران، آزاد، بهشتی، امام صادق(ع)، علامهطباطبايی، علوم پزشكی و موسسه امام خمينی(ره) و پژوهشگاه علوم انسانی به صورت اختصاصی در اين نمايشگاه غرفه خواهند داشت و خوشبختانه ما به افزايش نشريات تخصصی در این ۲ سال اهمیت دادیم و ۷۱۰ مجوز انتشار نشريات تخصصی طی دو سال اخير صادر شده است که اين آمار ۷/۲۵ درصد صدور مجوز انتشار مجلات تخصصی بعد از انقلاب را به خود اختصاص داده است.
محمدزاده یادآورشد: در اولين نمايشگاه نشريات تخصصی و دانشگاهی بن تخفيف ۹۰ درصدی برای خريد و اشتراک مجلات به بازديد كنندگان اهدا شده و بخشی نيز به نام دانشسرا برای برگزاری روزانه سه نشست تخصصی راهاندازی میشود. همچنین در این نمایشگاه ۸ كتاب در زمينه معرفی نشريات تخصصی، برپايی غرفه شهدای علم و معرفی آثار اين شهدا از جمله شهيد مطهری، چمران و شهدای هستهای، پخش فيلم مستند «دانش و رسانه»، برپايی غرفه «يک نگاه» حاوی تمام نشريات منتشر شده در كشور، برپايی نمايشگاه عكس و انتشار نشريه «تخصصی» به صورت روزانه در نمايشگاه نشريات تخصصی رونمایی می شود.
وی عنوان داشت: روز سهشنبه هشتم اسفند ماه مراسم پایانی نوزدهمين جشنواره مطبوعات و خبرگزاریها را ما برگزار خواهیم کرد و ما از ابتدا هم قصدمان این بوده که بتوانیم جشنواره و نمايشگاه مطبوعات را از يكديگر جدا کنیم و اين اقدام برای ايجاد دو فضای مطبوعاتی در كشور انجام شده و همچنين در كنار نمايشگاه جشنواره سالانه مطبوعات جشنواره فصلی مطبوعات نيز برگزار شد.
محمدزاده ابرزادشات: در حدود ۱۴ هزار و ۳۰۹ اثر به اين جشنواره ارسال شده است ، که این نشان دهنده افزایش كمی اين دوره از جشنواره است و خوشبختانه هفته گذشته داوری اين آثار انجام و امروز نتايج از سوی هيئت داوران اعلام میشود كه علیرغم مشكلات مالی جوايز اين دوره نيز ۵ ميليون تومان خواهد بود.