سینمای ایران لایق امکانات بیشتر از امروز است
ساعد نیک ذات در گفتگو با هنرنیوز:
سینمای ایران لایق امکانات بیشتر از امروز است
یک فیلمبردار سینمای ایران معتقد است دوربین های دیجیتال جایگزین خوبی برای نگاتیو خواهند بود
 
تاريخ : يکشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۵۰

ساعد نیک ذات فیلمبردار با سابقه سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد سیستم دوربین های دیجیتال گفت: چون کشور ما در تحریم بسر می برد به همین منظورتهیه نگاتیو قدری مشکل ساز است و این درحالی است که پروسه نگاتیو نیز از نظر فنی از بحث پیچیده ای برخوردار است و نسل جدید فیلمسازان ما نیز خیلی در مورد آن تعلیم ندیده اند چرا که دانشجوی رشته فیلمبرداری با دوربین ویدئو درس سینما را فرا گرفته است و هم اکنون هم این سیستم منسوخ شده و اینک دوربین های دیجیتال جایگزین آن شده است. 

وی افزود: کیفیت دوربین های دیجیتال جدید واقعا با نگاتیو برابری می کند و حسن آن سرعت عمل آنهاست برخی ها فکر می کنند استفاده از این سیستم هزینه ها را کاهش می دهد - البته تا حدودی هزینه ها را کاهش می دهد - اما چون این دوربین ها گران قیمت هستند و تعداد آنها هم کم است لذا هزینه های اجاره آن نیز بسیار سنگین است . شما با این دوربین می توانیم همان لحظه تصویر را ببینید و اگر قصد تکرار هم داشته باشید می توانید آن را تکرار کنید حتی می توانید همزمان هم تدوین کنید بنابراین با استفاده از این سیستم ، پروسه لابراتوار حذف خواهد شد تا زمانی که به ۳۵ میلیمتری تبدیل شود .
 
این فیلمبردار سینمای ایران تصریح کرد: شما با استفاده از دوربین های دیجیتال می توانید پس از تولید تا جایی که قدرت تخیل دارید روی رنگها کار کنید لذا این ها امکاناتی است که دوربین های دیجیتال در اختیار شما قرار می دهند. اما یادمان باشد که ساده نگاری را نباید با ساده انگاری اشتباه بگیریم . برخی ها فکر می کنند چون دیگر نگاتیو مصرف نمی شود می توانند

امیدوارییم با به روز شدن امکانات سینمای ایران دغدغه های فیلمسازان نسبت به امکانات سینمایی مرتفع شود
هر چقدر که دلشان خواست فیلمبرداری کنند در صورتی که این دوربین ها به دلیل اینکه اشتباهی رخ ندهد فاقد سیستم حذف هستند بنابراین هنگامی که تصاویر گرفته شده روی هارد ذخیره می شوند هارد سنگین خواهد شد و فیلمساز باید متوجه این موضوع باشد. 

نیک ذات با اشاره به امتیازهای دیگر دوربین های دیجیتال اضافه کرد: در این نوع دوربین ها، فیلمساز می تواند با این سیستم تست بزند و بلافاصله آن را ببیند و حتی تصاویر اسلو موشن را هم مشاهده کند لذا این ها امتیازهایی است که در نگاتیو وجود ندارد اما این مسائل نباید به این معنا تلقی شود که حال که اینگونه هست هر چقدر دلمان خواست تصویر بگیریم این مسائل باعث خواهد شد تا دقت نظر و تمرکز فیلمساز از بین برود. بنابراین توصیه من به فیلمسازان این است که دوستان فیلمساز ، سیستم دیجیتال را همچون نگاتیو ببینند اما از امکاناتی که دارد به شکل بهینه و نه به شکل بی نهایت استفاده کنند چون هزینه نگهداری و ذخیره سازی این دیت ها بسیار سنگین خواهد بود. 

فیلمبردار فیلم سینمایی «مروارید» در پاسخ به این سوال که آیا بخش خصوصی دوربین های دیجیتال را وارد کشور کرده است یا بنیاد سینمایی فارابی گفت: بخش خصوصی سیستم دوربین های دیجیتال را وارد کشور کرده است و فارابی وارد این حوزه نمی شود چون اعتقادش این است که فارابی باید سیستم هایی را وارد کند که از عهده بخش خصوصی خارج باشد .الان ما سیستم هازین را برای دوربین های رد پیشنهاد دادیم و فارابی پذیرفته است که آنها را وارد کند با این نوع دورین ها ما می توانیم تصاویر زیر آب را ضبط کنیم و با این دوربین ها در واقع بخشی دیگری از پتانسیل فیلمبرداری کشور به منظه ظهور خواهد رسید چرا که در حال حاضر تعداد زیادی از فیلمبرداران با هزینه شخصی خود، دوره های غواصی طولانی مدت را طی کردند تا برای فیلمبرداری صحنه های زیر آب مشکلی نداشته باشند. 

وی در خاتمه با بیان اینکه سینمای ایران لایق امکانات و تجهیزات بیشتر از اکنون است ابراز امیدواری کرد با به روز شدن امکانات سینمای ایران دغدغه های فیلمسازان نسبت به امکانات سینمایی مرتفع شود.

کد خبر: 47440
Share/Save/Bookmark