نويسنده کافه پیانو: سيستم توزيع نامناسب از مشكلات مهم ناشران اسلامي است
تاريخ : سه شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۵۵
نويسنده کافه پیانو: سيستم توزيع نامناسب از مشكلات مهم ناشران اسلامي است
نويسنده ايراني كتاب كافه پيانوگفت: نداشتن سيستم توزيع مناسب، از مشكلات مهم ناشران اسلامي است.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايرنا از ناشران جهان اسلام ، فرهاد جعفري، با اشاره به لزوم توجه ناشران مسلمان به مساله كپي رايت افزود: كپي رايت به اين معناست كه آنگاه كه اثري هنري يا ادبي توسط فردي خلق ميشود، اگر بخواهد در اقلام ديگري همچون كتاب، فيلم يا محصولات فرهنگي از اين دست تعريف شود و بروز پيدا كند، بايد حقوق ناشر و مولف تعريف و پرداخت شود؟ اين در حالي است كه به دليل عدم عضويت بسياري از كشورها در كنوانسيونهاي مرتبط با كپي رايت و عدم رعايت قوانين كپي رايت در اين كشورها، بسياري از حقوق مولفان ناديده گرفته ميشود و كتابهاي نويسندگان اعم از داخلي و خارجي بدون آنكه حق الزحمه آنها پرداخت شود، كپي و منتشر ميشود.
وي اظهار داشت: اگر اين كشورها به عضويت كپي رايت بينالمللي در بيايند، لاجرم ناچار خواهند بود قراردادهايي را تنظيم كنند كه در آن قوانين خاص كپي رايت رعايت شود. از اين رو ناشران بايد در ازاي ترجمه و چاپ كتب خارجي حق تاليف مولف را پرداخت كنند.
جعفري تصريح كرد: بسياري از مشكلات ناشران مسلمان ناشي از نداشتن سيستم توزيع مناسب و درخور جامعه است و ناشران نميتوانند در يك زمان محصولات خود را در چندين نقطه عرضه كنند و اين به دليل عدم تعامل و عدم آگاهي ناشران از پتانسيلها و ظرفيتهاي مخاطبان شان است.
وي در ادامه به دولتي بودن اقتصاد نشر در برخي كشورهاي اسلامي اشاره كرده و ادامه داد: تا زماني كه سهميههاي كاغذ در اختيار ناشران قرار گيرد و يا يارانههايي براي چاپ در نظر گرفته ميشود، براي ناشران تفاوتي نمي كند كه كيفيت نشر و توزيع چگونه باشد، چرا كه به تعداد مورد نظر خود كتاب ها را منتشر ميكنند و كيفيت آن به لحاظ محتوي و نشر مهم نيست،به همين دليل براي انتخاب كتابهايي درخور جامعه و مورد پسند مخاطب وسواس به خرج نمي دهند.
جعفري افزود : ناشران به دليل دريافت يارانه به واسطه نشر كتابهايي نه چندان خوب دچار ضرر و زياني نميشوند بلكه اين عمل به بدنه نشر و فرهنگ كشورها ضربه وارد خواهد كرد.
اين نويسنده گفت: ناشران اسلامي بايد تلاش كنند تا به سوي كشف استعدادهايي بروند كه در عرصه نشر حرفي براي گفتن دارند و مخاطبان خواستار خواندن نوشتههاي آنها هستند. آنگاه كه تقاضا براي محصولي بالا باشد و عرضه مناسب صورت گيرد و با استقبال مخاطبان روبه رو شود، با فروش بالاي آنها ناشر به سود خوبي دست مييابد و براي تكرار كسب سودهاي بالا، در پي كشف استعدادهاي ديگر گام بر ميدارد و به اين طريق نشر و تاليف داراي كيفيت و مخاطباني درخور ميشوند.
وي يك نوشته خوب را نوشتهاي دانست كه براي فروش نوشته شده باشد و در اين ميان بر غافل نشدن از تفكر و تاملات دروني مولف تاكيد كرده و افزود: يك نويسنده زماني ميتواند موفق عمل كند كه نوشته خود را براي قشر خاصي ننويسد، بلكه جامعهاي گسترده از مخاطبان را در ذهن داشته باشد و براي آنها بنويسد.
جعفري تصريح كرد: شناخت نويسندگان مسلمان از يكديگر بسيار كم است و حتي در برخي از مواقع نويسندگان يك كشور نسبت به تاليفات داخلي كشور خود نيز بيگانه هستند، حال آنكه بيشتر تاليفاتشان متاثر از كشورهاي غربي است.