تولید انیمیشن سینمایی شکرستان آغاز شده است و احتمالاً این انیمیشن به سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر میرسد.
مرتضی شمسی در نشست خبری که با حضور نمایندگان رسانههای جمعی برگزار شد، گفت: در سیاستهای جدیدی که برای این مرکز در نظر گرفتهایم اولویت ما حرکت به سمت تولیدات صنعتی انیمیشن، امکان فروش آثار صبا در خارج و حضور در بازار بین المللی است. ضمن اینکه در این مسیر بیشتر به موضوعات خاص و با کیفیت که جنبه آموزشی هم داشته باشد، اهمیت خواهیم داد.
وی ادامه داد: در همین زمینه، مجموعه «روباه و خروس» در حوزه خردسال در حال تولید است. این مجموعه انیمیشنی بی کلام از نظر کیفیت و محتوا نقطه عطفی در کارهای انیمیشینی داخل کشور به شمار می آید. این انیمیشن که سه قسمت ابتدایی آن آماده پخش است از اول مهرماه روی آنتن میرود. تصمیم ما براین است که از این پس هر فصلی از انیمیشنهای صبا در قالب ۱۳ قسمت به تلویزیون ارائه شده و روی آنتن برود و دیگر مانند سابق منتظر پایان یافتن تولید نمیمانیم و همزمان پخش را هم آغاز خواهیم کرد.
مدیر مرکز صبا یادآور شد: «روباه و خروس» در هشت فصل نوشته شده و کاری از استودیوی گنبد کبود و برادران نکویی است. ضمن اینکه چون این مجموعه بدون گفتوگوست، امیدواریم در بازارهای خارجی از آن استقبال شود . هم اکنون تلاش کردهایم تولید این مجموعه را به ماهانه ۲۱ دقیقه برسانیم و امیدواریم در دهه فجر آن را روی آنتن ببینیم.
شمسی اضافه کرد: مباحث جوانمردی و فتوت از موضوعاتی است که صدا و سیما و مرکز صبا همواره به آن توجه کردهاند و به همین دلیل، با هدف هویتبخشی به اصول و فنون جوانمردی قرار است در قالب پروژهای بزرگ انیمیشنی با این موضوع رونمایی شود. همچنین سری دوم «ماهی بادکنکی» که ۱۳ قسمت آن قبلاً روی آنتن رفته، به زودی به پخش خواهد رسید. «کیخان» نیز از دیگر آثار در حال تولید است که در حوزه نوجوان با نگاه آموزشی و هشدار درباره بعضی از موضوعات اجتماعی قصد تاثیرگذاری روی مخاطب دارد. در این میان، با توجه به بحث محیط زیست و معرفی اقلیم و گونههای جانوری ایرانی دو مجموعه «سینا» و «یوز ایرانی» را در ۱۰۰ قسمت در حال تولید داریم.
رئیس مرکز صبا با اشاره به اینکه واگذاری کار به شرکتهای خارج از صبا یکی از مهمترین سیاستهای مرکز صبا است بیان کرد: ۹۵ درصد تمام فعالیتهای صبا به بخش خصوصی واگذار شده و رابطه و تعامل ما کاملاً شراکتی و دوسویه است. ضمن اینکه در این نگاه مشارکتی وجه بینالمللی و جهانی کار هم برای ما اهمیت بیشتری دارد، زیرا معتقدیم آثاری باید تولید کنیم که قابل عرضه به آن سوی مرزها باشد.
وی با اشاره به سایر تولیدات این مرکز تاکید کرد: در انتخاب موضوعات تلاش کردیم از طرحهایی بهره ببریم که مبتنی بر نگاه ایرانی ـ اسلامی باشد. به طور نمونه، در انیمیشن«کشتیگیران» با تکنیک سه بعدی در ۱۰۰ قسمت برای مخاطب نوجوان تهیه شده و به ورزش ملی توجه میکند. طراحی ما به گونهای بوده که رقابتهای شخصیتهای این مجموعه از سطح محلی تا بینالمللی درک کردنی باشد.
شمسی با اشاره به نگاه مبتنی بر آیندهپژوهی و مقابله قدرت ایران با بحرانهای جهانی گفت: در انیمیشن«پرواز تا بینهایت» داستان متفاوتی روایت میکنیم. تیم جوانی که در یک اسکادران هوایی خدمت میکند و مقاومتشان در جلوگیری از تهاجم دشمن ستودنی است. این شخصیتها قهرمانان آینده کودکان ما هستند که در ۳۰ قسمت با تکنیک سهبعدی به نمایش درخواهند آمد.
وی در ادامه توجه به حوزه بانوان را از دیگر رویکردهای صبا دانست و تصریح کرد: انیمیشنی با نام «خانواده دانا» در حوزه بانوان طراحی کردهایم که قهرمان آن دختر جوانی است که رفتارش مبتنی بر سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی است. البته این انیمیشن دوبعدی فعلا با نام «ریحانه» در حال نگارش است.
رئیس مرکز صبا با اعلام ورود این مرکز به حوزه بازیهای رایانهای گفت: بعضی از تولیدات ما قابلیت تبدیل به گیم دارد. در فاز اول تصمیممان به تولید ۲۰ بازی از محصولات مرکز صبا است و در اولین گام مجموعه «تاریخ از این ور» را به گیم تبدیل کرده ایم و امیدواریم این بازی که به شکل اپلیکیشن از سیستم های موبایلی دریافت می شود تا مهر ماه به بازار بیاید.
شمسی با اشاره به آغاز تولید فیلم سینمایی «شکرستان» گفت: مرکز صبا با دو فیلم سینمایی «تاریخ از این ور» و «شکرستان» در جشنواره فجر حضور خواهد داشت. ضمن اینکه گروه تولیدکننده فیلم سینمایی «شکرستان» شامل نویسنده سجاد افشاریان، کارگردان محمدرضا فخرایی زاده و جواد فرحانی، تهیه کننده آن، قول داده اند این فیلم تا دی ماه پایان یابد.
در ادامه رئیس مرکز صبا با تاکید بر حضور مرکز صبا در سینما گفت: «روباه و خروس»، «جوانمردان»، «یوز ایرانی»، «سینا» و «ریحانه» آثاری هستند که قابلیت برند شدن و تولید سینمایی دارند و ما در نظر داریم برای رسیدن به قله انیمیشن که همان اکران سینمایی است، با بخش خصوصی وارد مذاکره شویم. با اینحال، در تلاش هستیم تا دو انیمیشن سینمایی «شکرستان» و «جوانمردان» را برای اکران در سیو پنجمین جشنواره فیلم فجر برسانیم و برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر از آنها رونمایی کنیم.
در ادامه این نشست، عبدالرضا عالیزاده، مشاور مرکز صبا و ناظر کیفی پروژه «شکرستان»، با اشاره به تولید مجموعه عروسکی«شکرستان» گفت: پیش از این مرکز صبا بخش عروسکی داشت، اما به دلایلی مدتی فعالیت نمیکرد. قصد ما بر این است که با تولید مجموعه عروسکی «شکرستان» در این حوزه دوباره فعالیت کنیم. سجاد افشاریان، نویسنده فیلمنامه سینمایی «شکرستان»، به عنوان سرپرست نویسندگان در تولید این مجموعه عروسکی به کارگردانی فؤاد صفاریانپور حضور دارد و تاکنون ۱۰ قسمت آن نهایی شده و باقی در حال نگارش است وی همچنین با اشاره به ساخت انیمیشنهای دو دقیقهای «شکرستان» گفت: یک مجموعه کوتاه «شکرستان» دو دقیقه ای با موضوع اقتصاد مقاومتی و تکنیک «کات اوت» هم در حال تولید است که در یکصد قسمت ساخته شده و میان برنامه های شبکه های مختلف پخش خواهد شد. و ما امیدواریم با پخش مکرر از رسانه ملی، این برند جای خود را بین مردم باز کند.
عالیزاده با اشاره به برند شکرستان مخاطبان ۹۰ درصد شخصیتهایی که در «شکرستان» سری جدید وجود دارند از قبل میشناسند و ۲۰ درصد از شخصیتها به تازگی خلق شدهاند. در این مجموعه ۵۰ قسمتی که قرار است از تلویزیون پخش شود، به شخصیتهایی جدید نیاز داشتیم که با توجه به موضوعات روز جامعه، حرفهای تازهای برای گفتن داشته باشیم.