راه‌اندازی سامانه «نمایش درخواستی» اعتماد اهالی سینما را می‌طلبد
حجت‌الله ایوبی:
راه‌اندازی سامانه «نمایش درخواستی» اعتماد اهالی سینما را می‌طلبد
رئیس سازمان سینمایی گفت: راه اندازی سامانه ویدئوهای درخواستی نتیجه یک خرد جمعی است و به‌طور قطع نقایصی خواهد داشت که باید حین اجرا و حرکت آن رفع شود. در اصل راه‌اندازی چنین سامانه‌ای کار بزرگی است که اعتماد و همراهی اهالی سینما را می‌طلبد
 
تاريخ : سه شنبه ۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۳۹
به گزارش هنرنیوز، مراسم رونمایی از سامانه «نمایش درخواستی»(VOD) با حضور برخی وزرا، مدیران و هنرمندان برگزار شد.

بنا بر این گزارش، در این مراسم حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در ابتدای صحبت‌های خود گفت: ما تصمیم داشتیم که این مراسم را زودتر از اینها برگزار کنیم، اما به دلیل پاره‌ای از مشکلات به تعویق افتاد.

وی با اشاره به خاطره مشترک با علیرضا داودنژاد، بیان داشت: با دیدن آقای داودنژاد، خاطره‌ای برایم تداعی شد. روزهای ابتدایی حضورم در حوزه سینما، آقای داودنژاد نگران این موضوع بودند که چطور می‌خواهیم اقتصاد سینما را درست کنیم و من الان به ایشان جواب می‌دهم که با پروژه‌ای مثل VOD می‌شود سینما را از لحاظ اقتصادی نجات داد.

ایوبی ادامه داد: همه افراد برای به نتیجه رسیدن و راه‌اندازی این سامانه به نوبه خود تلاش‌های بسیاری داشته‌اند که در رأس آنها، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که از همان ابتدا موضوع اقتصاد در بخش هنر از مهم‌ترین دغدغه‌های ایشان بود.

فارس نوشت:وی در ادامه افزود: در کنار ایشان اراده وزیر ارتباطات (واعظی) را داشتیم که در به نتیجه رسیدن این موضوع از تمام حقوق مادی خود چشم‌پوشی کردند. همچنین آقای فیروزآبادی نیز در شورای عالی فضای مجازی و همچنین آقای ابطحی در جلسات متعددی که با تهیه‌کنندگان سینمایی داشتند، برای پیشبرد این سامانه گام برداشتند.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه مراسم گفت: آنچه امروز رونمایی خواهد شد، نتیجه یک خرد جمعی است و به‌طور قطع نقایصی خواهد داشت که باید حین اجرا و حرکت آن رفع شود. در اصل راه‌اندازی چنین سامانه‌ای کار بزرگی است که اعتماد و همراهی اهالی سینما را می‌طلبد و امیدواریم در این راه به‌درستی پیش رویم. همچنین قرار است از فردا کمیته مشترکی با محوریت رسانه‌های تصویری تشکیل شده و در جهت رفع نقایص این سامانه اقداماتی را انجام دهد.

ایوبی ضمن درخواست کمک از هنرمندان بیان داشت: از همین‌جا اعلام می‌کنم همه افرادی که در این طرح می‌توانند کمک به‌‌سزایی به ما داشته باشند، از این لحظه ما اعلام کنند.

وی ادامه داد: در شرایطی که در فضای مجازی آشفتگی وجود دارد، ما با راه‌اندازی این سامانه و گسترش و دسترسی مردم در داخل و خارج کشور، کاری کردیم تا مخاطبین در هرجای دنیا که هستند به فیلم‌های ایرانی دسترسی داشته باشند.

ایوبی در ادامه این مراسم گفت: اگر نگران تهاجم فرهنگی هستیم، پاسخ آن‌همین سامانه VOD است که در سراسر جهان قابل‌دسترسی است.

رئیس سازمان سینمایی در پایان گفت: مردم ما هنوز هم تماشای فیلم‌های ایرانی را به خارجی ترجیح می‌دهند و این موضوع در جشنواره سی و چهارم فیلم فجر به‌وضوح پیدا بود. صف کشیدن مردم مقابل سینماها،‌ آن‌هم برای دیدن حلال، پاک و طیب از ارزش بالایی برخوردار بود. این موضوع در شرایطی است که مردم با دسترسی به فضای مجازی و تماشای فیلم‌های روز دنیا باز هم فیلم‌های ایرانی را در اولویت خود قرار دادند.

منظری عضو فناوری موسسه رسانه‌های تصویری در ادامه این مراسم درباره راه‌اندازی سامانه VOD گفت: تغییراتی که در ۱۵ سال گذشته در حوزه فناوری اطلاعات رخ داده، باعث ایجاد روش‌های جدیدی برای اتصال به این شبکه‌ها شده است. در گذشته انتقال اطلاعات به این شبکه‌ها خیلی محدود بود، اما با پیشرفت تکنولوژی در ۱۰ سال گذشته، پهنای باند افزایش یافت و در این پهنای باند، می‌توان ویدئوهای باکیفیتی را مشاهده کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۱۰ سال است که این فناوری در دنیا رایج شده و درآمدهای کلانی را برای صاحبان‌شان به وجود آورده است. بیش از نیمی (%۶۵) ازآنچه در فضای وب جابه‌جا می‌شود، فایل‌های ویدئویی است و ظرف ۳ سال آینده این میزان تا ۹۰ درصد افزایش خواهد یافت.

منظری عضو شورای فناوری اطلاعات ادامه داد: این موضوع به این معنی است که هر آنچه در زمینه پهنای باند هزینه می‌کنیم، به‌صورت مستقیم هزینه فایل‌های ویدئویی است.

منظری در ادامه بیان داشت: با حمایتی که از طرف وزیر ارشاد، وزیر ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی صورت گرفت، ما توانستیم در بازه زمانی کوتاه تمام جوانب این موضوع را بررسی کرده و الگویی مناسب را انتخاب کردیم و به دنبال آن رفتیم.

وی با اشاره به دو الگوی انتخابی برای راه‌اندازی این سامانه گفت: برای انتقال فایل‌های ویدئویی باید شبکه‌ای به نام IP۳ داشته باشیم که باوجود بستری روی اینترنت عمومی می‌توان به این شبکه دسترسی داشت، بنابراین باوجود این دو گزینه می‌توانیم سرویس قابل توجهی را به مخاطبین ارائه دهیم که بر روی گوشی‌های همراه، تبلت، لپ‌تاپ، تلویزیون‌های هوشمند و معمولی با استفاده از ستاب باکس می‌توانند به این سامانه دسترسی پیدا کنند.

منظری ادامه داد: اگر زنجیره ویدئویی درخواستی را بررسی کنیم، افرادی داریم که محتوای ویدئوها را روی بستر اینترنت منتشر می‌کنند، همچنین زیرساخت‌های اجرایی و درنهایت کاربر نهایی که می‌تواند این محتوا را دریافت کند، زنجیره‌های تشکیل‌دهنده این بخش هستند.

وی ادامه داد: در ادامه راه‌اندازی این سامانه وزارت ارشاد به واسطه وظیفه خود تصمیم گرفته به تعدادی از شرکت‌ها مجوزهایی ارائه کند تا بتوانند خدمات حوزه ویدئوی درخواستی را انجام دهد و ما طبق بررسی‌هایمان تعدادی شرکت را انتخاب کرده و با تعیین شرایط حداقلی به راه‌اندازی این پروژه رسیدیم.

منظری ضمن اشاره به پارامترهای موجود قبل از راه‌اندازی VOD گفت: ما با در اختیار داشتن حداقل‌هایی وارد این حوزه شدیم که ازجمله آنها می‌توان به زیرساخت و پهنای باند، محتوای خوب، ارائه هردوی این گزینه‌ها به مصرف‌کننده اشاره کرد و باید بگویم که اغلب در گزینه سوم ضعیف عمل کرده‌اند. حدود یک ماه‌ونیم برای بررسی شرکت‌ها زمان گذاشتیم و جالب است بدانید هنوز هم این بررسی‌ها ادامه دارد. این حوزه آن‌قدر بزرگ است که هیچ‌کس جای فرد دیگر را تنگ نخواهد کرد. از شرکت‌هایی که با آنها همکاری را آغاز کردیم، می‌توان به شرکت‌هایی چون ایران‌نرم‌افزار، بست سیما، رایتل، پیک‌آی، صباسر و مورینو اشاره کرد.

در ادامه مراسم رونمایی از سامانه VOD امیریان معاون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ابتدای صحبت‌های خود گفت: ما از همان ابتدا با هدف افزایش سهم سینما در فرهنگ مردم ایران قدم برداشتیم و امیدواریم فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را در دنیا توسعه دهیم. همان‌طور که مطلع هستید، آقای واعظی وزیر فناوری اطلاعات تمایل بسیاری برای حضور در این مراسم داشتند، اما به این دلیل که به استقبال رئیس‌جمهور آذربایجان رفته بودند، نتوانستند در این مراسم حاضر شوند.

وی ادامه داد: ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش‌هایی ازجمله سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم، سیاست اقتصاد مقاومتی و... وجود دارد و با نگاهی به تمام آنها متوجه می‌شوید که این فناوری به‌عنوان زیرساخت در تمام آنها قرار دارد. اولین نکته‌ای که سر راه ما قرار داشت این بود که آیا می‌توان با راه‌اندازی این سامانه توسعه و گسترش فناوری را انتظار داشت، در آن زمان که دولت این موضوع را تحویل گرفت، به تحقق این موضوع فکر می‌کردیم.

امینیان در ادامه بیان داشت: برنامه‌ریزی‌هایمان انجام شد و توسعه‌ها از نظر مدیریت سرمایه‌گذاری صورت گرفت. زیرساختی که در دو سال گذشته ۶۰۴ مگابایت داشت، امروز به ۱۴۰۰ رسیده و در سال‌های آتی نیز با افزایش چشمگیری مواجه خواهیم بود.

وی ادامه داد: ما در صدد آن هستیم که رشد اینترنت را در شبکه‌های موبایل افزایش دهیم. در حال حاضر آماری در دست ما است که طی آن ۷۰ درصد عرض باند اینترنت موبایل اختصاص دارد به فایل‌های ویدئویی که این عدد در سال‌های آینده به ۸۰ درصد هم خواهد رسید. در این موضوع یک زنجیره سه بخشی وجود دارد که در این زنجیره صاحبان شبکه، صاحبان سرویس و صاحبان محتوا از تشکیل‌دهندگان اصلی آن هستند و امروزه با توجه به پروانه‌های ساخت که صادر شده، پهنای باند با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و دولتی به سرانجام رسیده است. شاید تعجب کنید به مناسبت دهه فجر در ۱۴ هزار روستا به شبکه اینترنت وصل شدند و علاوه‌ بر این آنها به اینترنت پرظرفیت (MTE) نیز دسترسی پیدا کردند و با وجود اینترنت پرظرفیت می‌توانند چیزی حدود ۲۰ مگابایت حجم فایل‌های صوتی و تصویری را روی گوشی‌های موبایل خود دریافت کنند.

امینیان ادامه داد: در سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم دولت در ماده ۲۳ و ۲۴ آن آماده است که می‌بایست توزیع محتوا در بخش فرهنگی حداقل به ۵ برابر وضع کنونی‌اش برسد و همچنین در بخش فرهنگی، توسعه و ساماندهی احراز هویت به رقم قابل‌قبولی برسد، به‌طوری‌که ۵۰ درصد از آن محتوای داخلی باشد. امیدواریم با این ارقام و سیاست‌های ابلاغی بتوانیم سهم سینما را به حد قابل قبولی برسانیم.

در این مراسم افرادی چون حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر، جنتی وزیر ارشاد، فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، ابطحیان، پارسایی، شرف‌الدین، جمال ساداتیان، علیرضا داودنژاد، حجت‌الله ایوبی، حسین فرح‌بخش، غلامحسین موسوی، امین تارخ، فرشته طائرپور و... حضور داشتند و اجرای مراسم برعهده محمد سلوکی بود.

در این مراسم افرادی چون محمد حیدری دبیر جشنواره سی و چهارم فیلم فجر، علی جنتی وزیر ارشاد، فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی، حجت اله ایوبی رئیس سازمان سینمایی،سید مصطفی ابطحی مدیر موسسه رسانه‌های تصویری،حسین مسافر آستانه،منیژه حکمت،سیروس الوند،محمد مهدی طباطبائی نژاد، جمال ساداتیان، علیرضا داودنژاد، حسین فرح‌بخش، غلامحسین موسوی، امین تارخ، فرشته طائرپور و... حضور داشتند و اجرای مراسم برعهده محمد سلوکی بود.
کد خبر: 89390
Share/Save/Bookmark