جامعه عرب خوزستان بزرگترین جامعه عرب خلیج فارس است
گزارش هنرنیوز از هم‌اندیشی انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور؛
جامعه عرب خوزستان بزرگترین جامعه عرب خلیج فارس است
به گزارش هنرنیوز دیروز عصر دوشنبه ۱ اسفند با حضور راهنمایان گردشگری کشور، جمعی از انجمن‌های صنفی گردشگری فعالان و کارشناسان حوزه گردشگری مراسمی در یکی از سالن‌های همایش قلعه‌مختار واقع در اندیمشک برگزار شد.
 
تاريخ : سه شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۳۴

 
در این مراسم ناصر کرمی کارشناس محیط زیست با بیان اینکه خود اهل اندیمشک است یادآور شد: اگر قرار بود ۳۰۰ شهر توریسمی ایران نامیده شود قطعاً هیچ یک از راهنمایان نام از اندیمشک نمی‌بردند چرا که آنها تصوری از قابلیت‌های گردشگری و ظرفیت‌های اقامتی این شهر استان خوزستان نداشتند. در حالی که به راحتی می‌توان یک تور مشکل پسند را یک هفته در این شهر پذیرایی نمود.
وی همچنین ضمن تشکر از یکی از راهنمایان گردشگری عرب ایران اظهار کرد: من خود تاکنون به این موضوع توجه نکرده بودم که جامعه عرب خوزستان بزرگترین جامعه عرب خلیج فارس است.
در ادامه این مراسم جهرمی رئیس انجمن صنفی گردشگری خوزستان گفت: من مثل فیلم مهمان مامان تمام تلاش خودم را کردم تا در خدمت شما باشم و بتوانم واقعیت مطلوبی از قابلیت‌های گردشگری استان خوزستان را به شما نشان بدهم هر چند ما با دستان خالی این کار را کردیم.
همچنین افسانه زمانی معاون گردشگری استان خوزستان با بیان اینکه من واقعاً راهنمایان دورادور دارم و برای آنها احترام قائلم یادآور شد: استان خوزستان استانی پهناور با جاذبه‌های گردشگری زیاد است که می‌توان از آن به عنوان استانی چهار فصل یاد کرد. چرا که اکنون در این مکان از هوای بهاری بهره‌مندیم اما در شمال خوزستان برف می‌بارد.
آرش نورآقایی مسئول برگزاری جشن راهنمایان گردشگری با بیان اینکه هر ساله در این جشن تلاش می‌شود تا با ابتکارات جدید به تقویت هویت گردشگران کمک شود متذکر شد این جشن نیم دهه برگزار شده و تقریباً در راهی قرار گرفته که به برند و تثبیت هویت راهنمایان گردشگری تبدیل شود.
وی ضمن ابراز خرسندی از تشکیل ۳ انجمن صنفی گردشگری در طول سال گذشته اظهار کرد : خوزستان یکی از این ۳ انجمن است که از شش ماه پیش کار خود را شروع کرده و این باعث مسرت است با وجود آنکه برخی معتقدند ایرانی‌ها بحران عدم اعتماد دارند و نمی‌توانند کار تیمی بکنند هر ساله یکی از بهترین گردهمایی اصناف کشور در اسفند ماه برگزار می‌شود.
وی بیان کرد: در دنیا راهنمایان گردشگری اینقدر همدیگر را نمی‌شناسند و من امیدوارم این همبستگی راهنمایان گردشگری در دیگر اصناف کشور هم رسوخ کند.
همچنین فریدون مؤمنی مدرس دانشگاه و کارشناس جغرافیا خاطر نشان کرد : به جرأت خوزستان سرزمین اثتثنایی و با مطالعات شگرف باستان‌شناسی که در آن قومیت‌های مختلف در کنار هم زندگی می‌کنند.
در ادامه این هم‌اندیشی منصور قاسمی رئیس انجمن صنفی گردشگری اصفهان با بیان اینکه ۷۰ نفر از صفیران مراکش و تونس از راهنمایان تور هستند متذکر شد: این کشور روی تبلیغات برون‌مندی مثبت جهت جذب گردشگران سرمایه‌گذاری می‌کنند.
مجتبی گهثتونی یکی از فعالان گردشگری خوزستان با بیان اینکه این استان از جاذبه‌های گردشگری زیاد و صنایع بزرگ برخوردار است توضیح داد: فرصتی دست داد تا خوزستان به عنوان استانی با اقوام مختلف که از فرهنگ‌های گوناگون به وجود آمده است قابلیت‌های خود را به راهنمایان تور عرضه دارد.
در پایان ناصر کرمی پس از حضور گروه خوشه‌سار بوم‌گردی و توضیحات آنها درباره فعالیت‌هایشان در حوزه گردشگری گفت : هر چیز متفاوتی که در وقوع هویت بومی و محلی دارد می‌تواند ما را سر ذوق آورد.
وی با بیان اینکه هیچ چیز زیباتر و شوق‌برانگیز تر از خود انسان نیست تأکید کرد : متأسفانه چهره انسان در بروشورهای گردشگری ایران حذف شده و ما چهره و لبخند هیچ کودک، زن و مردی را در بروشورها نمی‌بینیم و هر آنچه را که باعث لمس زنجیره انسان می‌شود قطع می‌کنیم.
وی افزود ما توریسم‌ها را فقط سوار اتوبوس می‌کنیم و دو هفته به آنها گنبد و مناره نشان می‌دهیم بدون اینکه آنها را در بافت شهر با انسان‌ها ارتباط دهیم.
وی خاطر نشان کرد : قبلاً در گردشگری انسان‌های مناطق مقصد را فقط در حد خدمات‌دهندگان می‌دیدند. در حالی که امروزه می‌گویند هیچ چیزی در مقصد جالب تر از خود منطقه بومی و مردم آن نیست.
این کارشناس گردشگری اضافه کرد: جمع‌بست این فاکتورها در ایران خوشه‌سار است که حالت بومی دارد و در تعادل با محیط جهت حفظ هویت یکی از جذاب‌ترین کارها را جهت توسعه گردشگری ایران انجام می‌دهد.
کرمی با بیان ضرورت گسترش خوشه‌سار بوم‌گردی (خانه‌های محلی) در سراسر کشور عنوان کرد: این وظیفه خبرنگاران است که بیشتر در این زمینه تبلیغ کنند و پور لیدرها هم آن است که گردشگران را به سمت و سوی فرهنگ‌های بومی و خانه‌های محلی سوق دهند.

کد خبر: 37630
Share/Save/Bookmark