ابوالفضل جلیلی در گفتگو با هنرنیوز مطرح کرد:
میخواهم فیلم شهید خرازی را بسازم
ابوالفضل جلیلی گفت: آرزو دارم زندگی شهید خرازی را بسازم اما احساس میکنم هنوز به آن طهارت ذهنی و روحی نرسیدهام.
تاريخ : يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۰
ابوالفضل جلیلی در گفتگو با خبر نگار سینمایی هنرنیوز در ارتباط با این پرسش که با توجه به فیلمهای سینمایی که در مورد دفاع مقدس در نیم سال اول اکران شده و در ادامه هم قرار است این رویه ادامه داشته باشد آیا فیلمهای تولید شده جدید به نسبت دوران گذشته توانستهاند مخاطب بیشتری را جذب کنند گفت: به نظرم در زمانهای گذشته فیلمها تاثیر گذارتر بودند و مخاطب بیشتر با آن فیلمها ارتباط برقرار میکرد.
وی با اشاره به اینکه برخی سینمای دفاع مقدس را سکوی پرتاب خودکردهاند گفت: به نظر من در حال حاضر برخی سینمای دفاع مقدس را برای اینکه جزو پلههای ترقی آنها باشد در برنامه کاری شان قرار میدهند و هفتاد درصد از این افراد برای پول است که به سمت سینمای دفاع مقدس میآیند. فیلمهای دفاع مقدسی و یامقاومتی راهی شده است برای ورودافرادی که نمیتوانند از راههای دیگر وارد فضای سینما شوند به نظرم باید این افراد شناسایی شوند و مدیران فرهنگی به راحتی مجوز ساخت فیلم در این حوزه را به آنها ندهند.
وی در ادامه در ارتباط با این موضوع که فیلمهای ما بیشتر باید بار معنایی داشته باشد گفت: هنوز به سمتی نرفتهایم که سینمایی داشته باشیم تا به جای اینکه فیلم شهید همت را بسازد فیلمی در ارتباط با تفکر شهید همت در این سینما ساخته شود. اشکال کار ما این است که از شهیدان فیلمهایی میسازیم که بیشتر بیوگرافی آنها را به مخاطب نشان میدهد نه تفکرات و اندیشه درون شان. در صورتی که جامعه ما و جوانها احتیاج دارند با تفکرت آنها آشنا شوند.
جلیلی در ادامه گفت: من سالها است که آرزو دارم زندگی شهید خرازی را بسازم اما احساس میکنم هنوز به آن طهارت ذهنی و روحی نرسیدهام اما متاسفامه در این زمانه هر کسی هر جایی کم میآورد میگوید برو چند فیلم دفاع مقدس بساز تا راه برایت باز شود. مگر شهید همت و یا خرازی پول گرفتند و به جبهه رفتند؟!
این کارگردان این گونه ادامه داد: به نظرم فیلم ساز، این فیلمها را باید بدون اینکه چشم داشتی از جایی و کسی داشته باشد بسازد و فیلم از دلش برآید ضرب المثلی هم داریم که میگوید هر آنچه که از دل بر آید لاجرم بر دل نشیند. زمانی که میگویند دفتر رهبری، سپاه پاسداران و... هر کدام فلان قدر کمک میکنند برای ساخت فیلم دفاع مقدس معلوم است که هر کسی حتی اگر اعتقادی هم نداشته باشد هوس میکند که در این حوزه فیلم بسازد.
این کارگردان با اشاره به اینکه مکتب ما مکتب جاه طلبی و خونریزی نیست گفت: فیلم دفاع مقدس ابتدا باید طرح موضوع کند که چرا ما وارد جنگ شدیم مکتب ما مکتب خونریزی و جاه طلبی نیست ما را مجبور به دفاع کردند و در اینجا دیگر مهم نیست که ما بازنده باشیم یا برنده مهم انجام وظیفهای است که باید از جانب ما صورت بگیرد در جنگ ما این اتفاقات رخ داد بچهها رفتند تا بتی رابشکنند. این مسائل در فیلمها باید بازگو شود تا نسل امروز با آن دوران آشنایی بیشتری پیدا کند.
وی در ادامه افزود: بازتاب این فیلمها باید حماسی باشد و مخاطب در شرایط روحی حماسی قرار بگیرد. فیلمی بسازیم که زمانی بیننده آن را دید و از سالن بیرون آمد آماده دفاع از کشور و آرمانهایش باشد. اما متاسفانه فیلمی که باعث گریه شود و اشک مخاطب را در بیاورد بسیار لطمه زننده است. نباید در این امر زیاده روی کرد و اشک و آه بیننده را در آورد. با دیدن برخی فیلمها مخاطب میگوید ای کاش هیچ وقت جنگ نشود و اگر هم شد من نمیروم. این ایراد است این فیلمها دفاع مقدسی نیستند بلکه بر علیه دفاع مقدس هستند.
جلیلی در پایان گفت: برخی که دفاع مقدس را نمیشناسند و رویشان هم نمیشوداین را بگویند میروند از فیلمهای هالیوودی تقلید میکنند و فکر میکنند که اگر روزی فیلمی همانند «سرباز رایان» بسازند موفق شدهاند. در صورتی که فضای جنگی که ما با آن درگیر بودیم و دفاع میکردیم با این فیلمها بسیار متفاوت است و باید آن را درک کرد.