به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «استرداد» با حضور «علی غفاری» کارگردان فیلم، «محسن علیاکبری» تهیهکننده، «ایرج رامین فر» مدیر هنری وطراح صحنه، «ستار اورکی» آهنگساز، «حمید فرخنژاد » بازیگر، «محسن بابایی» طراح گریم و «محمدرضا شهیدی فر» مجری برنامه در تالار سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در ادامه این نشست «حمید فرخ نژاد» بازیگر ای فیلم هم اظهارداشت: وقتی فیلمنامه فیلم سینمایی «استرداد» به من پیشنهاد شد درباره آن صحبت کردیم و گفتند کار بزرگ و ملی محسوب میشود و من هم قبول کردم که در این فیلم سینمایی در خدمت دوستان باشم .
وی افزود: شخصیت فرهنگ، نقشی که من در این فیلم بازی می کنم در داستان فیلم خارج از حیطه سیاسیگری تنها به منافع کشور اش فکر میکند و آن را با هیچ چیز عوض نمیکند وبه همین دلیل می بینیم که در این فیلم تا به آخر هم پای اعتقادات خود می ماند.
فرخ نژاد تصریح کرد: فیلم استرداد با موضوع تاریخ معاصر ایران است و برخلاف آثاری که در گذشته ساخته شده از همه افراد در گذشته انتقاد نمیکند و نقاط ضعف و قوت افراد را در شخصیتهای مختلف میتوان به نمایش می گذارد و به نوعی فیلم ترویج روحیه ملیگرایی است و وطنپرستی به عنوان شعار اصلی فیلم تاکید می کند.
این بازیگرخاطرنشان کرد: فرهنگ در سه مقطع به مخاطب فیلم معرفی میشود. بخشی از شخصیت فرهنگ وجهه نظامیگری آن و زندگی خصوصی دارد و در پایان فیلم نیز بخش عاطفی آن را مشاهده میکنید. به نظرم در کلیت فرد قدرتمند و شاخصی است که تلاش کردم به آن نزدیک شوم وبتواند این نقش را برای مخاطب قابل باور بازی کنم.
وی اضافه کرد: کاراکتر و شخصیت فرهنگ به عنوان قهرمان فیلم به گونهای طراحی شده که بدون هیچ گرایشی تنها به وظیفه خود با علاقه به وطن خدمت کند. آدمهای منفور در طول تاریخ وجود دارند که ما آنها را در کنار فرهنگ میبینیم. در طول تاریخ ما علاوه بر افراد منفور جوانان شایسته و وطنپرستی داشتیم و داریم. این جوانان ابتدای جنگ به جبههها رفتند و افتخار آفریدند وفرهنگ هم می تواند این گونه شخصیتی باشد.
فرخ نژاد در پایان سخنان خود ابرازداشت: در آثاری که بازیگران ایرانی حضور دارند طبیعتا شرایط متفاوت است و در بده بستانها بسیاری از اتفاقات خوشایند در ارائه شخصیت را شاهد هستیم ، اما در این فیلم بازیگر خارجی زبان ما را نمیدانست و تنها به کمک مترجم از دیالوگها مطلع میشد. طبعا من نیز زبان روسی نمیدانستم و تنها با ریاکشنهای یکدیگر کار را پیش بردیم وامیدوارم در این فیلم توانسته باشم کار متافوتی را برای مخاطب ارائه کنم.
در ادامه این نشست «محسن بابایی» طراح گریم این فیلم هم ابرازداشت: در طول کار تلاش کردم در کنار دوستان به یک جمعبندی درباره طراحی اولیه برسم و فکر میکنم همراهی و همکاری با دوستان در این راه به موفقیت رسیده است گریم فیلم خوب شده است.
در ادامه این نشست «ستار اورکی» آهگساز فیلم هم گفت: ساخت موسیقی فیلم سینمایی «استرداد» با توجه به بضاعت ما در موسیقی کار بسیار دشواری بود جمعآوری ۵۰ نوازنده و گروه کر در شرایطی که ارکستر تهران نیز منحل شده بود کار بسیار دشواری است من برای این کار سعی کردم از موسیقی فرنگی آن سالها استفاده کنم از هیچ نت خاطرهانگیزی در آن سالها کپی برداری نکردم هرچه بود بضاعت و تفکر خودم است وامیدوارم در این راه موفق شده باشم.
در ادامه این نشست «ایرج رامینفر» مدیر هنری و طراح صحنه این فیلم هم اظهارداشت: استفاده از المانهای مشخص ایرانی و روسی برای فاصلهگذاری در فیلم صورت گرفته است و به دلیل حجم زیادی که در لوکیشن صحنه و دکور داشتیم و همچنین پیچیدگیهای داستان و سرعت بالای فیلمبرداری به خصوص در روسیه نتوانستیم از المانها زیاد استفاده کنیم .
وی ادامه داد: میدان سرخ را در فیلم کار کردیم علاقمند بودم عکس استالین با آرم مشخص اش را نیز استفاده کنم که اجازه ندادند و به شخصه به لحاظ طراحی علاقمند نیستم تا با استفادهای حجیم از لوازم صحنه چیزی را به مخاطب حقنه کنم.بلکه دوست دارم مخاطب بتواند به درستی با فضا وطراحی اکسسوار و صحنه ارتباط برقرار کند.