صالح پور: تئاتر عروسکی صاحب خانه می شود
گزارش هنرنیوز ازنشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک؛
صالح پور: تئاتر عروسکی صاحب خانه می شود
اردشیر صالح پور در تئاتر نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک گفت: تئاترعروسکی امسال با حمایت مسئولان و همت و قناعت برگزار کنندگان این جشنواره و هنرمندان این حوزه در آینده ای نزدیک صاحب مکان و خانه ای می شود و سعی می کنیم تا این اتفاق در آئین پایانی این جشنواره عملی شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۵ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۰۸


نشست رسانه ای چهاردهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران- مبارک صبح امروز ۵ تیرماه با حضور قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی و دکتر اردشیر صالح پور دبیر جشنواره در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست اردشیر صالح پور سخنانش را اینگونه شروع کرد: تئاتر عروسکی کوچک شده تئاتر بزرگسال نیست بلکه ژانر مستقلی در تئاتر است که سابقه اش بیش از تئاتر صحنه ای است که انسان از گذشته با چوب، سنگ و گل ابزاری را می ساخت و با آنها داستان هایی را روایت می کرد خلق تئاتر سایه نیز از دیگر اشکال این نوع تئاتر است.
وی ادامه داد: تئاتر عروسکی قدرت فانتزی فوق العاده ای دارد چرا که فیزیک در صحنه محدودیت دارد و هر آنچه که نمی توان درصحنه با فیزیک نشان داد عروسک می تواند به راحتی آن را انجام دهد و دیگر اینکه در این ژانر از تئاتر جذابیت، شادابی و ماسک به چشم می خورد که سرشار از خلاقیت هنر و هنرمند است.
صالح پور خاطر نشان کرد: چهاردهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک از ۱۰ تا ۱۵ تیرماه با یادمان زنده یاد جواد ذوالفقاری در ۸ بخش بین الملل، صحنه ای، دانشگاهی، ویژه، فضای باز، پاتوق تئاتر کودک و نوجوان، نمایشگاه و کارگاه های آموزشی برگزار می شود که در بخش بین الملل آثاری از ۸ کشور آلمان، هند، بلاروس، افغانستان، ترکیه، کره جنوبی و گرجستان در این جشنواره حضور دارند.
دبیر چهاردهمین جشنواره تئاتر عروسکی تهران- مبارک اظهار داشت: ژاپ ترودو دبیر یونیمای جهانی امسال به علت درگیری که داشت نمی تواند در جشنواره حاضر شود به همین خاطر پیامی را برای جشنواره فرستاد که این نشان از اهمیت تئاتر عروسکی دارد که ایران می تواند در حوزه آسیا و اقیانوسیه در یک شکل کلان تر برگزار کند.
این استاد دانشگاه در خصوص دیگر بخش های جشنواره گفت: در بخش کارگاه ها نیز از اساتید کشورهای دیگر برای این منظور دعوت کرده ایم که می توان به کارگاه آقای میلز از کشور آلمان اشاره کرد که در این کارگاه قرار است تا سیمرغ عطار توسط ایشان و شاگردانشان در این کارگاه ۵ روزه ساخته شود همچنین دواستاد ایتالیایی کارگاه «شن روی شیشه» را برگزار خواهند کرد. برگزاری کارگاهی در تبریز برای ساخت عروسک های شاهنامه توسط اساتید ایتالیایی از دیگر برنامه های این جشنواره است البته دو کارگاه نیز در بیرجند و چهارمحال بختیاری نیز خواهیم داشت.
اردشیر صالح پور تاکید داشت: در بخش صحنه ای ۲۱ اثر، در بخش فضای باز ۹ اثر و در بخش دانشگاهی ۴ اثر به این جشنواره راه یافتند و در این دوره جشنواره از نمایشنامه نویسان عروسکی حمایت ویژه ای خواهیم داشت و علاوه بر اهدای جایزه به فرد منتخب بلافاصله نمایشنامه این فرد به چاپ خواهد رسید.
وی در ادامه عنوان کرد: از ۳۳ نمایشنامه رسیده به ما ۳ اثر انتخاب می شود و به چاپ می رسد. در بخش فضای باز نیز نباید تنها روی عروسک مبارک تمرکز داشته باشیم و باید باقی عروسک های ایرانی را معرفی کنیم که کانون پرورش فکری بعد از مدت ها عروسک دارا و سارا را معرفی کرد که در این تجربه چندان خوب عمل نکرد و شکست خورد.
دبیر این جشنواره اظهار داشت: در این دوره جشنواره برای نخستین بار از استاد رضا جعفری و حسن لوییان تجلیل خواهیم کرد که این دو استاد ۶۴ عروسک که متعلق به نائین و اصفهان هستند را در این جشنواره معرفی خواهند کرد. همچنین از هنگامه مفید و ایرج محمدی تجلیل خواهد شد.
صالح پور در پایان خاطرنشان کرد: در این جشنواره ۹۸ نمایش صحنه ای، ۳۵ نمایش در فضای بازو ۴ نمایش در پاتوق کودک و نوجوان اجرا خواهد شد.
در ادامه این نشست قادر آشنا که با تاخیر در برنامه حضور پیدا کرد گفت: جشنواره ها محلی برای تبادل افکار است و می تواند یک کارگاه آموزشی باشد تا از تجارب دیگران سود برد و از مشتقات هنری استفاده کرد و افرادی که انتخاب می شوند بهترین ها هستند و در جشنواره ها محتوا باید به کمیت غلبه کند.

کد خبر: 42580
Share/Save/Bookmark