«بیایید تار و سه تار بنوازی» دو زبانه منتشر شد
کیوان ساکت:
«بیایید تار و سه تار بنوازی» دو زبانه منتشر شد
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۸
کیوان ساکت کتاب "بیایید تار و سه تار بنوازیم" را به صورت دوزبانه منتشر کرد.

به گزارش هنرنیوز،کیوان ساکت در گفت و گو با خبرگزاری سینمای ایران، درخصوص کتاب دوزبانه خود گفت: تاکنون یازده جلد کتاب از من منتشر شده است و این دومین کتابی بوده که چاپ کردم و بارها تجدید چاپ شده و حدود 12 بار توسط انتشارات چنگ به چاپ رسیده است.

وی افزود: تجربه سال ها تدریس و بازتاب عقاید شاگردان من در نوع تدریس و تقدم و تاخر درس ها باعث شد تا من به فکر بازنگری در کلیه مطالب کتاب بیفتم. در سفر به کشور های مختلف در طول سال های گذشته دیدم این کتاب در آن کشورها هم تدریس می شود پس علاقمند شدم که کتاب را به زبان انگلیسی هم ترجمه کنم پس تصمیم گرفتم کتاب را دو زبانه به چاپ برسانم که کار ترجمه آن را منوچهر زمانیان دایی و معلم من انجام داد و بازنگری های آن را دیگر دوستانم انجام دادند.

این نوازنده سه تار ادامه داد: این کتاب تنها کتابی است که از درس اول هنرجو موظف است با مترونوم کار کند و علایم و حالات از همان درس های اول اعمال شده است پس شاگرد به جای اینکه مثل کتاب های قبلی فقط چند نوع مضراب بنوازد سعی شده جمله بندی را نیز بیاموزد. از لحاظ روانی کتاب های قبلی که موجود بود تعداد درس های زیادی داشت و این تعداد زیاد درس شاگرد را خسته می کرد به همین دلیل من تعداد درس ها را محدود کردم تا شاگرد از لحاظ روانی احساس بهتری داشته باشد.

ساکت همچنین عنوان کرد: در جلد اول کتاب شما فقط با درس های ساده آشنا می شوید و آموختن مضراب ریز که یکی از مضراب های اساسی تار و سه تار است. در اینجا با تمهیداتی که انجام شده و با راهنمایی هایی که شده است هنرجو به راحتی از پس آن درس ها برمی آید و بعد از دوره این کتاب می تواند مجموعه ساده ای از آهنگ های زیبا را اجرا کند؛ که عبارت است از یک پیش درآمد، درآمد، چهار مضراب، کرشمه، دلکش، تصنیفی از زنده یاد یاحقی و ... اینچنین محدوده موسیقی ایرانی کتاب به پایان می رسد. البته دو درس هم به عنوان چاشنی آوردم که یکی آهنگ پدرخوانده است و دومی قطعه ای آذربایجانی چون اغلب دوستان و هموطنان آذری من گله می کردند که چرا ترانه اذربایجانی نمی آوری من برای اینکه خواست آنها را لحاظ کرده باشم یکی از ترانه های آذری را آورده ام. مسئله دیگری که در کتاب لحاظ شده است ترانه نوایی است.

وی در پایان از دیگر نکات مهم کتاب جدول آوانگاری آن را برشمرد و گفت: جدول آوانگاری را در کتاب مطرح کردم تا شاگرد بتواند با مبانی مهم نوشتن در آن آشنا شود. دوره این کتاب بین سه تا سه ماه و نیم بیشتر نیست که در این دوره شاگرد با اساسی ترین و پایه ای ترین مضراب های تار و سه تار آشنا می شود و خیلی زود پیشرفت کرده و به کتاب دوم که مبحث دیگری دارد می رسد این کتاب اول به غیر از ترانه آخرش آن تمامی درس ها و قطعه ها در دستگاه ماهور است و شاگرد با تمام انچه که باید از ماهور بداند آشنا می شود.

کد خبر: 27938
Share/Save/Bookmark