واكاوي كتابهاي تاريخ و تمدن ايران باستان
تاريخ : دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۶
براي چهارمين سال پياپي گروه تاريخ انجمن افراز آشنايي با تاريخ و تمدن ايران باستان را با بررسي كتابهاي تاريخي اين حوزه بررسي ميكند. در اين دوره بهرام روشنضمير درباره تاريخ و تمدن ايران باستان سخن ميگويد.
به گزارش هنرنيوز به نقل از ايبنا، دوره آموزشي آشنايي با تاريخ و تمدن ايران باستان با سخنراني بهرام روشن ضمير، پژوهشگر تاريخ و فرهنگ ايران باستان در هشت نشست دو ساعته كه از شنبه 21 مردادماه برگزار ميشود، به بررسي تاريخ و تمدن ايران باستان ميپردازد و با بررسي كتابهاي اين حوزه گزارشهاي را ارايه ميدهد.
تاريخ ايران از آغاز شهرنشيني تا اسلام، معرفي يادمانها و يادگارهاي هنري و ادبي ايران باستان، آشنايي با باورها و دينهاي ايران باستان و ... از جمله مواردي است كه در اين دوره آموزشي بررسي ميشود.
به گفته بهرام روشنضمير، شرق از نظر كتابهاي باستاني، فقير ولي در زمينه سنگ نوشتهها و گل نبشتهها بسيار غني است. از اين گذشته در سدههاي نخستين اسلامي، شرقيها در زمينه تاريخ، فلسفه و جغرافيا بسيار كوشش كردهاند. اين كوشش تا سالهاي 800 قمري ادامه داشت. در آن سدهها افرادي نظير طبري، بلعمي و فردوسي با كتابهاي ارزشمندشان باعث شدند كه پيوند ايرانيان با گذشته باستانيشان قطع نشود.
اين پژوهشگر يادآور شد: اما در چند سده گذشته، تحقيقاتي صورت نميگرفت. بهطوري كه در دوره قاجار حتي از پادشاهان ماد و هخامنشي هم اطلاعي نداشتند. در دوران مشروطيت كم كم اين خلاء از بين رفت، اما كار مهمي انجام نشد. تا آن كه مشيرالدوله پيرنيا از يك سو «تاريخ ايران باستان» را نوشت و ابراهيم پور داوود «اوستا» را ترجمه كرد. در دورههاي بعد نيز كساني مانند مهرداد بهار، محمدجواد مشكور، عبدالحسين زرينكوب و اميرمهدي بديع به تحقيقات مهمي دست زدند. به ويژه بايد از كتاب «يونانيان و بربرها»ي بديع ياد كرد كه اهميت بسيار دارد و نكتههاي ارزشمندي را به خوانندگان تاريخ ايران و يونان ارايه ميدهد.
دوره آموزشي «آشنايي با تاريخ و تمدن ايران باستان» در موسسه فرهنگي ـ هنري جمشيد جاماسيان به نشاني خيابان کريمخان، خيابان خردمند شمالي، کوچه اعرابي غربي، شماره 2، طبقه 2 برگزار ميشود.