مخبر دزفولی: بنیاد ملی تئاتر باید محلی برای نگارش متون نمایشی مناسب جامعه باشد
دیدار هیئت ‌مدیره خانه تئاتر با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛
مخبر دزفولی: بنیاد ملی تئاتر باید محلی برای نگارش متون نمایشی مناسب جامعه باشد
مخبر دزفولی در طی دیداری با هیئت ‌مدیره خانه تئاتر گفت: بنیاد ملی تئاتر به عنوان محل تردد همه هنرمندان تئاتر، باید محل اصلی برای نگارش متون نمایشی مناسب جامعه ما باشد
 
تاريخ : سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۴۷


مخبر‌ دزفولی در ابتدای‌ این نشست طی سخنانی گفت: برای حل مشکل در حوزه هنرهای نمایشی باید افرادی که در این حوزه شاغل هستند وارد میدان شوند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما تجربیات موفقی ‌در‌ حل مشکلات حوزه علم و فناوری با استفاده از این راهکار داشته‌ایم که می‌تواند برای حل مشکلات حوزه هنرهای نمایشی و تئاتر به کار بیاید. در مورد تحولی که در پیشرفت علمی کشور بوجود آمد،‌به عنوان کسی که از بدو این جریان به جزئیات آن وقوف داشتم، می‌گویم که نقش مقام معظم رهبری در‌ این جریان بی‌بدیل بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد:‌ مانند آنچه که در تدوین نقشه جامع علمی کشور با مشارکت فعالان حوزه علم و فناوری اتفاق افتاد،‌ در تدوین اسناد بالادستی این حوزه مثل برنامه جامع تئاتر شما باید مشارکت داشته باشید. صراحت شما هنرمندان در بیان مشکلات مورد تائید بنده است، من تلاش می‌کنم تا دغدغه‌های شما را در صورت لزوم به رهبر معظم انقلاب منتقل کنم.
مخبر دزفولی گفت: بنیاد ملی تئاتر به عنوان محل تردد همه هنرمندان تئاتر، باید محل اصلی برای نگارش متون نمایشی مناسب جامعه ما باشد و ما در تدوین نقشه مهندسی فرهنگی به موضوع تئاتر و هنرهای نمایشی توجه خوبی کرده‌ایم.
وی افزود: مقام معظم رهبری هم به عنوان یک کارشناس مسلط به جزئیات مسائل هنری، بر لزوم ورود هنرمندان به عرصه مبارزه با نظام سلطه جهانی تاکید دارند.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به سخنان یکی از حضار در مورد مشکلات معیشتی فارغ التحصیلان رشته تئاتر گفت: متاسفانه در این حوزه با خلا وجود اسناد بالا دستی مواجه هستیم و باید با کمک شما نقشه جامعی در این زمینه تدوین شود.
مخبر دزفولی ادامه داد: در این نقشه باید ضمن‌ رصد و‌ضعیت موجود و آنچه که در پیش رو داریم، تکلیف وضعیت آموزش رشته‌های زیر مجموعه هنرهای نمایشی از جمله تئاتر از نظر تعداد دانشجویان و ... معین شود.
وی تاکید داشت: ما آماده هستیم تا از طریق کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی،‌ با شما تعامل مستمر داشته باشیم و شما هم باید روند اجرای مصوبات شورا در حوزه تئاتر را رصد و در صورت لزوم کاستی‌ها را به ما منعکس کنید و ما پیشنهادهای شما را پس از طی مراحل قانونی در صحن شورا مطرح و تصویب خواهیم کرد.
مخبر دزفولی با اشاره به سخنان یکی از حضار در مورد قابلیت‌های تئاتر در تسهیل روند آموزش ادامه داد: شما هنرمندان باید رابطه خود را با آموزش و پرورش و خردترین لایه‌های اجتماع تقویت کنید ‌که این امر نیاز‌ به کار مضاعف شما دارد.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: ما با تقویت فرهنگستان‌ها تلاش کردیم تا از خانه‌نشین شدن نخبگان پس از بازنشستگی جلوگیری کنیم و این کار در فرهنگستان هنر هم باید اتفاق بیافتد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به عضویت استاد محمود فرشچیان در کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورا گفت: ‌با حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، ایشان پیگیر مراحل تاسیس دانشکده هنرهای اصیل هستند و در دیدار اخیر وی با حضرت آیت‌الله جوادی آملی،‌ ایشان از این کار ابراز خرسندی نموده‌اند.
مخبر دزفولی‌ با‌ اشاره به سخنان یکی از حضار در مورد مشکلات معیشتی هنرمندان ادامه داد: ما پیگیر بحث بیمه تکمیلی هنرمندان هستیم و در جلسه‌ای با حضور وزیر بهداشت و نمایندگان هنرمندان تئاتر این موضوع بررسی و حل خواهد شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در برخی از موارد هنرمند باید به علت تلاشی که برای خلق یک اثر هنری فاخر و ماندگار کرده، برای تمام مدت عمر خود مورد حمایت قرار گیرد و ما نمونه‌هایی از این رفتار را در سیره معصومین (ع) مشاهده می‌کنیم.
در این دیدار ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخگوی دغدغه هنرمندان تئاتر است و گلایه ما اجرا نشدن این مصوبات است و خوشبختانه در این مصوبات هنرمند به عنوان یک شغل به رسمیت شناخته شده است.
جواد اعرابی بازرس خانه تئاتر نیز در این نشست گفت: ما خواهان تعمیق و تداوم ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم و این شورا با توجه به جایگاه فرا دولتی خود می‌تواند با سیاست‌گذاری در حوزه تئاتر ما را کمک کند. خانه تئاتر یک نهاد سیاسی نیست و ما در این مرکز می‌خواهیم تا مشکلات صنفی خود را مرتفع کنیم.
کاظم ه‍ژیر آزاد نیز در این نشست گفت: اصل ۴۴ قانون اساسی به عنوان میثاق ملی مورد پذیرش همه ما،‌ باید برای خصوصی سازی حوزه تئاتر مورد توجه قرار گیرد. قرارداد تعرفه دستمزد هنرمندان تئاتر که در خانه تئاتر تهیه شده باید توسط تمام مراکز محترم شمرده شود.
محمد یعقوبی یکی دیگر از حاضران در این نشست گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد ممیزی مورد قبول اکثریت هنرمندان تئاتر است، زیرا مواردی مانند نژادپرستی که در این آئین‌نامه ممنوع شمرده شده از نظر هر انسان آزاده‌ای ناپسند است.
محمدحسین ایمانی‌خوشخو رئیس کمیسیون هنر و معماری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در نشست گفت: توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه آن، ‌به حوزه هنر در دوره اخیر افزایش یافته و تشکیل کمیسیون هنر و معماری نماد بارز این توجه است‌.
در این دیدار عزت‌الله انتظامی، ایرج راد، کاظم هژیرآزاد، محمد یعقوبی، هوشمند هنرکار، خسرو احمدی، محمدامیر یارمحمد و بهزاد فراهانی از هنرمندان تئاتر کشور حضور داشتند.

کد خبر: 38648
Share/Save/Bookmark