محسن شاه ابراهیمی طراح صحنه سینمای ایران و عضو هیات داوران بخش سودای سیمرغ سی دومین جشنواره فیلم فجر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد داوری فیلمها افزود: امسال فیلمهای زیادی در جشنواره فیلم فجر حضور داشتند که همین امر موجب شد تا کار هیات انتخاب سختتر شود لذا ما هم به عنوان هیات داوران جشنواره با فیلمهای زیاد و خوبی سروکار داشتیم که کار ما را هم برای انتخاب دشوار کرده بود اما با توجه به اینکه معیار ما انتخاب برترینها بود سعی کردیم با تعامل و گفتگوهای کارشناسی به انتخاباتی برسیم که حق هیچ سینماگری نادیده گرفته نشود.
وی ادامه داد: بعضی از انتخابهای ما با چند دهم درصد با کاندیدای قبلی برگزیده شدند که امیدوارم با انصاف قضاوت کرده باشیم.
محسن شاه ابراهیمی در پاسخ به این سوال که آیا نامها در انتخابات شما تاثیرگذار بودند یاد آور شد: اگر چه، آدم همواره از کسانی که شناخته شده هستند انتظارات بیشتری دارد اما به هیچ عنوان نامها در قضاوت ما موثرنبودند و ما کارها را بدور از خالق اثر و نام و شهرتها قضاوت کردیم و آنچه برای ما مهم بود کیفیت و حرفهای بودن اثر یا سینماگرانی بودند که در رشتههای خودشان به خوبی کار کرده بودند.
این طراح صحنه سینمای ایران و عضو هیات داوران بخش سودای سیمرغ سی دومین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به این سوال که در کار داوری اختلاف نظرهم داشتید اظهار داشت: خیلی زیاد، اما این اختلاف نظر بیشتر برای این بود که به یک نتیجه قطعی برسیم تا برترین انتخابات را داشته باشیم. اصولا کار داوری بدون اختلاف نظر امکان پذیر نیست اما با توجه به اینکه داوران همه خودشان از اهالی حرفهای سینما بودند با گپ و گفتگوهایی که بعد از دیدن هر فیلمی با همدیگر داشتیم به نتیجهای میرسیدیم که نظر بیشتر اعضای داوران تامین میشد.
محسن شاه ابراهیمی در پاسخ به این سوال که آیا زوج بودن اعضای هیات داوری مشکلی برای انتخاب کاندیداها ایجاد نکرد گفت: ما در انتخابات خود به عدد نصف نصف نرسیدیم که بخواهد موجب اختلاف نظر شود. ما یا انتخابی نداشتیم یا اگر هم داشتیم بیشترین رای را داشتیم و به گونهای نبود که ما نسبت به کاندیدایی رای نصف نصف داشته باشیم.
این عضو هیات داوران بخش سودای سیمرغ سی دومین جشنواره فیلم فجر در مورد اینکه آیا این فیلمها میتوانند در سال آتی سبب آشتی مردم با سینما شود افزود: امیدواریم که این چنین باشد چرا که ما در میان فیلمهای امسال، فیلمهای خوبی داشتیم که هم میتواند نظر مخاطبین خاص و هم تماشاگران عام را تامین کند. هر چند که میدانید تماشاگران سینمای ایران هیچگاه قابل پیش بینی نیستند و ممکن است فیلمی را که ما تصور میکنیم مخاطب عام آنچنانی نداشته باشد از استقبال بینظیری برخوردار شود و یا فیلمی که احساس میشود بتواند از استقبال زیاد مردمی برخوردار شود خیلی مورد استقبال تماشاگران واقع نگردد. اما روی هم رفته، امیدواریم سال آینده، سال خوبی به لحاظ اکران، پیش رو داشته باشیم تا سینمای ایران بتواند دوباره به سالهای قبل خود به لحاظ استقبال مخاطب برگردد.
محسن شاه ابراهیمی در مورد حال و فضای جشنواره یاد آور شد: معمولا جشنواره فیلم فجر چون جشن سینمای ایران است همیشه مورد توجه مردم و بویژه اهالی سینماگران قرار میگیرد و امسال هم این استقبال با توجه به اینکه طیفهای زیادی از کارگردانان سینمای ایران در این جشنواره حضور دارند، بیشتر شده بود و حال و فضای جشنواره گرمتر و شلوغتر بود. امیدواریم این استقبال مردمی در طول سال همواره نسبت به فیلمهای سینمای ایران وجود داشته باشد چرا که سینما در هیچ کجای دنیا بدون تماشاگر زنده نیست و نمیتواند به حیات خودش ادامه دهد. سینما با نفسِ تماشاگران در سالنهای سینما زنده است و میتواند برای سالهای آتی، برنامه ریزی داشته باشد و با انرژی و قدرت به کار خود ادامه دهد.