به گزارش خبرنگار تلویزیون هنرنیوز؛ نشست خبری اعلام برنامه های دهه فجر ۱۳۹۱ سیما با حضور «دکتر رضا پور حسین» دبیر و مسئول هماهنگی برنامههای فجر سیما در ساختمان سیما و با حضور خبرنگاران برگزار شد.
در این نشست دکتر پورحسین در خصوص برنامه های مختلف شبکه های سیما در ایام دهه فجر اظهارداشت: شعار امسال سیما در دهه فجر «انقلاب اسلامی، نهضت پایدار تا ظهور موعود » است. چراکه انقلاب و دستاوردهایش باید نو و جذاب بازگو شود تا درباره انقلاب دچار فراموشی نشویم. به همین دلیل هم خطمشی ما بازگویی هنرمندانه خط مشی انقلاب و دستاوردهایش است. هرچند یکسری اصول برنامهای هم تدوین کردهایم .
وی افزود: انقلاب اسلامی یک واقعیت است و هیچ قدرتی نمیتواند آن را نادیده بگیرد، انقلاب اسلامی چند بعدی و الهی است و بر پایه جهانبینی الهی بنا نهاده شده و مردمی است و آرای مردم در آن نقش داشته است. انقلاب حرکتی پویا بود که توقف ندارد و مبتنی بر پایه نظریه ولایت فقیه است. ما سعی کردهایم در همین راستا چند سوال را پاسخ بدهیم از جمله اینکه چرا انقلابمان تداوم پیدا کرد و دستاوردهایش چه بوده است؟
دکتر پورحسین تصریح کرد: ما سه دسته مخاطب برای برنامههای دهه فجر سیما داریم که نسل اول و دسته اول کسانی هستند که در دهه ۴۰ و قبل از ۴۰ متولد شده و در زمان رخ دادن انقلاب جوان بودند. نسل دوم از اواخر دهه ۵۰ متولد شدند و با اینکه درک واضحی از حوادث انقلاب ندارند در اوج انقلاب بودند و نسل سوم هم نوجوان و کودک هستند. بر اساس تقسیمبندی که انجام دادهایم هر شبکه متناسب با تعریف خود به یکی از این مخاطبان نگاه ویژهای دارد؛ مثلا شبکه دو که شبکه کودک و نوجوان است اولویت اول آن توجه به نسل سوم یعنی کودکان ونوجوانان خواهد بود.
وی ادامه داد: فضای تلویزیون در دهه فجر انقلاب اسلامی شاد میشود که میتوان از آن به عنوان یک جشن ملی یاد کردو قصد داریم امیدبخشی را میان مردم بیاوریم و هیجان مثبت ایجاد کنیم. ضمن اینکه ما به وحدت ملی نیز توجه داریم همه برنامههای ما مبتنی بر این است که هیچ چیز نباید وحدت ملی را خدشهدار کند. بنابراین برنامه های ما هم در این راستا خواهد بود.
مدیر شبکه مستند سیما خاطرنشان کرد: در دهه فجر امسال تعداد برنامه ویژه برای این دهه در نظر گرفتیم که ۷۳۱ برنامه ترکیبی در مجموع ۳۱۴۹۶ دقیقه، پنج سریال در مجموع ۶۰۱۰ دقیقه، ۶۴ فیلم سینمایی در مجموع ۳۸۸۰ دقیقه، ۱۷ برنامه طنز و نمایشی در مجموع ۶۱۰ دقیقه، ۷۵ برنامه گفتگو محور در مورد انقلاب ۲۵۶۵ دقیقه، ۲۰ مسابقه در مجموع ۸۵۰ دقیقه و ۴۲۵ مستند در مجموع ۱۴۲۴۴ دقیقه خواهند بود و شبکههای مختلف نیز بر اساس تعریف خود مجموعه های تلویزیونی را آماده پخش دارند.
وی در ادامه با اشاره به سریال های هر شبکه سیما یادآورشد: شبکه یک سیما در این ایام مجموعه های تلویزیونی «جلوه شکوه» و «خاطرات مرد ناتمام» به کارگردانی «صادق کرمیار» را روی انتن می فرستد . شبکه دوم سیما نیز مجموعه تلویزیونی «روحالله» را به کارگردانی «راما قویدل» و شبکه سوم سیما نیز مجموعه تلویزیونی «پروانه» را به کارگردانی «جلیل سامان» و شبکه چهارسینما و قرآن نیز بازپخش مجموعه تلویزیونی «ریحانه» را به کارگردانی «سیروس مقدم» خواهند داشت.
دکترپورحسین درباره کمبود بودجه و توقف برخی از سریال های ویژه این ماه هم گفت: مشکل بودجه برای برخی از سریال های سیما طبیعی است و به عنوان مثال مجموعه تلویزیونی «روحالله»تاحدودی شاید مشکل مالی داشته باشد اما اپیزودهایی ازاین مجموعه آماده شده و قطعا پخش خواهد شد و در کنار پخش سریال ها شبکه های مختلف سیما جشنواره برگزار شده بهمن ماه را نیز پخش خواهند کرد. مانند جشنواره فیلم فجر که شبکههای یک، سه و نمایش آن را پوشش میدهند. جشنواره موسیقی و شعر را شبکه آموزش پوشش خواهد داد و جشنواره تئاتر را شبکه چهار منعکس میکند.
وی اضافه کرد: برنامه «رازها و دروغها» که سال گذشته یک قسمت از آن پخش شد امسال هم روی آنتن میرود و فساد خاندان پهلوی از زبان کسانی که در آن رژیم بودند را مطرح میکند. این مستند با همه کسانی که در رژیم پهلوی بودند مصاحبه کرده است. شبکه مستند نیز برنامهای به نام «پرتره» دارد که سعی کرده متن مستند و گزارشی از خاطرات کسانی که در رژیم پهلوی موثر بودند را بیان کند.
مسؤول هماهنگی برنامههای دهه فجر سیما عنوان داشت: برنامه های مانند «خندهبازار» و «پیشی پرشین» که هر دو از شبکه سوم سیما روی آنتن میروند، برنامههای طنز دهه فجر خواهند بود و هر شبکه به فراخور موقعیت اش جنگهای طنزی خواهد داشت. ضمن اینکه ما پخش برنامه ترکیبی گزارشی اقبال واحدی را نیز به بهانه دهه فجر خواهیم داشت که ایشان به همه شهرها سر میزنند و «روی خط مرز» را نیزروی آنتن شبکه دوم سیما داریم که به شهرهای مرزی سفر میکند و شبکه مستند نیز مستندهایی درباره عزتشاهی و شهید نانکلی که زیر شکنجه ساواک به شهادت رسید روی آنتن خواهد فرستاد.
وی درخصوص تحریف تاریخ کشور مان در مستندهای شبکههای فارسیزبان خارج از کشور که درباره وقایع انقلاب اسلامی ساخته و روانه آنتن می شوند نیز تاکید کرد: نیازی به مقابله مثل با آنها نیست چرا که هر قدر در رسانههای فارسیزبان برنامه ساخته میشود مقابله به مثل با کارهای ماست. ایجاد این همه شبکه با هزینههای هنگفت انگیزهی بالایی میخواهد که مقابله با انقلابی است که ۳۰ سال است مستحکم و جافتاده است. ازسویی شبکههای فارسیزبان کاملا منفعلانه هستند. آنها با ما مقابله به مثل میکنند و انقلاب ما طوفنده و پرشتاب جلو میرود. مستندهایی که در این شبکهها ساخته میشود، جعل و تحریف تاریخ است.
دکتر پورحسین ادامه داد: برگزیدن برخی صحنهها و صحبت کردن درباره مسایلی که خیلی مشخص است نشان میدهد شبکه های ماهواره ای میخواهند تاریخ انقلاب اسلامی را تحریف کنند. به عنوان مثال چند شب قبل شبکه VOA صدای آمریکا مصاحبهای با پرویز ثابتی داشت که میگفت در رژیم پهلوی شکنجه وجود نداشت که همان موقع یکی از میهمانان برنامه به پرویز ثابتی گفت این حرف را نزنید چون خود من در رژیم شما شکنجه شدم. پس به نظرم هدف شان جعل تاریخ است تا نسل بعدی دریافت درستی از تاریخ نداشته باشد ولی مستندهای ما ناظر بر این است که روایت را آن گونه که هست نشان دهیم.
وی در پایان این نشست خبری گفت: انتقال و انعکاس هنرمندانه دستاوردهای انقلاب اسلامی، راهبرد اساسی رسانه ملی و استقلال، آزادی، نظام ولایی و ولایت فقیه و سبک زندگی اسلامی ایرانی کلید واژه برنامه های سیما در این ایام است و دستاورد های انقلاب اسلامی نعمت است و بازگویی هنرمندانه، بازنمایی رسانه ای آن و انتقال پیام انقلاب به مخاطبان ایرانی و غیر ایرانی وظیفه صدا و سیما است وامیدوارم برنامه های مختلف این ایام بتوانند سلیقه های مختلف سیما را راضی کند.