میرزاخانی: بروز استعداد و توانمندی‌های جوانان از مهمترين اهداف ما است
آیین پایانی چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان بام ايران؛1/
میرزاخانی: بروز استعداد و توانمندی‌های جوانان از مهمترين اهداف ما است
هاشم ميرزاخانی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران با اشاره به اهداف برگزاری چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان بام ايران ،گفت: شناسايي استعدادهايي كه در اقصي نقاط كشور وجود دارد و فراهم كردن موقعيتي كه در آن جوانان بااستعداد بتوانند توانمندي‌هاي خود را به همگان نشان دهند از مهمترين اين اهداف است.
 
تاريخ : جمعه ۱۴ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۱

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران، عصرروز پنجشنبه ۱۳ تيرماه از ساعت ۱۸:۳۰ مراسم اختتاميه و اهداي جوايز برگزيدگان جشنواره بام ايران برگزار شد.

در اين مراسم كه با حضور تني چند از داوران، مديرعامل انجمن، تني چند از اعضاي هيئت مديره انجمن و همچنين فيلمسازان، عكاسان و فيلمنامه نويسان ۱۶ استان برگزار شد پس از تلاوت قرآن كريم كه توسط حاملان قرآن متشكل از گروه دختران دانش آموز طي مراسمي خاص اجرا شد، سرود جمهوري اسلامي به شكل زنده پخش شد و پس از آن مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي با خيرمقدم به ميهمانان حاضر در مراسم به استقبال برگزاري اين آيين رفت.

ركورد جديد در جشنواره هاي منطقه اي در شهركرد ثبت شد

گفت، اين جشنواره با استقبال بسيار خوب هنرمندان ۱۶ استان كشور مواجه شد و آمار استقبال از جشنواره توسط هنرمندان ركوردي جديد را به ثبت رساند كه نشان از اقبال جشنواره دارد، وي خاطرنشان كرد، در اين جشنواره كارگاه هاي آموزشي، نقد و بررسي فيلمهاي بخش مسابقه و همچنين تورهاي عكاسي برگزار گرديد كه با استقبال علاقه مندان مواجه شد و ابراز اميدواري كرد اين حركت ها در استان ادامه يابد.

اين جشنواره ها خط و مسير حركت را ترسيم خواهد كرد
 
دومين سخنران مراسم علي اصغر عنابستاني – استاندار شهركرد – بود وي در سخناني با اظهار اميدواري از اينكه اين جشنواره در جهت شكوفايي استعداد جوانان باشد گفت: هنرمند ويژگي هاي خاصي دارد و پنجره و قاب هايي را مي بيند كه ديگران نمي بينند و به راحتي از كنارش رد مي شوند.
وي افزود: هنرمند مشاهده خودش را در معرض ديد ديگران قرار مي دهد و به رخ مي كشد، خصوصيت ويژه اي كه خداوند داده است، در قبال اين خصوصيت وظيفه اي هم دارد و بايد بخشي از زيبايي خدايي را به معرض ديد عموم بگذارد و بشر را در رسيدن به كمال همراهي و هدايت كند.
استاندار چهارمحال و بختياري خاطر نشان كرد: اين جشنواره ها خط و مسير حركت را ترسيم خواهد كرد

كارگاه‌هاي آموزش انيميشن در دفاتر سينماي جوانان راه‌اندازي شد - مجتمع فرهنگي هنري استان با مساعدت استاندار چهارمحال و بختياري تا يك ماه ديگر افتتاح مي شود

راه‌اندازي كارگاه‌هاي آموزش انيميشن در دفاتر انجمن سينماي جوانان سطح كشور

سومين سخنران اين مراسم هاشم ميرزاخاني مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران بود، وي كه با حضور در شهركرد از مجتمع فرهنگي و هنري اين استان بازديد كرده بود طي مذاكراتي با استاندار استان و مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي و قول مساعدت و همياري انجمن و مجموعه سازمان سينمايي در جمع هنرمندان گفت: ان شا ا... تا يك ماه ديگر مجتمع فرهنگي و هنري با دو سالن نمايش و امكانات وسيع و گسترده فرهنگي در شهركرد افتتاح مي شود.

مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران در ادامه افزود: به زودي كارگاه‌هاي آموزش انيميشن در دفاتر انجمن سينماي جوانان سطح كشور راه‌اندازي مي‎شود.
هاشم ميرزاخاني با اشاره به گستردگي جشنواره ايراد كرد: بيش از پنج ماه است كه تداركات لازم براي برگزاري اين جشنواره از سوي عوامل اجرايي در ستاد مركزي و در اين استان تدبير شده است.
وي افزود: انجمن سينماي جوانان سه دهه است كه در كشور فعاليت دارد و عناصر سينماي حرفه‌اي را در كشور شناسايي و ارائه مي‎دهد.
ميرزاخاني با اشاره به اهداف برگزاري اين جشنواره، تصريح كرد: شناسايي استعدادهايي كه در اقصي نقاط كشور وجود دارد و فراهم كردن موقعيتي كه در آن جوانان بااستعداد بتوانند توانمندي‌هاي خود را به همگان نشان دهند از مهمترين اين اهداف است.

رئيس هيئت مديره انجمن گفت: آموزش، توليد و عرضه فيلم را از مهمترين برنامه‌هاي اين انجمن برشمرد و گفت: اين در حالي است كه در دو سال اخير با تشكيل كلاس‌هاي آموزشي عكاسي در اين دفاتر، فعاليت خود را در اين حوزه نيز آغاز كرده‌ايم.
ميرزاخاني با اشاره به عكس‌هايي كه در اين جشنواره شركت داده شد، اظهار كرد: عكس‌هاي قابل تحسيني در اين جشنواره عرضه شد و اين ما را در ادامه اين راه مصمم‌تر مي‎كند.

وي همچنين از ايجاد كارگاه‌هاي انيميشن در دفاتر سينماي جوان كشور خبر داد و افزود: در اين كارگاه‌ها طي ۱۵ ماه، ۱۷ عنوان اصلي انيميشن ‌سازي به افراد آموزش داده مي‎شود.
ميرزاخاني بر ضرورت تكميل هرچه سريع‌تر مجتمع سينمايي چهارمحال و بختياري تاكيد كرد و گفت: با قول مساعد استاندار اين مجتمع ظرف يك ماه آينده به بهره‎برداري مي‎رسد.
مديرعامل انجمن سينماي جوانان خاطرنشان كرد: ما نيز در تجهيز اين مجتمع كمك‌هاي لازم را انجام مي‎دهيم.
در ادامه مراسم با نمايش گزارش تصويري جشنواره، كليپ نمايشگاه عكس و همچنين كليپ معرفي هيئت داوران جشنواره، بيانيه هيئت داوران قرائت و جوايز اهدا شد.

در اين مراسم حسين طلابيگي،محمد درمنش، حميد بهمني، هاشم ميرزاخاني، طهماسب صلح جو، پناه برخدا رضايي، داريوش غريب زاده، افشين بختيار، سعيد ربيعي، اميرحسين بيدمشكي پور، مجيد اكبر شاهي، مژگان زرگر، مسعود نجفي؛ سياوش سرمدي، عنابستاني استاندار، فرماندار، شهردار،معاونين اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي، حسين گنجي و سرپرستان دفاتر انجمن سينماي جوانان ايران و همچنين جمع گثيري از شركت كنندگان در بخشهاي مختلف جشنواره و هنرمندان استان حضور داشتند.

بيانيه هيئت داوران فيلمنامه:

حضور پر شور و شوق انگيز جوانانِ فيلمنامه نويس در چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان (بام ايران) را گرامي مي داريم.
نگاه تازه جوانان به موضوعات و مضامين مختلف اجتماعي و پرهيز از تقليدهاي ساده انگارانه از ويژگي هاي مثبت اين آثار به شمار مي رفت كه بارِ ارزشي آثار اين دوره را نسبت به دوره هاي قبل، در سطح بالاتري قرار داده بود.


گرايش به خلق فيلمنامه هاي اقتباسي و بهره بردن از متون اديبان و انديشمندان اسلامي ايراني نيز رويكردي ارزشمند و مثبت را نويد مي داد كه اميد است اين روند در ميان جوانان عرصه فيلمنامه نويسي روز به روز بالنده تر و پوياتر پيش گرفته شود.
انتخاب فيلمنامه هاي برگزيده از ميان آثاري كه حائز رتبه هاي بالاتري شدند و به مرحله انتخاب نهايي رسيدند، كاري مشكل بود، چون در ميان ديگر آثاري كه حتي به دريافت جايزه يا مقام نائل نشدند نيز آثاري در خور توجه و ارزشمند يافت مي شد، اما افسوس كه در اين ميان مي بايست به آثار محدودي اكتفا كرد.
در نهايت هيئت داوران تصميم را بر نوآوري و ايجاز كه يكي از ملزومات عرصه فيلم كوتاه است گذاشته و برگزيدگان را معرف مي نمايد. اميد كه حضور هر چه بيشتر فعالان اين عرضه به غناي آثار كوتاه روز به روز افزوده و اين هنر ناب را به جايگاه بالاتري ارتقاء بخشند.
هيئت داوران بخش فيلمنامه: انسيه شاه حسيني – شاهد سلطاني آزاد – احمد كاوري


بيانيه هيئت داوران بخش عكس

زندگي معاصر در هجمه ارتباطات و اطلاعات جلو مي رود. ما هر روز درگير مطالبي هستيم كه بسياري از آنها مورد نياز ما نيست اما بخشي از ذهن جستجوگر هنرمند، ما را درگير خودش كرده است.
با كمي تامل درخواهيم يافت كه اين دريافت بي امان مطالب و تصاوير متنوع، نيازمند تجزيه و تحليل و بلوغ فكري است كه متاسفانه نه تنها در كشور ما بلكه در بسياري كشورها نيز خيلي كم به كار بسته مي شود.
در رشته هاي تصويري همچون عكاسي اين مسئله در دسترس بودن منابع تصويري تبعاتي ژرف تر را در بر داشته كه از آن جمله مي توان به مواردي همچمون: بي انگيزه شدن عكاسان به دليل قياس خود با ناب ترين آثار عكاسي، توليد آثار شبيه سازي از نظر تكنيكي و بي هويت، نگاه سطحي به پيرامون به دليل خستگي ديداري، استفاده بيش از حد از ترفندهاي ديجيتالي بدون داشتن ايده اي درست و ... اشاره كرد.
گروه داوري بخش عكس چهل و نهمين جشنواره منطقه اي سينماي جوان ضمن سپاس از تمامي عكاسان خلاق كشورمان كه با حضور خود اعتبار خاصي به اين جشنواره بخشيده اند، اميدوار است در آينده شاهد عكس هاي تاثير گذارتر از آنها باشند.
هيئت داوران بخش عكس: افشين بختيار، احسان رجبي و مهدي وثوق نيا

بيانيه هيأت داوران بخش فيلم 

ديدن چشم انداز رنگارنگ و زيبايي كه به واسطه دوربين شما فيلمسازان بلند همت جوان از اقليم هاي مختلف با فرهنگ هاي متفاوت و بومي كشور چهار فصل مان فراهم شده بود فرصت مغتنمي دراختيار ما و به يقين تماشاگران قرار داده است تا به دركي نو از ديدگاه ها و نگاه هاي مسائل اجتماعي و انساني چهار گوشه كشورمان نائل شويم و از اين بابت قدردان شما جوانان فيلمساز هستيم كه بي چشم داشت پاداش مادي در خوري، دست به خلق آثار مي زنيد و بي شك دستان پرتوان تان به سهم خودتان آينده فرهنگي اين مرز و بوم را رقم خواهد زد.
اما در يك نگاه جامع و كامل به آثار نكاتي خودشان را به رخ مي كشيدند كه بيم آن مي رود، خداي ناكرده راه شما فيلمسازان و هنرمندان را به بيراهه بكشاند كه با شما در ميان مي گذاريم:
۱- رشد و توسعه شهرنشيني و زندگي شهري باعث شده است؛ تا تنوع نگاه به مسائل انساني با فرهنگ هاي مختلف از بين برود و از اين رو در آثار كمتر شاهد ديدگاه هاي متنوع از مسائل انساني و مسائل اجتماعي شهري از منظر فيلمسازان بوديم و اين شايد برآمده از شباهت هاي رويه ظاهري مسائل اجتماعي شهري باشد؛ در صورتيكه بايد درنظر گرفت در اين شهرها آدم هايي با نگاه ها، عرف ها و باورهاي كاملاً متفاوت ساكن هستند كه هر كدام مسائل مخصوص به خود را دارند.
همچنين توجه بيش از اندازه به مسائل شهري باعث شده بود كه فيلمسازان جوان كمتر به پتانسيل عظيم فرهنگ ها و خرده فرهنگ هاي بومي خودشان در فيلمسازي توجه نشان دهند و هويت بومي خود را كمتر ببينند و فرصت فيلمسازي در اقليمي خاص را كمتر مد نظر قرار دهند.
۲- ضعف ايده و ايده پردازي و فيلم نامه نويسي مسئله ديگري است كه در اكثر فيلم ها مشاهده مي شود و سينماي حرفه اي كشورمان نيز از اين معضل رنج مي برد؛ و اگر اقدامي در راه رفع اين مسأله صورت نپذيرد، مشكلات سينماي ايران همچنان پابرجا خواهد ماند.
بهترين نقطه براي حل اين مسأله همين گام هاي آغازين فيلمسازي است كه شما هستيد و مي توانيد با ممارست و جدي گرفتن اين آسيب و تسلط بر فن فيلم نامه نويسي مشكل را از پيش روي سينماي كشور برداريد؛ اگر مسائل فيلم نامه نويسي حل شود؛ بي گمان مشكلات و مسائل و آسيب هاي بخش هاي ديگر چرخه فيلمسازي نيز مرتفع خواهد شد.
در پايان هيأت داوران اميدواراست كه با رفع آسيب ها و مشكلات، نسل جوان فيلمساز بتواند با اتكا به داشته هاي پيشينيان، چشم انداز روشني براي سينماي ايران در جهان ترسيم كند.
هيئت داوران بخش فيلم:
عباس رافعي، رحمان سيفي آزاد، سياوش سرمدي، پناه برخدارضايي و داريوش غريب زاده

کد خبر: 60508
Share/Save/Bookmark