به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، این برنامه با حضور دکتر مهدی ذوالفقاری، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان، نویسنده و محقق حوزه علوم سیاسی و دکتر علیرضا صدرا، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مولف کتابهای سیاسی ظهر چهاردهم اردیبهشت ماه در سرای اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، متاسفانه عده بسیار کمی از مخاطبان که اغلب از اصحاب رسانه بودند، حضور داشتند.
دکتر صدرا، نخستین سخنران نشست، در حوزه ریشهیابی تحولات منطقه سه نظریه مطرح را عنوان کرد و گفت: نظریه نخست این تغییرات را جابهجایی قدرت میداند. نظریه بعدی آنها را در شما تغییرات ساختاری و در حقیقت اصلاحات سیاسی بررسی میکند. سومین نظریه سیاسی که صحیحتر به نظر میرسد، این مقولات را فراتر از اصلاحات و در شمار انقلاب دستهبندی میکند و معتقد است مردم این جوامع در پی شعائرند و استقلال و آزادی برای آنها اهمیت فراوانی دارد.
وی افزود: برمبنای این نظریهها سه تفسیر نیز ارایه میشود. نخست تفسیر بدبینانه که تمامی تحولات را تحت تاثیر عوامل بیگانه و کشورهای غربی به ویژه آمریکا میداند و معتقد است این کشورها در پی ایجاد شبه دموکراسی برای دگرگونی جغرافیای سیاسی حاکم و تجزیه دولتها و سرزمینهای بزرگاند. این نظریه زمانی قوت بسیاری داشت و اکنون زیاد مورد تایید قرار نمیگیرد.
دکتر صدرا بیان کرد: در تفسیر دوم این انقلاب یا همان بهار عربی دو عنصر اصلی «عربی» و «بهار» را دارد. عربی یعنی محدود به جهان عربی است و اسلامی محسوب نمیشود و مقصود از بهار یعنی اتفاقی زودگذر مانند بهار که تابستان گرم، بادهای پاییزی و سرمای زمستان را در پی دارد. به نظر میرسد این واژگان به شکل اتفاقی انتخاب نشده باشند.
نویسنده کتاب «مشروعیت سیاسی» گفت: تفسیر سوم این رخدادها را انقلابی برای بیداری میداند که خیزش درپی دارد و کاملا اسلامی است.در این رخدادها چهرههای علمی روی کار میآیند و شخصیتهای سیاسی مانند گذشته قدرت را در دست ندارند.
صدرا با اشاره به اثر بخشی انقلاب اسلامی ایران در تحولات منطقه بسیاری از نمادها، رویکردها و روشهای این تحولات اسلامی را برخاسته از انقلاب اسلامی ایران توصیف و اظهار کرد: وقتی انقلاب ایران رخ داد، «میشل فوکو» فیلسوف غربی آن را انقلابی معنوی دانست. همچنان که شخصیتهای علمی و سایر نظریهپردازان نیز پس از موج مدنیت و موج مادی موج معنویت را سومین موج تحولات جهانی نامیدند که کانون و آغازگر آن انقلاب اسلامی ایران بود.
وی در جمعبندی سخنانش عنوان کرد: در چنین وضعیتی باید با مهندسی درست و مدیریت صحیح به تجزیه و تحلیل بپردازیم تا از آفات دور بمانیم؛ چرا که اکنون زمان حرکتهای افراطی و شورش طلبانه و همچنین حرکتهای تفریطی و سازشکارانه به پایان رسیده است.
در ادامه این برنامه دکتر مهدی ذوالفقاری، عضو هیات علمی دانشگاه لرستان با ارایه مقدمهای از روند تحولات منطقه عنوان کرد: پس از وقوع انقلاب اسلامی و تاثیراتی که در منطقه ایجاد شد، غرب با چالشهای فراوانی مواجهه داشت.
وی در ادامه تحولات ایجاد شده را ناشی از آزادیطلبی و در پی تغییر حکومت بودن جوانان این ملتها دانست و گفت: مردم این سرزمینها به این نتیجه رسیدند که جامعه اسلامی امروز با جامعه اسلامی مطلوب فاصله زیادی دارد که باید برطرف شود. این جوامع با بررسی دقیقتر دریافتند که هویت دینی و اسلامیشان به واسطه تبلیغات غرب کم رنگ شده یا رنگ باخته است از این رو از پای ننشستند.
دکتر ذوالفقاری با اشاره به این که اسلامگراها درپی آن بودند که دستاوردهای تمدن اسلامی را دوباره در جهان اسلام مطرح سازند، بیان کرد: برخی از این اقدامات با موفقیت و برخی از این حرکتها با سرکوب مواجه شدند.
مولف کتاب «بیداری اسلامی، مبانی فلسفی و عملگرایی اسلامی» با اشاره به مطالبی که در اثر پژوهشیاش به آنها پرداخته است، بیان کرد: عواملی نظیر اوضاع وخیم اقتصادی، توجه نکردن دولتها به آزادیهای سیاسی مردم، دخالت مستقیم و غیز مستقیم دولتهای غربی در امور این کشورها از عناصر زمینهساز تحولات منطقه و خیزشهای بیداری اسلامیاند.
این پژوهشگر سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود درباره پیامدهای بیداری اسلامی در منطقه عنوان کرد: این رخدادها موجب توجه بیشتر حاکمان به نقش مردم شدند. رشد احزاب مخالف که تاکنون وجود نداشتند، توسعه اصلاحات سیاسی، کاهش گرایش به لیبرالیسم، دوران پایان حکومتهای موروثی و مطالبات فرا اقتصادی مردم از دیگر پیامدهای بیداری اسلامی در منطقه به شمار میآیند.
وی در واپسین بخش سخنانش عواملی نظیر ضعف ساختار دموکراسی در این کشورها، رشد تروریسم در مناطقی که امنیت در آنها کم است، عملکرد مغرضانه رسانهها، فقر سیاسی و کار تشکیلاتی و شکافهای فرقهای را از نکاتی یاد کرد که در آسیبشناسی این جریانات د ولتها و سردمداران بیداری اسلامی باید به آنها توجه داشته باشند تا این حرکت در ادامه مسیر خود راه را اشتباه طی نکند.
عرضه کتابی با موضوع آزادگان در نمایشگاه کتاب
کتاب «اینجا اسارت است» به عنوان جدیدترین کتاب نشر شاهد با موضوع آزادگان در بند اسارت رژیم بعث ، در نمایشگاه کتاب عرضه شد.
به گزارش ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه کتاب تهران، «اینجا اسارت است» نوشته سیدجمالالدین زهرایی، یکی از آزادگان هشت سال دفاع مقدس، در ۱۶۸ صفحه و شمارگان ۲هزار جلد و قیمت ۴ هزارتومان از سوی نشر شاهد منتشر شده است.
ناشر در مقدمه این کتاب آورده است : تاکنون کتابهای زیادی درباره خاطرات آزادگان سرافراز به چاپ رسیده است، اما داستان این کتاب خاطرات مبارزه آزادگان و وقایع وحشتناک و تلخی است که در اثر شکنجههای جسمی و روحی رژیم بعث عراق را بازگو میکند.
برگزاری چهار کارگاه آموزشی در سرای اهل قلم کارنامه نشر
سرای اهل قلم کارنامه نشر یکشنبه ۱۵اردیبهشت ماه همزمان با پنجمین روز نمایشگاه کتاب چهار نشست تخصصی و کارگاه آموزشی برگزار می کند.
به گزارش ستادخبری بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، کارگاه آموزشی «پژوهش درمحیط وب»، از ساعت ۱۰ تا ۱۲با حضور دکتر سیدمهدی طاهری برپا خواهد شد.
همچنین نشست «جایگاه کتابخانه های مساجد در تحقق سند نهضت مطالعه مفید»از ساعت ۱۴ تا ۴۰/۱۵ با حضور دکتر سعید غفاری، مرتضی طاهریان،آقای علوی و ابوالفضل هاشمی برگزار می شود.
سومین نشست تخصصی سرای اهل قلم کارنامه نشر با موضوع «نقش ناشران دولتی در توسعه کتاب و کتابخوانی» خواهد بود که علیرضا کرمانی، مهدی الماسی، دکتر شهرام نیا، علی رمضانی و دکتر فهیمه باب الحوائجی به عنوان کارشناس درآن حضور خواهند داشت . این نشست از ساعت ۱۶ تا ۴۰/۱۷برگزار می شود.
چهارمین نشست نیز از ساعت ۱۸ تا۴۰/۱۹ خواهد بود که در آن«مطالعات کاغذ شناسی» با حضور دکتر ملیحه مهدی آبادی، مهندس فرانک بحرالعلومی،سمیه محسنیان و نرگس پدرام بررسی می شود.
بازی رایانه ای«رعد۱»با همکاری وزارت ارشاد تولید میشود
بازی رایانهای «رعد ۱»که به موضوع عملیات آزادسازی کشتی تجاری ایرانی در سواحل سومالی از دست دزدان دریایی میپردازد با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تولید میشود.
امیر دریادار حبیبالله سیاری در گفتوگو با ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اعلام این خبر افزود: این بازی رایانهای اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد را به تصویر میکشد و با هدف آشنایی نوجوانان و جوانان کشور با دلاورمردیهای سربازان نظام برای دفاع از حق ملت تولید میشود.
وی افزود: در این بازی رایانهای مراحلی از عملیات «رعد ۱» از جمله درگیری و نحوه دستگیری دزدان دریایی طراحی میشود و از سوی دیگر همانطور که مقام معظم رهبری درباره برخورد همراه با رافت اسلامی با دستگیرشدگان آن عملیات تاکید کردند، بخشهایی از بازی به روایت نحوه برخورد اسلامی سربازان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با دستگیرشدگان میپردازد.
سیاری گفت: بر اساس هماهنگیهای اولیه انجام شده با بنیاد ملی بازیهای رایانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است این بازی رایانهای در آینده نزدیک تولید و در اختیار مردم ایران به ویژه نسل جوان قرار بگیرد.
کودکان از نمایشگاه کتاب به فضا میروند
سازمان فضایی ایران برنامههای متنوعی با محوریت فضا برای بچه ها در بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار میکند.
به گزارش ستادخبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، غرفه سازمان فضایی ایران در قالب برنامههای مختلف، مفاهیم مرتبط با فضا را با زبان ساده به بچهها آموزش میدهد.
برنامههای این غرفه که در چادر سازمانها، نهادها و موسسات نمایشگاه کتاب تهران قرار دارد عبارتند از: کارگاه نقاشی با موضوع فضا واهدای جوایز به بچهها، برنامه نمایشی عروسکی همه روزه صبح و بعدازظهر، ارایه رایگان کتاب و لوح فشرده آشنایی با پروژههای فضایی، گریم کودکان به صورت رایگان و...
بیستوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا ۲۱ اردیبهشت ماه در مصلای امامخمینی (ره) برپاست.