ادبیات انگلستان علی رغم برخی استثناها، به شفافیت و سادگی گرایش دارد
نشست مروری بر تاریخ ادبیات انگلستان(1) رضا نجفی:
ادبیات انگلستان علی رغم برخی استثناها، به شفافیت و سادگی گرایش دارد
 
تاريخ : چهارشنبه ۳ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۰۲
دبیر نشست‌های بررسی ادبیات ملل معتقد است در میان نویسندگان و ادبیان انگلستان، علی رغم وجود استثناهای بسیار، نوعی گرایش به شفافیت و سادگی دیده می‌شود.

به گزارش هنرنیوز، نشست مروری بر تاریخ ادبیات انگلستان از سلسله نشست‌های مروری بر ادبیات ملل، عصر روز گذشته با حضور رضا نجفی مترجم ادبیات آلماانی و دبیر این نشست‌ها و دکتر امیرعلی نجومیان استاد دانشگاه در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شد.

رضا نجفی در ابتدای این نشست، توضیحی پیرامون پیشینه ادبیات انگلستان طرح کرد و گفت: این پیشینه را می توان تا سده هفتم پیگری کرد. ادبیات داستانی به معنایی که مد نظر ما است از سده شانزدهم شکل می‌گیرند و دوره کلاسیک این کشور، تا قرن هجدهم ادامه پیدا می‌کند.

وی با اشاره به شکپیر به عنوان یکی از نویسندگان شاخص دوره ادبیات کلاسیک انگلستان، افزود: شکسپیر اولین کسی است که وحدت‌های سه گانه را می‌شکند تا جایی که وقتی رمانتیک‌ها به صحنه می‌آیند، می‌گویند که او رمانتیک بوده است که البته حرف گزافی است. اما از آن جایی که وی وحدت های سه گانه را می‌شکند، گویی راه را برای نویسندگان رمانتیک باز می‌کند.

به اعتقاد نجفی، شکسپیر اهمیت دیگری هم در ادبیات انگلستان دارد و آن ملک الشعرا بودن اوست. وی در این باره توضیح داد: بسیاری از قالب های شعری را شکسپیر ابداع کرده‌است. ویژگی‌های دیگری هم دارد که مثلا می‌توان به در‌هم‌آمیختن چند نوع نثر و شعر اشاره‌کرد. برای مثال شکسپیر در اتللو از چندین قالب استفاده می‌کند و بازی‌هایی که با شعر و نثر انجام می‌دهد، از شگردهای خاص اوست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در میان نویسندگان انگلستان به اعتقاد بنده، نوعی گرایش به شفافیت، سادگی و ... دیده می‌شود؛ البته استثناهای زیادی هم وجود دارد اما در مقایسه با زبان‌های دیگر فکر می‌کنم این شفافیت و سادگی در ادبیات انگلستان به چشم می‌آید. رضا نجفی پس از ارائه این دورنمای کلی از ادبیات انگلستان تشریح بحث را به امیرعلی نجومیان واگذار کرد.

کد خبر: 15788
Share/Save/Bookmark