فیلمنامه نویسان در ریزش مخاطب سینما تاثیرگذار نیستند
اصغر نعیمی در گفتگو با هنرنیوز؛
فیلمنامه نویسان در ریزش مخاطب سینما تاثیرگذار نیستند
اصغر نعیمی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما گفت: فیلمنامه نویسان سینما در ریزش مخاطب امروز سینما مقصر و تاثیرگذار نیستند و چون حاصل کار آنها باید امروز از فیلتر کارگردان وتهیه کننده اثر عبور کند.
 
تاريخ : سه شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۰۲

اصغر نعیمی فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: آخرین فیلم من در مقام کارگردانی برای سینما فیلم سینمایی«سلام بر عشق» بود که حدود دو سال قبل اکران عمومی شد و در بخش فیلمنامه هم آخرین کارم نگارش فیلمنامه فیلم سینمایی«زندگی خصوصی» به کارگردانی«حسین فرحبخش» بود که متاسفانه به دلیل اعتراضات و منفی بافی های بی خود و بی جهتی که بر علیه این فیلم سینمایی در اکران نوروزی امسال انجام شد فیلم نتوانست به خوبی از سوی مخاطبان سینما دیده شود و به نوعی فیلم فدای برخی از اختلافات بیهوده در سینما شد و لطمات زیادی را بر سازندگان خود تحمیل کرد. به نوعی فیلم کاملا نابود شد.
وی افزود: به نظر من ریزش مخاطبی که امسال همه در خصوص آن صحبت می کنند ربطی به فیلم نامه و فیلمنامه نویسان ما ندارد و مشکل را باید در بخش ها ی مختلف دیگرسینما که در این خصوص با آن درگیرند پیدا کرد و بیشتر به سیاست گذاری ها سینمایی نیز این مشکل برمی گردد و نمی توان بدون برنامه ریزی و آموزش انتظار داشت که سینما بتواند به روند رو به رشد خود ادامه دهد.
نعیمی تصریح کرد: اگر می خواهیم آثار ارزشمندی برای سینما بسازیم باید دست فیلمنامه نویس و کارگردان برای خلق اثر باز باشد و نمی توان انتظار داشت که با محدویت و وجود برخی از موانع کار خوبی ارائه شود. به عنوان مثال حرکتی که حوزه هنری در قبال اکران برخی از فیلم های سینمایی مبنی بر اکران نکردن آنها داشت باعث از بین رفتن امنیت کاری ، هنری و مالی برای اکثر سینماگران ما شد و تبعات این مشکل امروز و در ۶ ماه نخست اکران فیلم های سینمایی به خوبی در سینما قابل مشاهده است و به نوعی باعث سرخورده شدن هنرمندانو سینماگران ما شده ومشکلاتی ریز و درشت گریبان سینمای ما را گرفته است.
این فیلمنامه نویس سینما خاطرنشان کرد: امروز سینمای ایران بیش هرچیز نیاز به امنیت کاری برای تهیه کنندگان، فیلم نامه نویسان و کارگردانان می خواهد واز این طریق می توان اتظار کشید که بتوان آثار ارزشمندی را برای سینما تولید کرد . چون هنرمندی که امنیت کاری ندارد نمی تواند با خیالی آسوده به خلق اثر هنری بزند و قطعا در کیفیت کارش تاثیرگذار است و باید قبول کنیم که برخز از عوامل باز دارنده در سینما باعث افت کیفیت آثار شده و قطعا اگر کیفیت آثار سینمایی هم پایین بیاید ما مشکل ریزش مخاطب خواهیم داشت.
وی تاکید کرد: قبل از هر چیز برای خلق یک فیلم مخاطب پسند و با کیفیت یک کارگردان دخیل است. یعنی وقتی فیلمنامه نویس اثری را می نویسد قاعدتا کارگردان اثر می تواند در فیلمنامه دست برده و با حذف یا اضافه کردن برخی از سکانس ها و پلان یک فیلمنامه را عوض کند تا توقعات اش از کار برآورده شود ، پس نمی توان انتظار داشت که فیلمنامه نویس در ریزش مخاطب امروز سینما تاثیرگذار است. چون حاصل کار او باید امروز از فیلتر کارگردان وتهیه کننده اثر عبور کند.
کارگردان فیلم سینمایی«سلام بر عشق» در ادامه عنوان داشت: اگر من برای کسی فیلمنامه ای را بنویسم قطعا در موقع ساخت به کارگردان اثر یک سری نکات را یادآوری می کنم و این کارگردان است که نظرات را قبول یا رد می کند و اما در مجموع مخاطب است که از یک فیلم استقبال می کند و یا اینکه با بی تفاوتی از کنار آن گذر می کند.
وی ابرازداشت: در سینمای ایران برخی اوقات فیلمساز از یک سری فرمول های امتحان پس داده استفاده می کند و مخاطب هم به تبع استقبال خوبی از فیلم دارد و هر چند معتقدم که می توان با استفاده ازموضوعات و سوژه های کلیشه ای و پیش پا افتاده هم آثار شاخصی را خلق کرد و من در فیلمنامه هایی که تاکنون برای سینما نوشتم از این روش استفاده کردم و تاحدودی هم جواب داده است.
نعیمی با انتقاد از برخی ها که به کار فیلمنامه نویسان در سینما اهیمتی قائل نیستند یادآورشد: برخی از تهیه کنندگان و کارگردانان ارزشی برای کار یک فیلمنامه نویس قائل نیستند و به همین دلیل دستمزد کمی را برای فیلم نامه پرداخت می کنند و امروز نتیجه این حرکت باعث شده که یک فیلم نامه نویس برای تامین هزینه های زندگی اش هم زمان روی چند فیلم نامه سینمایی، تلویزیونی و تله با ژانر های مختلف کار کند و قطعا نتیجه این نوع کار کردن نمی تواند اثر خوب ، جذاب و متفاوتی برای پسند مخاطب باشد. پس ما اول باید امنیت کاری یک هنرمند را در سینما فراهم کنیم بعد او با خیال آسوده بتواند دست به خلق فیلمی جذاب ودیدنی بزند.
وی افزود: ما امروز کمبود فیلمنامه نویس حرفه ای هم در سینما داریم و باید ساز و کار درستی برای این کمبودها تعریف شود و در عین حال کسانی را هم داریم که به شکل تیمی کار می کنند و اجازه ورود نیروهای تازه نفس را هم به جمع خودشان نمی دهند هر چند نمی توان روابط را در شکل گیری و پر کاری برخی ها در عرصه فیلمنامه نویسی نادیده گرفت وبه نظرم اگر کمی عرصه های هنری در سینما ضابطه مند شود ، می توان انتظار داشت که شاهد آثار متفاوت و ماندگاری باشیم.

کد خبر: 46315
Share/Save/Bookmark