ارجمند: باید تا زمانی که هنرمندان زنده اند قدرشان را بدانيم
گزارش هنرنیوز از نشست خبری همایش نکوداشت استاد «عثمان خوافی»؛
ارجمند: باید تا زمانی که هنرمندان زنده اند قدرشان را بدانيم
داریوش ارجمند دبیرهمایش نکوداشت عثمان خوافی گفت: معتقدم که امروز وظيفه ما دشوار است، چرا كه بايد گوهرهای پنهان را كشف كرده و آنها را به مردم بشناسانيم و ای كاش هنرمندان تا زنده هستند قدرشان را بدانيم.
 
تاريخ : سه شنبه ۶ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۲۸

به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ نشست خبری همایش نکوداشت استاد «عثمان خوافی» چهره مطرح موسیقی عرفانی شرق کشور امروز با حضور «داریوش ارجمند» دبیراین همایش و «ابراهیمبای سلامی» ‌رئیس هیات مدیره شرکت برگزارکننده این مراسم و با حضور خبرنگاران در مؤسسه فرهنگی «آرین سلام» برگزار شد.
در این نشست داریوش ارجمند بازیگر مطرح سینما و تلویزیون و دبیر این همایش نکوداشت اظهارداشت: صحبت کردن در مورد موسيقی بحث غريب و عجیبی است و پرداختن به اين نوع موسيقی كه قدمت آن به اندازه تاريخ است و از ذات فكری انسان پديدار می شود هم كار ساده‌ای نيست و به نظرم برگزاری این همایش برای زدودن غبار فراموشی از عرصه فرهنگ و هنر کشور و توسط موسسه فرهنگی و هنری آرین سلام کار خوبی است.
وی افزود: استاد «عثمان محمدپرست» معروف به «عثمان خوافی» ۸۵ سال زندگی کرد و ۷۵ سال از عمراش را به هنر موسیقی ایران و موسیقی نواحی ایران صرف کرد و از پهلوانان به نام موسیقی ایران زمین بود و نظیرش کم پیدا می‌شود و خوشبختانه برگزاری این همایش و نکوداشت برای غبارزدایی از گنجینه‌های میراث فرهنگی کشور امری لازم است.
ارجمند اضافه کرد: موسیقی بومی و نواحی ایران قدمتی به اندازه تاریخ دارد و از ذات انسان و طبیعت منشا گرفته و با گذشت سال‌ها همچنان به حیات خود ادامه داده و معتقدم که اگر جوانان بدانند که یک هنرمند چگونه می‌تواند با ساز سنتی دوتار و یا نی چه شور و آثار زیبایی خلق کند، به طور قطع به سمت آن جلب خواهند شد.
وی تصریح کرد: وظیفه فعالان عرصه فرهنگ و هنر نگهداری از میراث گرانبهای خود است و باید آن را به نسل جوان و آیندگان منتقل کنند و امروز نسل جوان کشور خود را با لذت موسیقی تحمیل شده غربی مشغول می‌کنند ودر چنین شرایطی من به دلیل اینکه خود را تنها چهره سینمایی نمی‌دانم و به خاطر علایق به عرصه فرهنگ و هنر آمدم و شناختی هم نسبت به موسیقی خراسان داشتم، در برگزاری این همایش همکاری می کنم.
این بازیگر مطرح سینما وتلویزیون تاکید کرد: بسیاری از هنرمندان پیشکسوت نواحی ایران مثل سیستان و بلوچستان و خراسان در مجامع فرهنگی هنری جهانی خوش درخشیدند و با اجراهای خود خارجی‌ها را متحیرکردند در حالی که غربی‌ها تصور می‌کنند ریشه موسیقی دنیا برگرفته از آثار باخ و بتهوون است ودر حالی که شخصیت های و اساتیدی چون استاد«عثمان خوافی» چون ستاره ای در آسمان هنرایران می درخشند و باید آنها را به نسل امروز ایران معرفی کنیم.
وی عنوان داشت: برای بسیاری از میراث‌های معنوی کشور جایگزینی وجود ندارد و باید قدر آنها را دانست و این مفاخر فرهنگی هنری را به جامعه ایران و حتی جامعه جهانی معرفی کرد و نسل جوان امروز باید با زوایای ناشناخته اقیانوس عظیم موسیقی نواحی و هنرمندان این عرصه آشنا شود و بداند که این هنرمند برجسته علاوه‌ بر نوازندگی دو تار، به لحاظ اخلاقی و عرفانی نیز شخصیت برجسته‌ای است و در واقع این یزرگان مانند معادن طلا هستند و باید ما آنها را از دل جامعه استخراج و به همه معرفی کنیم.
ارجمند خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری این همایش، از اساتید و پژوهشگران موسیقی نواحی برای ارائه مقاله دعوت شده و ضمن آنکه سخنرانی‌ها و مقالات ارائه شده در این همایش در قالب کتابی گردآوری و منتشر خواهد شدو به هرحال امیدوارم که با برگزاری این همایش و بزرگداشت این استاد پیشکسوت موسیقی، چهره منطقه کویری خواف به عنوان زادگاه این هنرمند تغییر کند و شاهد رشد و بالندگی بیشتری شود.
وی در پایان گفت: از اساتید برجسته موسیقی چون استاد هوشنگ جاوید، شهرام ناظری، همایون شجریان و استاد محمدرضا درویشی برای حضور در این همایش دعوت به عمل آمده ومعتقدم که امروز وظيفه ما دشوار است، چرا كه بايد گوهرهای پنهان را كشف كرده و آنها را به مردم بشناسانيم. ممكن است اين هنرمندان با قدرت ناشناخته خود از بين ما بروند و اين در حالی است كه هيچ جايگزينی برای آنها وجود ندارد . وقتی مهدی فتحی ، نعمت گرجی و خسرو شكيبايی از بين ما رفتند مگر جانشينی برايشان وجود داشت؟ ای كاش اين اساتيد تا زنده هستند قدرشان را بدانيم.
در ادامه این نشست «ابراهیمبای سلامی» در خصوص برگزاری این مراسم اظهارداشت: برگزاری همایش نکوداشت استاد «عثمان خوافی» شروع کاری بزرگ است و قطعا پژوهش‌هایی را که در این راستا انجام می‌شود به صورت یک کتاب جمع‌بندی کرده و آن را منتشر خواهیم کرد و از اساتید و صاحب نظران برای نوشتن مقاله دعوت می‌کنیم.
وی افزود: داریوش ارجمند از کسانی بوده که در آوردن عثمان به عرصه بین‌المللی نقش داشته و ماه‌ها با ایشان در کویر زندگی کرده و با هم تلخی‌ها و شیرینی‌های زیادی کشیدند و اين همايش فقط متعلق به موسيقی نيست بلكه از اصالت‌های ايرانی نيز می‌گويد.
بنابراین گزارش در این نشست؛ «بهروز وجدانی» و «حمیدرضا عاطفی» از اعضای خانه موسیقی نیز حضور داشتند.

کد خبر: 42625
Share/Save/Bookmark