مديرعامل موسسه خانه كتاب عنوان كرد؛
متاسفانه جايزه برگزيدگان كتاب سال برابر با قرارداد يكساله فوتباليستها است
تاريخ : يکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۴۲
مديرعامل موسسه خانه كتاب گفت: متاسفانه جايزه برگزيدگان كتاب سال برابر با قرارداد يكساله فوتباليستها است.
شجاعي صائين گفت: جوايزي كه ما همه ساله به حدود 50 تا 60 نفر از برگزيدگان دو جشنواره كتابسال جمهوري اسلامي ايران و جشنواره بينالمللي كتاب سال ميدهيم، شايد در مواردي با قرارداد يك ساله يك فوتباليست برابري كند.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري هجدهمين هفته كتاب جمهوري اسلامي، شجاعي صائين با اشاره به برنامههاي اجرايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين هفته گفت: در برنامههاي ما يك نكته نبايد مغفول بماند و وزارتخانه براي بايد براي آن تدبير نهادينهاي داشته باشد. در واقع اين فعاليتها خوب است و شور و هيجان و تحركي را در بخشهاي مختلف صنعت نشر ايجاد ميكند؛ اما بايد نگاهي به سياستهاي كلان فرهنگي كشور نيز داشته باشيم زيرا به نوعي در ارزشها و منزلتهاي اجتماعيمان محتاج بازبيني و بازنگري هستيم.
وي ادامه داد: فرهنگسازي بايد به نحوي باشد كه كسب آگاهي و دانش كه با مطالعه مستمر مقدور ميشود، به عنوان يك ارزش و منزلت تلقي شود و كسي كه از نظر اطلاعات و دانايي، آگاهتر و بهروزتر است در جامعه عزيز باشد، جايگاه اول را داشته باشد و نگاههاي احترامآميز جامعه، نهادها و موسسات را بهخود جلب كند.
مديرعامل موسسه خانه كتاب گفت: جوايزي كه ما همه ساله به حدود 50 تا 60 نفر از برگزيدگان دو جشنواره كتابسال جمهوري اسلامي ايران و جشنواره بينالمللي كتاب سال - كه قطعا مهمترين جايزههاي جمهوري اسلامي در حوزه كتاب هستند - اهدا ميكنيم، شايد در مواردي با قرارداد يك ساله يك فوتباليست برابري كند.
وي افزود: اگر هر يك از 50 يا 60 نفر دانشمند و فرهيخته به طور ميانگين فقط براي يك كتاب خاص دو تا سه سال وقت گذاشته باشند، حدود 150 سال زمان مفيد صرف توليد آثار آنها شده است؛ ضمن آنكه بايد به اين بخش نيز توجه داشت كه هر يك از آنها چهل يا پنجاه سال تلاش كردهاند تا به نقطهاي رسيدهاند كه بتوانند اين آثار طراز اول را پديد آورند. ولي با تمام اينها، جايزهاي كه در مجموع به آنان تعلق ميگيرد برابر با يكسال زحمت برخي از فوتباليستهاي ماست و اين مايه تاسف است.
شجاعي صائين تاكيد كرد: طبيعي است كه با چنين شرايطي ما نبايد خيلي اميدوار باشيم كه تحول اساسي در اين زمينه رخ دهد. تحول اساسي را آنجا شاهد خواهيم بود كه افراد حس كنند بدون مطالعه نميتوانند در زندگي اجتماعي موفق باشند و اگر در روز 20 يا 30 صفحه كتاب نخوانند از زندگي عقب ميمانند. همانطور كه امروز افرادي كه بيسواد به معناي مطلق هستند در جامعه بسيار كم داريم؛ زيرا ديگر افراد ميتوانند بهخوبي درك كنند كه در اين جامعه نميتوانند بدون سواد زندگي كنند.
وي ادامه داد: همچنين در برخي سطوح، اگر كسي كامپيوتر بلد نباشد، به نوعي بيسواد تلقي ميشود و اگر با فناوريهاي نوين آشنا نباشد نميتواند حتي شغل مناسبي براي خود دست و پا كند. ما بايد به سمتي برويم كه مطالعه لحظه به لحظه شرط حضور افراد در حيات اجتماعي باشد. واقعا يك معلم، يك استاد، يك خبرنگار، يك فعال در حوزه فرهنگ، علم و فناوري، اگر به روز نباشند بايد از اين ناحيه احساس خطر كنند كه ممكن است منزلت اجتماعي خود را از دست بدهند.
مديرعامل موسسه خانه كتاب تصريح كرد: ما بايد به سمت بازنگري در سياستگذاريهاي كلان حركت كنيم و جامعه را نيز به اين سمت و سو سوق دهيم. درواقع هفته كتاب بايد مقدمهاي براي طرح اين مسائل و پيگيري اين مطالبات باشد. ما بايد ثمر اين بازنگري را در سياستهاي فرهنگي كشور مشاهده كنيم و ببينيم كه سهم فرهنگ از بودجه، برنامهها و اعتبارات كلي كشور، افزايش پيدا كرده است.