به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی رادیو فرهنگ، «چله چله اشک» کاری از گروه ادب شبکه فرهنگ است که چهارشنبه ۱۳ دی از ساعت ۲۲ تا ۲۲:۳۰ پخش می شود. این برنامه چله نشینی و چهلم در آیات و روایات قرآنی را بررسی می کند.
در این گفتگو علیرضا فتحی پور کارشناس علوم قرآنی درباره این موضوع با حجت الاسلام محمد سعیدی آریا گفتگو می کند.
بررسی تجلی اربعین در شعر شاعران معاصر و روایتی از ارادت شاعران به اهل بیت عصمت و طهارت توسط امیر نوری از دیگر بخش های این برنامه است.
این برنامه به سردبیر و تهیه کنندگی سهیلا رضایی و اجرای سکینه ارجمندی تهیه و پخش می شود.
«چهل وادی فراق » برنامه ای از گروه اندیشه شبکه فرهنگ است که پنج شنبه از ساعتت ۹:۳۰ تا ۱۱:۳۰ به روی آنتن می رود.
این برنامه به واکاوی آیین ها و تاریخچه اربعین و جایگاه آن در فرهنگ مردم اختصاص دارد. بویژه این برنامه سفری خواهد داشت به برگزاری مراسم عزاداری در بوشهر و آیین های که مردم در اربعین حسینی برگزار می کنند.
در این برنامه حجت الاسلام محسن اویسی مدرس حوزه و دانشگاه و احمد جولایی مدرس دانشگاه و صاحب کتاب آیین های عزاداری در بوشهر به گفتگو درباره تاریخچخ اربعین می پردازند.
امیر رضا راز سردبیری و تهیه کنندگی و فاطمه حقیقت ناصری اجرای این برنامه را برعهده دارد.
برنامه شرح اشتیاق کاری از گروه اندیشه است که پنج شنبه ۱۴ دی از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۳ به بررسی فلسفه اربعین با شرحی بر زیارت اربعین پخش می شود.
محمد مهدی امیرکمالی/ محقق وپژوهشگر، حجه الاسلام محمد صفایی/عضو گروه عترت پژوهی پژوهشگاه معارج و مهندس پلارک/ نصب ضریح امام حسین علیه السلام کارشناسان این برنامه اند.
این برنامه به سردبیری میترا نیکفر، تهیه کنندگی سید هادی موسوی نژاد و با اجرای منیژه آران تهیه و پخش می شود.
***رسانه باید مروج اخلاق باشد
نخستین نشست صمیمانه محسن شریف زاده – مدیر شبکه فرهنگ - با دست اندکاران وعوامل برنامه های رادیو فرهنگ سه شنبه ۱۲ دی در سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ، مدیر رادیو فرهنگ در این جلسه به برنامه سازان رادیو فرهنگ گفت: بعد از واگذاری مسئولیت شبکه فرهنگ به اینجانب، این نخستین دیدار بنده با برنامه سازان این شبکه بوده است که با تعامل هر چه بیشتر با عوامل و دست اندکاران برنامه سازی می توانیم به ارتقاء سطح کیفی برنامه ها دست یابیم.
شریف زاده در این دیدار با اشاره به برگزاری دوره ای جلسات افق رسانه با حضور رییس سازمان صدا و سیما گفت: بیست و نهمین جلسه افق رسانه که چندی پیش در راستای سیاستگذاری های کلان رسانه ملی برگزار شد به موضوع اخلاق در رسانه اختصاص داشت .
وی در ادامه گفت: از مهمترین نکاتی که ریاست محترم سازمان برآن تاکید داشتند، پیگیری محورهای مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری با عنوان دین، اخلاق، امید و آگاهی در حوزه رسانه است.
شریف زاده با بیان این مطلب که مهمترین هدف ما در رادیو فرهنگ نیز برنامه سازی در راستای این چهار محور است ، خاطرنشان کرد: هدف ما در شبکه فرهنگ این است که اگر مخاطب رادیو برشی از برنامه های رادیو فرهنگ را گوش دهد، نباید چیزی غیر از این چهار عنصر به گوشش برسد یعنی اینکه تجلی این محورها در برنامه ها مشهود باشد.
وی در این خصوص اضافه کرد: برنامه ای که در رادیو فرهنگ تولید می شود باید مروج اخلاق باشد، نباید برنامه ای پخش شود که باورهای دینی مردم را تضعیف کند، از سوی دیگر برنامه ها نباید منجر به سیاه نمایی و یاس و ناامیدی شود بلکه حاوی محتوایی باشد که منجر امید بخشی و آگاهی بخشی در جامعه شود.
مدیر رادیو فرهنگ درباره واگذاری دبیرخانه سبک زندگی با توجه به سنخیت این مقوله با رادیو فرهنگ گفت: طراحی برنامه هایی در حوزه سبک زندگی اسلامی – ایرانی با توجه به الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت از جمله رویکرد های شبکه فرهنگ است که در این زمینه برنامه ای ۱۵ دقیقه ای با عنوان راه زندگی در حال حاضر از این شبکه پخش می شود.
شریف زاده با اشاره به سخنان مهندس ضرغامی در افق رسانه متذکر شد: اجتناب از افشای سوابق کیفری افراد در عرصه های مختلف جامعه از ضرورت های رسانه ملی است؛ چرا که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری "صرف متهم شدن که جرم نیست" و کسی حق ندارد آبروی مسلمانی را ببرد.
وی ادامه داد: رعایت ادب و احترام و اخلاق حرفه ای در پرسشگری از مسئولین و در گفتار برنامه ها از دیگر مقوله های مهم برنامه سازی است . به علاوه اصل بر نشان دادن خوبیها و زیباییهاست و باید از افراط و تفرط در مطرح کردن مشکلات و خطاها پرهیز و دوری کنیم.
شریف زاده با اشاره به اینکه شان رسانه ملی است که از هرگونه جانبداری و تعصب دوری کند تاکید کرد: رسانه ملی متعهد است که خارج از جانبداری و تعصب های گروهی و در چارچوب مصالح نظام گام بردارد.
مدیر رادیو فرهنگ در پایان با تاکید بر رعایت درستی، انصاف و بی طرفی در برنامه سازی خاطر نشان کرد: رعایت اخلاق، ادب و آداب دینی و همچنین استفاده از واژگان صحیح و وزین از دیگر اصول مهم کار در رسانه های ملی به خصوص در تدوین برنامه ها یی است که از آنتن رادیو پخش می شود.
در پایان این جلسه نیز عوامل و دست اندرکاران برنامه های رادیو فرهنگ ضمن معرفی خود نقطه نظرات، پیشنهادات و انتقادت خود را با مدیر این شبکه مطرح کردند.
***حسین پارسایی و جلیل جوکار از هنر عاشورایی می گویند
حسین پارسایی که نمایشی در تالار وحدت را به روی صحنه برده است و جلیل جوکار که نگارگری هایش مضمونی دینی دارند، مهمان برنامه هنرهای دینی هفت اقلیم هستند و به بررسی رابطه عاشورا و هنر می پردازند
به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ، در برنامه هنرهای دینی این هفته هفت اقلیم که ۱۴ دی پخش می شود، جلیل جوکار، نگارگر و هنرمندی که بیشتر آثارش با مضامین دینی خلق شده اند در مورد آثار عاشورایی صحبت می کند.
او که چندی پیش نیز از کم توجهی وزارت فرهنگ و ارشاد نسبت به آثار دینی گله کرده بود، در بخشی از این برنامه درباره لزوم حمایت از آثار هنری با مضامین دینی گفتگو می کند.
در ادامه حسین پارسایی، کارگردان نمایش »سردار مهر و ماه» که در تالار وحدت درحال اجراست، درباره نمایش هایی که مضمونی دینی و عاشورایی دارند، صحبت می کند.
این نمایش داستان سرداری است که به جای رساندن جرعه ای آب به کودکان تشنه، دریایی از حقیقت را از دیروز تا امروز و به آیندگان به شیوه ای مدرن نمایان می کند.
در این نمایش "کوروش سلیمانی" نقش سردار و "سعید داخ" نقش یک فرمانده را در کنار ۱۷ بازیگر دیگر ایفا می کنند.
همچنین گفتگو با مجتبی کریمی درباره تعزیه هایی که به مناسبت اربعین در حوزه هنری درحال اجراست، از دیگر بخش برنامه هفت اقلیم خواهد بود.
کریمی تهیه کنندگی کاروان نمادین اسرای کربلا را برعهده دارد. این کاروان نمادین متشکل از ۷۰ تعزیه خوان در نقش اسرا و اشقیاء، ۱۰ نفر شتر، ۴ راس اسب، بیرقها و پرچم های هر دو گروه اسرا و اشقیاء و آلات موسیقی ویژه تعزیه هستند.
بخش پایانی برنامه هم گفتگو با کیوان طلایی، خالق اثر حجمی است که به موضوع عاشورا پرداخته و در خانه هنرمندان به معرض دید عموم گذاشته شده است.
برنامه هفت اقلیم کاری از گروه هنر شبکه رادیویی فرهنگ است که همه روزه بغیر از جمعه ها از ساعت ۱۷ الی ۱۸:۳۰ از موج اف ام رد.یف ۱۰۶ پخش می شود.