در نشست بررسی «به دنیا آمدن» مطرح شد:
خیلی از چیزها در جشنواره هست که خیلیها نمیفهمند!
نشست پرسش و پاسخ فیلم «به دنیا آمدن» که با انتقاد شدید کارگردان و تهیهکنندهی این فیلم نسبت به برنامهریزی جدول اکران و فرش قرمز فیلم همراه بود، بیش از آنکه دربارهی خود فیلم باشد تحت تأثیر مسائل حاشیهای بود.
تاريخ : پنجشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۸
به گزارش هنرنیوز؛ این نشست که نیمه شب ۲۱ بهمن آغاز شد و تا ساعت یک بامداد نیز ادامه داشت آخرین بخش از برنامههای سیوچهارمین جشنواره فیلم فجر بود که در آن محسن عبدالوهاب کارگردان و محمد احمدی تهیهکنندهی فیلم «به دنیا آمدن» از اینکه فیلمشان آخرین فیلم جدول اکران جشنواره بود و فرش قرمز آن در کاخ اصلی و کاخ مردمی جشنواره نیز دچار تداخل زمانی بود به شدت گلایه کردند.
محسن عبدالوهاب با بیان اینکه جذابیت این فیلم این است که در مورد موضوع روز جامعه بحث میکند، درخصوص برنامهریزی نمایش فیلمش اظهار کرد: وقتی نمایش فیلم در آخرین سانس است این سؤال پیش میآید که برنامهریزی بر چه اساس است؟ اگر براساس حروف الفبا باشد که اسم فیلم ما با حرف «ب» شروع میشود! و اگر به زمان تحویل فیلم به دفتر جشنواره ربط دارد بازهم ما زودتر از دیگر فیلمها فیلممان را تحویل دادیم؛ از آنجا که حتی پرداخت عوارض شهرداری هم جایزهی خوش حسابی دارد، فیلم ما باید زودتر به نمایش درمیآمد!
این کارگردان که با دومین فیلم بلند سینماییاش در بخش «سودای سیمرغ» جشنواره حاضر بود، ادامه داد: خوشبختانه امسال برای اولین بار فرش قرمز مردمی برگزار شد و این امکان را فراهم کرد تا فیلمسازان با مخاطبان اصلی خود ارتباط مستقیم داشته باشند اما اتفاق بدی که افتاد این بود که به دلیل همزمانی فرش قرمز فیلم ما در کاخ اصلی و کاخ مردمی، ما ناچار شدیم وسط تماشای فیلم سالن را ترک کنیم تا در کاخ جشنواره حضور داشته باشیم که اگر به احترام بهروز غریبپور نبود ترجیح میدادیم در فرش قرمز کاخ اصلی حضور پیدا نکنیم.
تهیهکننده «به دنیا آمدن» نیز با بیان اینکه به احترام اهالی رسانه و بهروز غریبپور به کاخ جشنواره آمده است در انتقاد به برنامهریزی جشنواره اظهار کرد: چرا جشنواره برگزار میکنیم و مسئولیت کاری را قبول میکنیم وقتی توانایی آن را نداریم؟ آقای ایوبی و حیدری پاسخ بدهند چرا افرادی را مسئول اموری کردهاند که توان انجام آن را ندارند؟
محمد احمدی که فیلمبرداری «به دنیا آمدن» را نیز برعهده داشتهاست، ادامه داد: برگزاری فرش قرمز با حضور مردم کار بسیار خوبی بود که برای اولین بار انجام شد اما چرا نگذاشتند ما فیلم را با مردم ببینیم؟ «وقتی هم اعتراض میکنیم میگویند همین که هست! اصلاً فرض میکنیم که شما از زمان طاغوت برنامهریز جشنوارهها بودهاید، اما حالا دیگر مغزتان کوچک شده؛ ول کنید این کار را».
هدایت هاشمی نیز دربارهی زمانبندی نمایش فیلم در جشنواره گفت: زمانبندی جدول جشنواره و اینکه این فیلم آخرین فیلم اکران باشد را اصلاً نمیفهمم و همزمانی فرش قرمز مردمی با فرش قرمز کاخ اصلی را هم همینطور؛ فکر میکنم خیلی از چیزها در این جشنواره هست که خیلیها نمیفهمند! این فیلم حقش بود که بهتر دیده شود.
هاشمی همچنین با بیان اینکه نمایش این فیلم حسن ختام جشنواره بود از یدالله نجفی صدابردار فقید سینما یاد کرد و گفت: این فیلم حسن ختامی بر کار او هم بود؛ خیلیها در این جشنواره بودند که آقای نجفی فیلمهای قبلی آنها را صدابرداری کرده بود؛ حقیقتاً برای من خیلی غمانگیز است که صدای کسی درنمیآید.
در ادامهی این نشست الهام کردا که سابقهی زیادی در تئاتر دارد ضمن ابراز خوشحالی از اینکه در اولین نقش اصلی خود در سینما نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است، دربارهی ایفای نقش زنی باردار که قصد سقط جنین دارد اما در این کار با تردیدهایی روبروست، اظهار کرد: به عنوان بازیگر کار عجیبی نکردم که به این نقش نزدیک شوم، کافی بود به زنانگی و حس مادری خودم تکیه کنم. وقتی فیلمنامه خوب باشد کار سختی نیست و فقط باید خود را جای شخصیت بگذاری و دیالوگها را بگویی.
ایسنا نوشت:کردا همچنین دربارهی تفاوت بازیگری در سینما و تئاتر گفت: مخالف جداکردن بازیگران سینما و تئاترم و معتقدم بازیگر بازیگر است و باید با توجه به مدیومی که در آن کار میکند نقش را بفهمد و بازی کند بنابراین تفکیی وجود ندارد.
در این نشست که با مدیریت حمیدرضا مدقق برگزار شد، سپیده عبدالوهاب (تدوینگر فیلم)، نیکی نصیریان، سپهراد فرزامی و رضا مرتضوی (بازیگران فیلم) نیز حضور داشتند و در سخنانی کوتاه دربارهی این فیلم صحبت کردند.