آرش اسحاقی مستند «خرابات» را آماده نمایش می کند
آرش اسحاقی مستند «خرابات» را آماده نمایش می کند
آرش اسحاقی کارگردان مستند «خرابات» از پایان تمامی مراحل فنی این مستند خبر داد.
 
تاريخ : يکشنبه ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۷

آرش اسحاقی کارگردان مستند «خرابات» با اشاره به لوکیشن‌های متعدد این مستند پژوهشی گفت: هر کدام از این سلسله‌های عرفانی در شهر یا منطقه‌ای خاص بیشترین فعالیت را دارند و به همین دلیل ناگزیر بودیم که برای تصویری واقعی، عینی و جامع از سلسله های فعال به بسیاری از استان های کشور سفر کنیم.
کارگردان مستند «۱۱ مادر» ادامه داد: از آغاز پژوهش تا تدوین نهایی سه سال زمان صرف تولید این مستند شد و ما برای ساخت خرابات سفری به ده استان ایران و دو کشور خارجی یعنی هند و ژاپن داشتیم.
اسحاقی با بیان اینکه تصوف به دلیل تاثیرگذاری در ادب و فرهنگ ایرانی و گستردگی سلسله هایش می تواند موضوع ۵۰ مستند مستقل باشد، افزود: بدون تردید تصوف در تاریخ ادب فارسی نهادینه شده است و هم در فرهنگ و هم ادب تاثیرگذار بوده است، حتی می توان به روشنی تاثیر آن را بر فرهنگ عامه و خرده فرهنگ ها مشاهده کرد، به طوری که در واکاوی رفتارهای اجتماعی، آموزه های تصوف دیده می شود.
وی افزود: با توجه به همین جایگاه و تاثیرگذاری هر کدام از این سلسله‌ها می‌توانند موضوع مستندی مستقل قرار گیرند. محور کار ما در خرابات بیشتر معرفی اجمالی و بررسی سلسله ها بوده است.
کارگردان مستند «تبر» در ادامه از پرداختن به عرفان جدید نیز در مستند «خرابات» سخن گفت: چندی پیش و با موضوع عرفان های نوظهور، کار مستقلی با عنوان پزشکان بیمار تولید کرده بودم، چون شاخصه اکثر عرفان های جدید، درمانگری و فرادرمانی است. به نظرم رسید که در این مستند هم نیاز است که در انتها، نگاهی گذرا به عرفان های امروز داشته باشم.
وی افزود: متاسفانه بیشتر کارهایی که در این حوزه تولید شده، با شعارزدگی و پرداخت نمایشی همراه هستند و ضعف غالب آن ها این است که از پژوهش بهره نبرده اند. این امر اتفاقا نوعی تبلیغ برای این فرقه هاست. به همین دلیل معتقدم که می شود برای هر کدام از این فرقه ها هم به صورت مستقل کاری پژوهشی و مستند انجام شود.
اسحاقی در پایان و در پاسخ به میزان و ضرورت حمایت از فیلم های مستند گفت: اصولا مستند بسیار مظلوم واقع شده است. تصور بر این است که مردم علاقه ای ندارند برای مستند هزینه کنند، اما واقعیت این است که ما نه بستری برای مستند قرار دادیم و نه سینما در اختیار آن گذاشتیم. به همین دلیل سرمایه گذار هم رغبت نمی کند در این حوزه سرمایه گذاری کند. بیشتر مستند سازان این روزها با هزینه شخصی و علاقه درونی مستند می سازند، زیرا نه حمایتی وجود دارد و نه امکان مناسبی برای نمایش فیلم.
گفتنی است عوامل مستند خرابات به شرح زیر بوده اند: پژوهشگر، کارگردان و تدوینگر: آرش اسحاقی. تهیه کننده: طلا آزاد روش. مدیر تصویر: مهدی افشار. مدیر تولید: مونا شریفی. صدابردار: علی علوی. دستیار صدا: آریا آزادروش. دستیار تدوین و صداگذاری: گیسو آزادروش.

کد خبر: 74855
Share/Save/Bookmark