این اسطورهپژوه گفت: این کتاب تقریبا تمام جشنهای باستانی ایران مانند نوروز، جشن مهرگان، جشن تیرگان و... را شامل میشود که برای نوشتن آن تحقیقات جدی انجام دادهام و آنها را از نظر جنبههای مردمشناسی و اسطورهشناسی مورد تحلیل و بررسی قرار دادهام.
او افزود: ایرانیان باستان برای هر ماه جشن بخصوصی داشتهاند که برخی از آنها هنوز در برخی از مناطق کشور پابرجا ماندهاند.
این نویسنده و مترجم افزود: در این کتاب سعی کردهام تأثیر جنبههای تاریخی و اجتماعی این جشنها را در فرهنگ ایران بررسی کنم که تا به حال بیش از ۸۰ درصد آن را نوشتهام و در حال حروفچینی آن هستم.
اسماعیلپور که پیشتر نیز از زیر چاپ رفتن «اساطیر جهان» خبر داده بود، در اینباره نیز توضیح داد: «اساطیر جهان» تازهترین کتاب نوشتهشده در زمینه اسطورهشناسی است که گروهی از متخصصان اسطورهشناسی زیر نظر «ویلیام داتی» انگلیسی نوشته و منتشر کردهاند. این کتاب اساطیر ملل مانند اساطیر بینالنهرین، ایران، مصر و چند کشور تاریخی و مهم دنیا را بررسی میکند.
او با بیان اینکه این کتاب را ۲۰ نفر از اسطورهشناسان سراسر دنیا نوشتهاند، افزود: حسن این کتاب آن است که هر فصل از این کتاب توسط یک متخصص نوشته شده است و کتاب تحلیلی مردمشناختی از اسطوره ارائه میکند.
اسماعیلپور اظهار کرد: «اساطیر جهان» به تازگی مجوز نشر گرفته، ولی به دلیل مشکلات مربوط به کاغذ هنوز به چاپ نرسیده است و امیدوارم این کتاب نیز به زودی منتشر شود. به گفتهی او، قرار است این کتاب از سوی نشر اسطوره در ۵۰۰ صفحه مصور و قطع رحلی منتشر شود.
ابوالقاسم اسماعیلپور متولد سال ۱۳۳۳ و دارای مدرک دکتری فرهنگ و زبانهای باستانی از دانشگاه تهران است. هماکنون نیز استاد دانشگاه شهید بهشتی در رشتهی فرهنگ و زبانهای باستانی است. او در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ رییس مرکز تاریخ و فرهنگ ایران دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای بوده است. همچنین تا کنون کتابهای «اسطورهی آفرینش در آیین مانی»، «اسطوره، بیان نمادین»، «ادبیات مانوی» با همکاری مهرداد بهار و «سرودهای روشنایی» و مجموعههای شعر «بر سنگفرش بیبازگشت»، «هر دانه شن» و «تا کنار درخت گیلاس» را منتشر کرده است. ترجمهی «اساطیر آشور و بابل»، «اساطیر مصر»، «بهشت و دوزخ در اساطیر بینالنهرین»، «اساطیر یونان» اثر ف. ژیران، «رؤیاها» و «ضمیر پنهان؛ نفس نامکشوف» کارل گوستاو یونگ نیز از دیگر آثار اسماعیلپورند.